Herkese iyi forumlar. Hikaye şeklinde kronolojik olarak 2 seneyi anlatmaya çalışacağım. Şimdiden okuduğunuz için teşekkürler
HER SAYFADA BİR GÜNCELİMİZ VAR
Öncelikle herşeyin sebebi olan arabayla başlayalım.
“SS 598”
Aslında kendisi başlı başına up uzun ve zevkli bir hikaye ama burda sadece kısaca bahsedeceğim. Onunlada az uğraşmadık. Başımıza ne geldiyse hep bu araba yüzünden geldikendisi ilk göz ağrımız sayılır.
94 E34 520buçuk İ
Oda 2 sene bizimleydi. Antalya’dan alıp geldik ruhu olan bizimle konuşan bir arabaydı.
Bize arabadan çok kanka oldu kendisi KARDEŞİM @Speedman (Serdar TURGUT) ile beraber. Konusunu çok açmak istedik aslında projeyle beraber ama ikisi de kısmet olmadı yollarımız bir yaz günü ayrıldı. Hala lafı geçtiğinde Serdarla beraber bir buruklaşırız.
SSle vedalaşmadan 1 hafta önce L’nin gıyabi pazarlığı yapılmıştı aslında makarayla karışık. Bimmerbond Salı buluşmalarından birinde olurdu olmazdı sat arabayı sonrasına bakarız falan derken araba satıldı. Ne alırız bütçemize göre ne yaparız derken hiç E39 düşünmezken aklıma girmişti. Baktık kafamıza göre araba yok 1 hafta sonrada L’nin başında bulduk kendimizi.
E34 tamam ama e39 acaba mı dedirtiyordu. Kafamızdaki soru işaretlerini silen şey ise arabayı bildiğimiz tanıdığımız abi kardeş olduğumuz insanlardan almamızdı. Sadece birkaç parça lokal boyalı, İçi orijinal lacivert, gümrük girişli arka koltuklar yatıyor, recaro var ve tabi ki benim için en önemli sebep manuel olmasıydı. Açıkçası çok içine sine sine aldım. Eskiden beri otomatik vites araca ısınamadım. Yeni nesil otomatikler fikrimi büyük ölçüde törpülemiş olsa da manuel almış olmamın faydasını çok gördüm. Hikaye ilerledikçe bu konuda yine yazacağım.
Öncelikle L’nin geçmişinden bahsedelim biraz. Dördüncü sahibi biz olduk. Araç İzmit ve Sakarya’dan başka bir yere gitmemiş. İlk sahibi Kocaeli’de bir iş adamıymış. Yine Kocaeli’de 1 el değiştirip Sakarya’da Oğuz abi almış.
İlk zamanları:
M
M'e çevirildikten kısa bir süre sonra bize nasip oldu. Oğuz abi M’e çevirdik binemeden verdik diye hala dert yanmakta
Kendisiyle ilk dakikalarımız kesişiyoruz
Sonunda anlaştık ve arabamızı alıp Kocaeli'ye döndükİlk iş alt takımı elden geçirmek oldu. Diskler balatalar amortisörler ön takımdan birkaç parça yağ bakımı gibi işlerini hallettik.
Üstündeki yaylar çok kötüydü ve amortisör dayanmıyordu konforsuzdu ve çok basıktı. Hemen Eibach Pro-kit siparişi verdik ve 2 gün sonra elimizdeydi
Pro-kitten sonra arabanın kaderi değişti diyebilirim. Kesinlikle verdiğim paranın karşılığını aldım. Hem konfor hem de yol tutuş anlamında çok şey kattı arabaya. Tabi yayları değiştirirken sürekli patlayan 2 ön amortisörümüzüde değiştirdik.
Ve Sonuç:
Vites topuzu ve körüğü çok yıpranmıştı. İstediğim gibi bir topuz bulamadığım için idareten bu topuzu taktım çokta sırıtmadı.
Tampon altında olması gereken M tampon için yarım davlumbazlarımız yoktu onları taktık ama fotoğraflamamışız. Burda belli oluyor biraz
İstanbul Ziyareti:
Tabi kış geldi. 16 style 32 jantlarımıza LASSA Snoways lastiklerimizi aldık.
Evet çok çirkindik
@Speedman
İçindeki bir eksiklikte direksiyondu. Araç sonradanda olsa M’e çevrildiği için direksiyonla desteklemek şarttı. Yine karşımıza güzel bir fırsat çıktı ve eski direksiyonumuzu verip 4 tuş Davul direksiyonumuzu aldık. Hataları var ama oda düzelecek.
Arabayı alırken yanında aldığımız Hella makyajlı kasa LED stoplarını takmaya vakit bulamamıştık. Ballastları eksikti ve piyasada ne kadar aradıysak bulamadık. Sonunda çözümü basit bir regülatör ile bulduk.
Arabayla kendi arabasından çok ilgilenen, bütün işlemlerde emeği olan, yazıyı “yaptık ettik” gibi çoğul ifadelerle yazmamın sebebi olan kardeş gibi kardeş @Speedman Serdar TURGUT nam-ı diğer Minik ïŠ
![]()