User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arasý

Konu: Alfa Romeo Mito 1.4 Turbo Benzinli

Ekurtoglu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alfa Romeo Mito 1.4 Turbo Benzinli

Herkese merhaba,

2010-2013 yýllarý arasýnda kullandýðým. 8 bin km'de alýp 40 bin km'de sattýðým Alfa Romeo Mito'yu detaylý anlatmaya çalýþtým.
    1.4 turbo motoru karþýlaþtýrabileceðiniz pek çok muadil var ancak Mito'yu downsizing politikasýnýn italyan yorumu olarak görün.

Mini Cooper sahibi olmadan önce, Alfa Romeo Mito'yu fiyat performans açýsýndan Cooper'lardan daha mantýklý bulurdum ve bu yüzden almýþtým. Tasarýmýyla da VAG grubundan ayrýldýðýný düþünüyordum. Þžimdi ise Alfa Romeo GT 3.2 V6'ya giden kapýyý açtýðý ve sorunsuz bir araç olduðu için müteþekkirim. Alfa Romeo GT 3.2 yazýma da buradan ulaþabilirsiniz.

Rijitlik ve yol tutuþ açýsýndan Cooper'a rakip olabileceðini düþünmüyorum.

155 HP olan versiyonu Downpipe ve yazýlým yapmadan önce dynoya çýktýðýmýzda 141 HP almýþtýk, yazýlým sonrasý da bu rakam 169hp olarak çýkmýþtý. Detay merak edenlere buraya da not edelim.

Diðer Mito kullanýcýlarý varsa yorumlarýný merakla bekliyorum.

Blogda yazdýðým Alfa Romeo Mito yazýsýna ulaþmak için týklayýnýz.
    Konu Ekurtoglu tarafýndan (07-05-2018 Saat 15:00 ) deðiþtirilmiþtir.

individual - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tasarýmý çok iyi çok beðendiðim bir otomobil.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

rain man - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    35
    Þehir
    Sakarya
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emin bey 3.2 yazýnýz da güzeldi..mito da gayet keyifli olmuþ bir araçta basamak basamak deðiþim yapmak ve hepsinin etkilerini tecrübe etmek oldukça keyifli oluyor gerçekten. Hele ki özgün bir araba ise. Kaleminizden baþka araçlarýn gelmesini bekliyoruz. Elinize saðlýk
    Alýntý bhb Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek þey kedi herhalde

rahmitanir - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    37
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir yazý olmuþ, kaleminize saðlýk.

Ben de t-jet Mito'mu 1,5 yýldýr keyifle kullanýyorum. bu sürede 35.000 km'den fazla yol yaptým kendisiyle. Daha da çok yaparým

Bildiðim kadarý ile sýnýfýnda hiç bir rakibinin sunmadýðý (belki mini GP'de vardýr) 4 piston fren seti, aracýn gerçekten "mükemmel" yaptýðý iþlerin baþýnda geliyor. Bunun yanýnda performans, ekonomi, konfor ve iç hacim konusunda azami gereksinimleri saðlayan sayýlý araçlardan birisidir. Fiyat performans konusundan hiç bahsetmiyorum bile.

Amacý roll olan birisi için kesinlikle doðru tercih deðil ama, küçük dokunuþlarla hem pist hem de günlük kafada kullanýlacak güzel bir seçenek.

Sizlere sorum dyno ölçümüyle ilgili olacak. Dyno ölçümünde DNA'dan hata almadan nasýl ölçüm aldýnýz? 4 teker de döndüren bir dyno'da mý ölçüm yapýldý?
    Ayrýca, stock turbo ile basýncý ne kadar açtýnýz? peak basýnç ayný mýydý? Üst devirleri mi daha çok açtýnýz?

Benim araçta da Magneti Marelli ME110T mevcut. 183hp güç vaad ediyor ama, performansta hissedilir bir iyileþtirme olsa da, 183hp gibi hissettirmiyor.

Bir de son olarak, sanýrým aracýný þu an Oðuzcan Alantor'da. Aracý baþtan topluyor kendisi, hatta burada da aracýn konusu mevcut.

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oðuzla konuþtuk aracý tekrar almadan, çok kötü durumdaydý en son, þimdi biraz toparlanacak gibi.

4 piston brembo kaliper gerçekten muazzam, ancak mito qv ile piste giren bir arkadaþýmýn frenleri þiþmiþti, sonrasýnda da disk deðiþtirmiþti. Hava kanallý diske geçiþ yapýlýp, iyi bir fren hidroliðiyle desteklenirse tadýndan yenmez.

Dynoda hata alýyorduk, sanýrým öndeki abs soketlerini söküp ölçüm yapmýþtýk.

Basýnç deðerlerini de yanlýþ hatýrlamýyorsam, stock 0,5 continous 0,8 peakti.
    Yazýlýmla 0,8 continous 1,0 peak yapmýþtýk.

Fatih Obuz, daha sonra Mitonun turboyu da büyütmüþtü 200 üstü olmuþtu ama yürüyeni pistte zorlanýyordu.

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý rain man Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Emin bey 3.2 yazýnýz da güzeldi..mito da gayet keyifli olmuþ bir araçta basamak basamak deðiþim yapmak ve hepsinin etkilerini tecrübe etmek oldukça keyifli oluyor gerçekten. Hele ki özgün bir araba ise. Kaleminizden baþka araçlarýn gelmesini bekliyoruz. Elinize saðlýk
    Çok teþekkürler, yavaþ yavaþ yazýyorum, otomobil yazýlarýný, ama yazýlar kullandýklarýmla sýnýrlý olacak.

Sýrada R56 cooper ve 3. Nesil mazda mx5 var

Ertug_T. - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    Münih
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bloglar cok keyifli olmus. Aracinizda cok guzel gule gule kullanin. Alfa konulari her zaman ilgi cekici
    (2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracý 2013 mayýsýnda sattým, alfa camiasýndan bir arkadaþýmýz aracý 100bin kmde yok olmak üzereyken aldý, elden geçiriyor.
    Abarth 595c Competizione'de mito'da benzer bir ruh var, daha da hafif olduðundan pistteki tepkilerini merak ediyorum açýkçasý. 595c'ye saygýlar.

dkaya87 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    38
    Þehir
    Ýstanbul / Beykoz
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazýnýzý keyifle okudum, birçok araca sahip oldum ama mito en özlediklerimden biridir, konusu:

http://www.techturkey.com/forum/otom...portivo-4.html

Þehir
    1635
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayný alt yapýyý kullanan punto'yu kullanýyorum tjet 120'lik olarak 1 sene dolmadan 18.000 km gördüm ki muhtemelen fazlasýný bende göreceðim
    tjet hakikatten keyifli ve istekli ünite yazýnýz güzel olmuþ tebrikler

Ertug_T. - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    Münih
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Ekurtoglu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Aracý 2013 mayýsýnda sattým, alfa camiasýndan bir arkadaþýmýz aracý 100bin kmde yok olmak üzereyken aldý, elden geçiriyor.
    Abarth 595c Competizione'de mito'da benzer bir ruh var, daha da hafif olduðundan pistteki tepkilerini merak ediyorum açýkçasý. 595c'ye saygýlar.
    Cok tesekkurler. Belki firsatiniz olur blog da guzel bir 595c konusu goruruz bir gun Iki kere punto T-jet tecrubesinden sonra alisildik bir tepki bekliyordum bende 595c den fakat tamamen baska karakterde bi aracla tanistim. Sessiz sakin kullanilmasi pek mumkun olmayan bir arac
    (2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????

CafCaf - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    Ordu-Dubai
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok havalý bulduðum araçlardan bir tanesi parasýna göre çok güzel bir araç

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Ertug_T. Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Cok tesekkurler. Belki firsatiniz olur blog da guzel bir 595c konusu goruruz bir gun Iki kere punto T-jet tecrubesinden sonra alisildik bir tepki bekliyordum bende 595c den fakat tamamen baska karakterde bi aracla tanistim. Sessiz sakin kullanilmasi pek mumkun olmayan bir arac
    595c yi test etmeden yazmak zor, sadece bazý tahminlerim ve yüksek beklentilerim var, tr de test için aracý bulmakta, bu piyasada almak da pek mümkün deðil.

Sizden detaylý paylaþým bekliyoruz foto, vlog vb

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý CafCaf Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çok havalý bulduðum araçlardan bir tanesi parasýna göre çok güzel bir araç
    Bana kalýrsa Mitonun temizlerine istenen paralar saçma ötesi.
    2010 yýlýnda 45 bine sýfýrýnýn satýldýðýný hatýrlýyorum, tjet olanlarýn.

Tabi yine temizi 45-50ye bulunabiliyorsa deðerlendirilebilir.
    Ama fiyat beklenti açýsýndan, daha konforlu ve yaþlý araçlarý tercih edebilirim.

Bu arada otomatik versiyonunu test etmiþtim oldukça stabil ve keyifliydi, tam eþe anneye alýnýp arada kaçýrmalýk.

2jz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    36
    Þehir
    06-26
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Blog keyifli olmuþ. Gt 3.2'den sonra Ýngiltere, Ýskoçya'yý okuma fýrsatým oldu. Vakit bulunca hepsine bakacaðým.
    Derinlemesine hasta bir topluma uyum saðlamak bir saðlýk ölçütü deðildir.

Yaþ
    37
    Þehir
    istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý 2jz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Blog keyifli olmuþ. Gt 3.2'den sonra Ýngiltere, Ýskoçya'yý okuma fýrsatým oldu. Vakit bulunca hepsine bakacaðým.
    beðeniniz için çok teþekkürler, gezi yazýlarýný yolla baðdaþtýrmaya çalýþýyorum. Ýngiltere Ýskoçya'ya ek Ýrlanda yazýsýný yazmayý planlýyorum. Bir de yakýn dönemde gittiðim Lübnan'ý yazacaðým. Araç kiralayýp yol yapmak alýþkanlýða dönüþtü artýk

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler