Hep hayalimdi 18 yaşıma girmeden gerçekten istediğim bir arabayı kendim alarak sahip olmak. 2008 senesinden bu yana her zaman içimde ukte kalan arabayı 6 ay önce satın aldım. 15 yaşımda bu arabanın konusu başka bir forumda açıldığında ilk mesajı ben atmıştım. O zamandan beri hep aklımdaydı...
Araca "MK360 German Suplex!" dedik. Daha önceki kullanıcıları forumdan tanıdığımız Xor (Koray), Kadir ve Kerem abi oldukları için onlar K360 demişlerdi. Benimde nickimin Kakuş olması üzerine hiç değiştirmeye gerek yok başına bi M koyalım yeter dedim. German Suplex ise, rakibin tek harekette boynunu ve belini kırmaya yarıyan bir güreş hareketi. Alman olmayan rakiplerimiz ismimize bakarak bi mesaj çıkarabilirler. : ))
Arabamı ailem sevmiyor, arkadaşlarım sesi hariç sevmiyorlar, herkes elimden çıkartmamı söylüyor. Tek kız arkadaşım bu konuda destek oluyor bana. Bense sakinim, çünkü vakti geldiğinde görücekler...
Bmw 3.23i
E30 323 Motoru (m20b23)
4 Vites
Komple el yapımı egzoz sistemi
Custom ön ve arka kule gergisi
British Racing Green
Full sökük
Araba üzerinde çalışıyoruz, şu sıralar beyin üzerine yoğunlaştık ve bir aksilik çıkmadığı takdirde yakın vakitte bitirmiş olucaz.
Special thanks to Ekeray
---------------------------------------
PART. 2
M30B32 Swap, hayırlı olsun. : )
Bmw 3.23i
M30B32 Swap
5 Vites
Açık hava filtresi
Ön kule gergisi ve alt kule gergisi, custom arka kule gergisi
British Racing Green
PART. 3
Üniversite sınavıydı, kısa film ödevleriydi, vizelerdi, yoğun parasızlıktı derken, nihayet sıra MK360'a geldi. Gireceğimiz hafta içerisinde finallerim var, Allah'ın izniyle onları güzel bir şekilde atlatıp MK360 projesine ayın 15'inde kaldığım yerden devam edicem.
Sıradaki adımlardan söz etmek gerekirse:
Araba yattığı vakitlerde oldukça çürüdü. Her şeyden önce kaporta boyaya sokulup çürükleri ayıklanacak, vuruğu kırığı düzeltilecek veee Laguna Seca mavisine boyanacak. : )
Bildiğiniz üzere daha önce M30 swaplamıştık ve metal yorgunluğu gibi öğeleri saymazsak 200hp/300 torka sahibiz şu an. Bunun üzerine M5'lerde kullanılan S38 krankı ile stroke yapacağız. Bu aşamada hacim artışını hiçe sayıp alçak gönüllülük ederek elde edeceğimiz gücü yine 200hp / 300 tork olarak bekliyorum. Az önce saymadığım metal yorgunluğunu bu aşamada sayıyorum. -ki 200hp gayet yeterli olacaktır benim için. : ) Bu şekilde düşünüyorum, beklentilerimi düşük tutuyorum ki fazlası çıkarsa yüzümde aptal gülücükler olsun. : ) Bu yapılacaklar haricinde Batuhan the G5 kankamın yıllar önce verdiği söz üzerine ona Port Polish yaptıracağım ve Bosphorus Innovations Methanol kit kullanıcam. Hatta Yavuz'un ve Kemal'in akıllarını çelebilme oranıma bağlı olarak (yani açık açık onları kandırabilirsem) Nitrous Oxide of Bosphorus da bağlatmayı planlıyorum. : )
Kaporta boya ve yeni krank sonrasında elimizde kalanlara bakıp iç kısma geçeceğim. Her halükarda taban halısını, kapı içleri ve tavan kaplamalarını değiştireceğim. Muhtemelen ön göğüsüde komple değiştireceğim. Öncelikle E36, bulamazsam E34 ön göğüsü takmak gibi bir fikir var aklımda. Sığarsa gayet güzel olacağına eminim. Olmazsa da E21 takacağım. Bir de arka koltukları güzel bir kaplamaçıda adam akıllı bir hale sokup, ofsetli Nardi, quick release ve Bride koltuk düşünüyorum.
Daha önceleri turbo düşünüyordum fakat bu konularda sonuna kadar güvendiğim 3-5 isimden biri olan Kaan ÖZBİLEK ile konuşunca bu fikirden vazgeçtim. Projenin yukarıda saydığım adımları bittikten sonra yürüyene geçmeyi düşünüyorum. Bu ilerisi için bir düşünce ve bu aşamada projeye Kaan ÖZBİLEK Supervisor'lık edecek. Tüm sorumluluk Kaan'ın üzerinde olacak.
Tüm bu işlemler sırasında yanımda Master of the M's; Eray YÜMSEL, Batuhan SEREL, Kaan ÖZBİLEK, İlker GÖNENÇ, Kemal ERTEK ve Yavuz Selim ONGÜL olacak. Ekip iş motor kısmına geldiğinde Eray YÜMSEL'in önderliğinde hareket edecek.
Projenin tamamı Bosphorus Innovations garajında gerçekleşecektir.
Şimdi MK360 German Suplex! için 10'dan geriye sayma vakti. : )
Teşekkür ederim...