En son güncelleme sayfa 5 te
SA arkadaşlar. Uzunca bir güncelleme sürecinin ardından birazda yoğun istek üzerine :saskin: yeni bir konu açıyorum. Öncelikle lütfen, ısrarla maşallahlarınızı bekliyorum.
Gözünüz kalmaz biliyorum ama nazar değiyor değiyor değiyor.
Special Bora Pacific Plus.
Aldığım günden bugüne ne oldu ise tek tek yazarak ve fotoları ekleyerek gelişim sürecini (eğitimci olduğumdan eğitsel tanı koyuyorum) ekliyorum.
Önce hikayemiz:
Askerliğimi Atğm olarak Şırnak' ta yapmıştım. Askerliğin sonlarına doğru 2004 Corolla, Civic, Golf IV, Astra Classic bakıyordum. Birgün 2001 beyaz Bora sına bindiğim bir Bçvş abimle muhabbet ediyoruz. Toyota alcam abi gidince demiştim. O da dedi ki ben iki sene üst üste 2005 1.6 Sol, 2006 1.6 Sport Sol aldım ama bunun verdiği tadı vermedi ve bunun kadar sağlam değil demişti. Öyle demesine rağmen aklımda da hiç yoktu.
Askerden geldim araba arayışlarını sürdürdüm. Toyota, Civic, Astra, Golf IV ve aramalarıma belki denk gelir diye Bora ekledim. Kısmet bu ya tam kendi memleketimde düşük km bir okyanus yeşili Bora vardı. 2004 41500 km fiyatı da 24000 idi. Yalnız aklımda yakut yeşili diye kalmıştı. Nette bakındığım zaman baba tarafının olduğu beldede idik. Amcam oto elektrikçi idi arabayı netten gösterdim gerek yok ben sana bulurum dedi. Ertesi gün bizim bulunduğumuz ilçeye geçtik. Ama aklımda kalmıştı araç. Dayıma dedim dayı böyle bir araç var bakalım diye. Adamları aradık gittik bakmaya. Tam biz eski sahibinin evine giderken kerata karşıdan geliyordu beni bir heyecan kapladı anlatamam. Dayı dedim araba bu geliyor karşıdan... Konuştuk adamlarla falan derken muhabbete daldık. Meğerse adamla amcam tanışıyormuş. Adama dedim en son ne olur 23.5 dedi. Ben yarın tekrar görüşelim diyerek ayrıldım. Amcamı aradım amca adam seni tanıyor gel şu arabaya bir bak benim içime sindi hoşuma gitti temiz hoş. Ertesi gün arabaya baktık test ettik fren balataları kötü idi ama baskı balata, motor, kaporta vs. kendini belli ediyordu. Ben daha acemiyim diye amcam vermedi aldı bastı bastı 3. viteste baya hızını aldı ama benim içim gidiyor. Oturduk pazarlığa. Amcam diyor bak ben pazarlığı sevmem şunu düz yap. Adam diyor 23 e çok kişi aradı vermedim. Amcam dedi ki bak bilader sen bu arabayı başkasına 23.5 e verirsin ama yarın başın sıkışırsa beni bulamazsın. Bu arabayı bana verirsin 23 e ne zaman sıkıntın olursa zaten beni biliyon tanıyon yardımına koşuyom. Olurdu olmazdı adamın aklında en son 23.300 varmış 23 e anlaştık. Ertesi gün paraları verdik arabayı aldık. Aldığımın saatinde arka tamponu heyecanla çöp bidonuna dokundurmuştum nazar çiziğini saatinde attım Aldığımın heyecanı sıfır moral olarak geri dönüşü oldu o an. Birde annemin "oğlum sen bunu daha şimdiden çarpacaksan keşke almasaydık". Aldık ama bu benzini ha bire içiyo 50 liralık benzin ile 150 km gidiyordum. Bir ayda 250 lira benzine verdik. Ondan sonra da lpg ye geçtik zaten.
Bora nın değeri benim için askerde biriktirdiğim maaşımla aldığım ilk arabam olması iken daha sonra gerek isminin manası, gerek spor sedan görünümlü genç işi bir araba olması, sanki karakterimle uygun bir araçmış izlenimi uyandırması, ekleyeceğimiz donanımların altyapısının hazır olması onu bende özel yaptı. Ekledikçe bindik bindikçe ekledik. Hiç sıkılmadım, hala ilk aldığım günki heyecanla biniyorum... Karşısına geçip bana göz kırptığını görmek o kadar hoşuma gidiyor ki gel lan kerata deyip böyle sevip okşayası geliyor insanın.
Aracın şu an ki durumu:
2004 model Volkswagen Bora Pacific Okyanus Yeşili 85400 km de 43 bin km dir lpg li kullanıyorum. Araç bende süresini 2013 Haziran 25 te 3. yaşını dolduracak. Modifiye noktasında mümkün olduğunca orijinal dışına çıkılmadan değişiklikler yapmaya çalıştım.
Araçtaki ekstra donanımlar, yazılımlar, eklemeler, yapılanlar (nerede ise hepsi kendi emeğim):
17" RH AS Speiche jantlar
Fren kaliperleri temiz görünmesi amacı ile soba boyası ile boyandı.
Mercedes ten çıkma parçalar kullanılarak oluşturulan Bixenon farlar
Osram 4300K D1S ampüller, AL Bosch balastlar
Far camı reflektör karartma (far tası değil cama bağlı olan kısım)
Far içi sinyal alt kısmının kesilerek amerikan park uygulaması
Amerikan park-sinyal senkronu
Plakalık iptali ve karakter kalınlaştırılması
3. fren lambasına F1 çakar fren modülü eklendi. Frene basıldığı zaman ledler 10 kere çakıyor ve sonra sürekli yanıyor
Kadrana menzil yazılımı eklendi (gösterge paneli ile çeşitli oynalamar mümkün ama ben tercih etmedim)
Hella Optilux mercekli sis farı
Sis-Uzun far senkronu (yeni nesil VW ler gibi)Çift kademe far anahtarı ile ön arka sisler ayrıldı
Tek dokunuş arka camlar (ön camlar gibi çift kademe oldu)
Kumandadan cam açma kapama
Tek seferde tüm kapıların açılması (normalde ikinci basışta tüm kapılar açılır yaşasın VAG-COM )
2 tuşlu anahtar kabı 4 tuşlu anahtar kabı ile değiştirildi ve özelliği eklendi
PANIC alarm
Kumandadan bagaj açma (bir kaç değişiklik yapılacak)
Cruise Control- Hız sabitleyici
Blaupunkt RCD200 mp3 lü cd çalar ve CANBUS etkinleştirme ile ekran, GALA, kontağa bağlı olamama sorunlarının giderilmesi
Arka kapılara hoparlör
Dokunmatik süreli rezistans anahtarı
Jetta GLI, Bora V5, VR6 spor ön lip
İç Ambiyans aydınlatması
MKIV panjur ve bagaj logoları
Wolfsburg Edition Çamurluk logoları
Kelebek camlarına MKIV arka fonlu Bora araç sticker
Türkçe sesli görüntülü (kameralı değil) park sensörü
Arka VW amblemi içine kırmızı reflektör eklendi
K&N kutu içi filtre
Far anahtarına arka sis farı led ikazı
Amerikan clear Jetta GLI stoplar
Ambiyans küllük aydınlatma
Ledli vites topuzu
Yapılacaklar, yapılması düşünülenler:
3.5 mm yay
Bagaj pistonu güçlendirilip yay eklenerek kumandadan basılınca bagajın komple açılması
İç kısma bagajdan hat çekilerek düğme eklenmesi ve içeridende açılması
V6 arka lip, olmazsa V6 gibi kesilerek o görüntü sağlanacak
V6 egzoz ucu
Coming-leaving home
Ani fren ikazı (frene sert basıldığı zaman arkadaki sürücülerin uyarılması amaçlı flaşörlerin kendiliğinden devreye girmesi)
Shark anten (almıştım ama tavanı sökemediğimden değiştiremedim tekrar ele alacağım)
Mirror down
1 tane de gizli