Selamlar,
07.05.2009 tarihinde başlayan 207 RC maceramız Çağlar ve Alican'ın dünya tatlısı kardeşlerim olması ve aşırı ısrarları sonucu geçtiğimiz hafta sona erdi.
Birlikte geçirdiğimiz sürece kendisine harcadığım her kuruşun hakkını bana memmuniyet olarak döndürmüş bulunan CTM 91 e buradan tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim
Umarım yeni sahipleri ile iyi anlaşır Ankara'da namını devam ettirir
Bunlar CTM 91 den bir kaç kare;
Soldan sağa ben Ben, Alican, Çağlar (CTM nin yeni sahibi) ve Mehmet Ustam, garaj her zamanki gibi 207 RC kaynıyor
207 yi satınca uzun zamandır aklımda olan 208 THP Allure modeli için arayışa girdim, 2013 kasım ayında abime aynısında almıştık aracı o yüzden çok iyi tanıyordum.
Aslında önce 208 GTi ı düşündüm ama aradaki 15.000 tl civarı fiyat farkını vermeye değecek bir fark göremedim açıkçası. Ayrıca zaten motorda ciddi değişiklik yapacağım için param cebimde kalsın diye düşündüm. Neyse boya ve km takıntım olduğu için bayağı bir araştırdım sonunda Ankara da Yalçın Amcanın aracını bulduk. Kendisi bugüne kadar 18 adet sıfır araç alıp binip satmış hiçbirinin ilk muyanesini yaptırma fırsatı bulamamış
Oğlunda 307CC (35.000km de), eşinde 207(2010 model 6.000km de
) varmış. Bu aracı 208 ilk çıktığında beğenip almak istemiş düz benzinli beyaz olarak, Ankarada sürekli çalıştığı ABC Peugeot bulamamış ama Peugeot un İStanbul yöneticilerinden birisi için POPAŞ tarafından getirilmiş gümrükte bir adet Beyaz 1.6 THP Allure var demişler, bayağı bir torpil yaptırıp o aracı kendine almış sağolsun
Araç 2012 ekim trafiğe çıkışlı, Yalçın Amca biraz titizaracını yetkili servis dışında hiç bir yere yıkatmamış, patlak lastiğini biler yetkili serviste yaptırıyor
Aracın trameri hatasız, servis kayıtları da kusursuz olunca telefonla pazarlık aşamasına geldik 6 telefon konuşmasının sonunda 250 TL indirim yapmayı kabul ettirebildik( Muhtemelen o gece uyumamıştır)
Neyse CTM yi sattıktan 1 hafta sonra dün aracın yeni sahibi kardeşlerim sağolsun beni Ankara AŞTİ den aldılar, buluşunca Ümitköyde güzel bir kahvaltı ardından Eskişehir Yolu Alkan Otomotiv de boya kontrolünün ardından noterden aracın satışını aldım.( kendilerine ayrıca yarımları için teşekkür ederim)
Araç dediğim gibi 2012 Ekim trafiğe çıkışlı Alp Beyazı renginde 208 1.6 THP Allure modeli;
Standart donanım olarak
Dış donanım;
Mercekli otomatik yanan farlar
Otomatik çalışan silecekler
Arka park sensörü
17 inç alaşım jantlar ve 205/45/17 lastikler
302mm ön fren diskleri (207 RC ile aynı)
15mm alçaltılmış şasi
Sertleştirilmiş amortisörler
Sis farları (viraj farı özellikli)
Arka spoiler
Karatılış arka ve yan camlar
Elektrikli katlanır yan dikiz aynaları
Cam tavan
Tam Boyutlu stepne
İç donanım olarak;
Otamatik kararan iç dikiz aynası
Yarı deri spor koltuklar
Deri, spor direksiyon simidi
Aliminyum vites topuzu
Led çerçeveli göstergeler, ortasında renkli bilgi ekranı
SMEG dokunmatik ana ünite
Çift bölgeli dijital klima
6 havayastığı
ABS, ESP( tamamen kapatılabiliyor), ASR
USB ve AUX girişi
CD çalar
Teknik özellikler;
1.6 THP 156 Hp turbo beslemeli Euro5 motor
6 ileri şanzıman
6000 d/d’da 156 bg güç,
1750 ila 4000 d/d’lar arasında 260 Nm tork
0-100 Km/s hızlanmasını 7.3 saniye
215 Km/s’lik maks hız
Araca öncelikle dış görünümde piano black dokunuşlar yapacağım. Sonrasında ise Allah tan mani çıkmaz ise bütçem elverdikçe;
Büyük turbo
Büyük intercooler
Water/methanol kit
Krom genişleitlmiş boost boruları
Cai
70mm dp sona kadar 63mm düz sona da varex
boost controller, wideband, egt saatleri
gibi eklemeler ve değişiklikler düşünüyorum. Hedef gücümüz 370hp civarı olacak.
Aracın 5-6 vitesleri oldukça uzun, teorik olarak 6.viteste 6000 devirde 300km hız yapabiliyor
Bakalım ya nasip zamanla göreceğiz..
Buyrun resimler;
Bu aracımın ilk sahibi Yalçın Amca;(1945 doğumlu kendisi)
Allah daha iyilerini daha güzellerini sizlere nasip eylesin, Kazasız belasın ağız tadıyla binmeyi diliyorum Rabbimden.
MaşAllah...![]()