x type mı , s type mı , s320 mi , modeo mu derken bi anda hiç aklımda yokken sebringleri araştırmaya başladık.Km si emsallerine göre çok düşük olması (89000km) sebebiyle de şuan aldığım araca yönelip rotayı Marmarise çevirdik.Alır almaz kalorifer fan motorundan ses geldiği için marmariste onu hallettirdim , istanbulda da balataları değiştirdik.
Uzun uzadıya sürdüm , akşamına didim çanakkale rotası üzerinden istanbula geldik ama daha adam akıllı içerisine oturup inceleme fırsatı dahi bulamadım.İlk izlenimlerim sürüşü gerçekten çok keyifli.Konforu iç trim sessizliği vs beklediğimin çok üzerinde.Yürüyen yumuşak.Sert çukurlarda eski sonatamızdan da beetle dan da daha konforlu.İçerideki tüm plastikler sert.O biraz can sıkıcı ama kolay yıpranabilecek çok bi parça yok deri topuz ve direksiyon harici.Kadran ışığında yeşilden nefret ederim normalde ama arkadan aydınlatma olayını ve renk tonunu çok sade ve şık yapmışlar.
Dizel olmadığı için tork hissi düşük ama kickdown da motor devirlenme isteği ve homurtusu çok güzel.İlk çalıştırmada ek civiclerden hatırladığım ve çok hoşuma giden tiz bi marş sesi sonrası ince bi v6 homurtusu duyuluyor.Bi egzost yapılsa gerçekten çok güzel ses alınır.
Tam emin olamadım , bakamadım çünkü ama sanırım yolcu koltuğu altında orjinal bi amfi var.Ses sistemi uyduruk görünse de ses çıkışı çok başarılı.Sanırım bas falan var gizli biyerde.Pandizotun altı hoparlör taraflarında çok kalın çünkü.
Araç üzerinde prins lpg var.İlk başta prinsin kontrol tuşuna alışamadığım için bi 100 km benzinle gittikama sornadan lpg ye alıp her deponun ortalamasını alınca 0.23 0.25 kuruşku rakamları gördüm ve şok oldum.Hep 0.40 kuruşa kadar kabulüm diyordum (lpgyi 2.09 - 2.15 tl aralıığnda aldım genelde)
Yarın plaka işlemlerimiz var.Bide detaylı temizliğe + deri bakımına ihtiyacım var.Onun harici mutlu mesut takılıyorum şimdilik.Rahat zamanda güzel fotolar çekip paylaşıcam inşallah.
![]()