Arkadaşlar ne zamandır paylaşmak istemediğim, içine oturunca beni bile sıkıntıya sokan, lan arabamısın hatunmusun amma trip atıyosun dediğim fındık tdi'ımı görüşlerinize sunuyorum. Kendi çapında giderli, atarlı, hızlı, eğlenmek için yaratılmış, ekonominin dibi bir arabadır. benim param kıymetli, siz gidin 5 liraya benzin alın ben şehir içi 4 litre yakacam diyen cimri pisliklerin bineceği cinsten.. Kendisiyle düzeyli bi ilişkimiz var. Ne kadar ekmek o kadar köfte cinsinden. Bakmaz sallamazsam araba bildiğin yürümüyor. Fiat 50 NC mode ON. Ne zaman yıkarım temizlerim vakit ayırır, mecburiyetten değilde keyif için binerim o zaman beni başka dünyalara sürükler. O zamanda BOEING Mode ON. Neyse geyik modundan azcık çıkacak olursak bu aracın speclerini sayayım size..
Fındık Kadar turbosu var. GT15. 2 tane hemde. Biri depoda ama.
Sunrooftan 4 disk ABS frene, yol bilgisayarından soğutmalı torpidoya kadar aksesuarlı bir araçtır. kendisiyle yaklaşık 8 bin km yol yaptık 4 ayda. Motoruda çıtırdan yapılıdır. Şehir içi basmazsam 21 kuruş civarında yakmaktadır. Basıncada 28-30. PD75 bu arada.
*Katalitik iptali
*Wimmer RST Stage 2 Chip Tuning
*51lik ara borular
*3.5 bar map sensörü
*Stage falan değil baya bildiğimiz çaktırma bronz balata.
Aracın yazılımını okuduk çok bişey anlamadık. Sadece tahminlerimize göre 1.2 bar civarlarında görüyor bu fındık kadar vnt turbo. Fakat 2012 C180 Komp, 122lik tsi'lardan leon ve golf6'yı dragda hezimete uğrattı. Rolling'dede 105lik Golf 6 manueli aldı ama top speedde şanzıman çok kısa olduğundan golf tekrar geçti 26 plakalı bi civic si ile denedik. onada 1-2 boya yakın attım çokta zorlamadım ama o si olamaz muhtemelen EX'ti.. Başkaaaa 160lık new beetle dsg ilede 3ünci vitese kadar tutundu sonra 2 direk fark yedim diyebilirim. Dünde bi e30 325in peşine takıldım ayarı bozuktu muhtemelen yürümedi hiç, geçtim mi basmadı mı bozukmu bilemedim. egsoza bakarsak bastı gibi ama neyse. Hangi konuya yazarsam yazayım istisnasız konu tıkanıp kimse cevap yazmadığı için içimden geçenleri döktüm size artık ben susayım resimler konuşsun.
buda abi kardeş..
![]()