User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: resurrection eg sohc vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

resurrection eg sohc vtec

aracımla hikayemiz 13.08.2012 tarihinde başladı bekarken daha önceki araçlarımız biri dobloydu çok büyük geldi sattık sonra palio idi oda çok küçük geldi evlendikten sonra ailemle yollar ayrılınca kendi bütçeme göre bi araç bakmaya başladım hem şık bi kasası olmalı hemde iç hacmi geniş olmalı diye araç arama çalışmalarına başladım ve 10.08.2012 de aracımı ilk gördüm sahibindende 2-3 gün baktım durmadan inceledim fotoları aklıma yatmıştı işte bnm aracım bu olmalı dedim ama eşime bi türlü araç alsakmı diye söyleyemedim eşim farketmiş olacakki aracı gördü ve oda beğendiğin söyledi bunu alalımmı diye sordum oda alalım dedi cepte kuruş para yok eşim kredi çekti ve sahibini aradım pazarlığımızı yaptık ve maceramız böylelikle başladı.

ilk fotolar; tabi bunlar temizlenmiş hali enkaz gibiydi resmen

ilk koltukların durumu pek iç açıcı değildi 20 yıllık kumaş üzerinde artık keçeleşmişti ne kadar temizlersen temizle genede iç açıcı olmadı ve söför koltuğunda bel kısımlarında yırtık ve kopuklar vardı keza kapı kumaslarıda kendini bırakmıstı ve sonucta ne olursa olsun arac bnmdi kendime göre yeni bi başlangıç yapalım dedik ve kumaslar sokulup deri yapıldı direksiyo simidimizde iç açıcı durmuyordu ve üstten direksiyon demirini bırakmış sallanıyordu

yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonrasında tertemiz oldu artık içine bindiğimizde tertemizdi tabi olaylar bununla bitmedi bu daha başlangıçtı benim için ilk uzun yolumuza çıktık gezdik tozduk egzos çürümüş olacakki egzos kırıldı manifoldun birleşme yerinden üstünden taa ilk borular çıktı çürümüş 48 egzos yapıldı son susturucuda çürümüştü son susturucuyuda samet_61 kardeşim sağolsun hediye etti taktık bu işlemlerin fotosu yok ama dikkat çeken bir durum vardıki araç uzun yola çıktığımda çok geziniyordu özellikle yüksek hızlarda korkuttu tabiki fazla basmadım gel zaman git zaman aracın alt takımı indiki ne görelim aks kırılımış uzatmışlar kafalar traşlanmış, rotiller ölmüş kaynaklamışlar aracın alt takımı resmen allaha emanet bütün alt takım yeniledik her işlemin fotosu yok olabildiğince paylaşıyorum;

aksı aradım taradım türkiyede bulamadım usa'dan getirttim

sonra sökülmüşken baskı kaçırıyordu birde ne göreyim çakma balata yapmışlar iyice dellendim

hemen exedy baskı getirttim ve yola devam tabi bu sırada bütün salıncakmış burçlarmış hepsi değişti şanzıman keçesiymiş vs vs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siteden crisis nickli ilker kardeşimden eibach sportline helezonları aldım taktım mis gibi oldu

şeffaf lens farlar aldım yan sinyaller kırmızı cam boyasıyla boyanmış iğrenç duruyordu söktüm zımparaladım sonra aksesuarcıdan turuncu folyo aldım çektim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi bunlarla bitmedi araç yağ kaçırıyor ve su eksiltiyordu benden önce motor yapılmış fakat istediğimiz gibi değildi bi aptal çalışıyordu motor sıcakken çalışmıyor geç çalışıyor sürekli su eksiltiyor ve performansta düşüşe geçmişti tahmin ettiğim gibi üst kapak contası sizlere ömürdü gene yıkılmadım yola devam dedim çünki aracımı cok sevdim hiçbir masraftan kaçınmadan üst kapağımız söküldü kapak yüzeyi benden önce hararet görmüş ve gönyesi bozulmuştu yüzeyin bi taşlanıp düzeltilmesi gerekliydi kapakçıya gitti sibop lastiklerimizide oem den yana kullandık tercihimizi ama kötü bi haberle karşılaştık beynimden vurulumşa döndüm kapak tamamen sökülünce egzantirkler dengesiz duruyordu egzantriğin 2 ve 3.cü kepi yalamış egzantrik tam dengede durmuyordu kapakçı yeni kapak al dedi ama ***** artık bütçe iyice zorlandı çok değerli abim ali ustam adam gibi insan kapakçıyı aradı bu kapak yapılacak dedi yeni aparatla kepler yeniden yapıldı 2 gün sürdü bu işlemler kapağımız geldi egzantriği oturttuk inanılmazdı harika olmuştu ve toplamaya başladık

yns_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah baya emek harcamışsın arabaya aracı burada bi kaç kere gördüm ama yakından hiç incelememiştim senin gibi birinde dahada emek harcanıcak gibi gözüküyor güle güle kullanın kazasız belasız inşallah
    Powered By Suki CRM Performance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kapak yüzeyi temizlenmiş subap lastikleri değiştirilmiş

işimiz uzunmu ne toplanması lazım

ve mutlu son kapak tamamdır

tabi iş bunulada bitmedi ustamız kapak hararetten dolayı hasar gördüğü için blok yüzeyininde gönyesinin tam olmadığını söyledi eğer bu şekilde sadece temizleyip takarsak belli bir süre sonra tekrar kaçak olacaktı ustamıza maşallah kapağı takozla yüzeyini tam denk gelene kadar zımparaladı 2 ve 3.cü pistonun olduğu kısım zımparalanırken zımpara temas sağlamıyordu yüzey tamamen tamizlenip düzlenene kadar zımparalandı ve temizlendi

mal çekiç

conta tercihimizi öneriler üzerine stone marka olarak kullandık

benzin filtremiz

üstünden çıkan triger kayısı kötü değildi ama yapılmışken tam olsun diyerek tercihimizi gates powergrip triger kayışı taktık, vtec selenoidi iacv fitv gaz kelebeğini bende boş durmayaraktan ustamız çalışırken temizledim.

ve herşey takıldı ilk marşa basıldı mutlu sona ulaştık saat 15.00 da başlayıp gece 01.30 da bitirdik aracı teslim aldık bundan sonraki resimler değişimin evrimin resimleri

birazda temizlik

benden bu kadar hem maddi hem manevi yorgunluk

bana bu zamana kadar kafasını şişirdiğim samet kardeşime,aracımı binbir titizlikle gecenin bi vaktine kadar emeğini esirgemeyen ahmet ve serdar kara ustalarıma (karalar oto) bana parca tedariğinde maddi manevi desteğini esirgemeyen öz abim kadar sevdiğim yetkili servis ustam ali abime her konuda beni destekleyen canım eşime ve sabredip buraya kadar okuyan sizlere teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yns_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah baya emek harcamışsın arabaya aracı burada bi kaç kere gördüm ama yakından hiç incelememiştim senin gibi birinde dahada emek harcanıcak gibi gözüküyor güle güle kullanın kazasız belasız inşallah
    teşekkürler kardeşim malesef araca eşşek gibi binilmiş eski sahibine kızmıyorum belada okumuyorum, çok uğraştırdı ama herşeyini yeniledim içimde kafamda rahat bu yaptıklarımla tabiki bitmedi yazmayı unuttuğum o kadar çok şeyi değiştirdimki ama hiçte pişmanlık duymadım 10.2 mm buji kablosuymuş osuymus busuymus herşeyi yaptım. dahada yapacağım yapabileceğim bişey kalmadı özel bi araç trdede bulunmuyor bunun avantajlarınıda dezavantajlarınıda yaşadım ama bu saatten sonra satarsamda alacak adam bana duacı olacaktır

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun, fotografdan tanıdıdım sizi paliodan sonra civic iyi gider

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun, fotografdan tanıdıdım sizi paliodan sonra civic iyi gider
    teşekkürler alican palio güzeldi çok uğraştım istediğim gibide oldu fakat geçen hafta arkadaşım satın aldı ilk göz ağrım gitti evbet paliodan sonra civic gerçekten iyi gitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert Hüroğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kazasız belasız...
    teşekkürler kardeşim

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kazasız belasız onurum simota bigtube ,headers,podsuz 51 ara boru,ss magnum son,wideband +vafc 2 yide gömdükmü dadından yinmez...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah Onur, elinize sağlık. Karaların halledemeyeceği şey yok rollerde görmek isteriz

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah hocam.Baya uğraştırmış ama direksiyon başı oturup gaza basınca keyif veriyorsa EG sorun yok : )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BAHADIR24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Onur, elinize sağlık. Karaların halledemeyeceği şey yok rollerde görmek isteriz
    karalar iyidir aracı roll için yapmadım mayk, her akşam evde bekleyenin olunca ayağını 1 adım geride tutuyorsun

YsnErhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşalah aracı ıyıkı sız almıssınız yoksa nolurda bu aracın halı kım bılır. Allah emegınızın karsılıgını fazlasıyla versın masallah araca tekrar

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazasız belasız... hazır açtığında bir p29 piston ataydın fena olurmuş... yeni kapak parçalarında hayırlı olsun
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim timuçinim aklıma gelmedi değil seni aramak ama bütçe zorladı şimdi, ilk etapta sametin dedikleri yapılacak yüksek cr düşünmüyorum belki ilerde turbolamak için suzuki vitara pistonu kullanmayı düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YsnErhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşalah aracı ıyıkı sız almıssınız yoksa nolurda bu aracın halı kım bılır. Allah emegınızın karsılıgını fazlasıyla versın masallah araca tekrar
    teşekkür ederim zaten bütün görenler beni tanmıyanlar aracın kaderi sende değişti diyorlar bakalım nasip kısmet daha ne kadar güzelleştirebilirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)