1997 Model Henüz 116.000 km'de. Son satışla birlikte 3. sahibi olduğum bir araç. 1 ay kadar önce 1.4 16v Fiesta Fun aracım vardı 10 ay kullandım çokta memnundum ama çocuğumuz olunca fiestanın klimasızlığı sıkıntı yaratmaya başladı. Fiestanın ilanını koydum, oda güzel bir araçtı bi aile benden aracı satın aldı ve fiesta dönemi kapanmış oldu.
İnternetten bayramdan önce yaptığım araştırmalar, aramalar, telefon görüşmeleri, gidip bakılan ama hayal kırıklığının da ötesinde kötü arabalarla karşılaşmalar, satıcıların bin bir türlü yalanları vs vs vs Sonunda ilanda bu arabayı gördüm. Duruşu çizgileri güzeldi, fiyat bütçeme göreydi. Sahibiyle iletişim kurdum. Mudanya'daydı araç bir öğretim görevlisinde. Telefonda açıkça herşeyi belirtti ilgilendi, kapora bile istemeden aracını sözümüzle benim için bekletti. İstanbul'dan yola çıkmadan geçmişiyle ilgili servis kayıtlarını, tramer sorgularını, sıfırdan satın alan ilk sahibinin bilgilerini, klasik 5664 sorgularını yaptım. Düşük bütçeli bir araç olsada kıllık yaptım en ince ayrıntısına kadar geçmişiyle ilgili bilgi sahibi oldum. Aracın değişeni veya kazası yok. 18 yaşında bir araç için karoseri durumu gayet iyi. Tavan ve bagajı haricinde boyaları var oda gayet doğal zaten. Tavan boyası güneş yanığı olmuş. Şuan için tek kötü görünen kısmı orası. Onun içinda 1-2 plan yaptım artık ilerleyen zamanlarda yapılacak. Aracın bilgilerin tamamı iyi, aracında sorunsuzluğu göz önünde olunca İstanbul'dan mudanya'ya gittik klasik satış vs işlemlerle aracı alıp istanbul'a döndüm.
Feribottaki ilk fotoğrafları;
Ufak tefek eksikler vardı. Satıcı bana telefonla hepsini söylemişti. Söylenilen kusurlar ve diğer tüm kontroller için Yurt Motorsport Harun abinin yanına gittim.
Motor kulakları, direksiyon kutusu tamiri, Komple debriyaj seti, ön takım burçları, ön takım kontrolü rotlar vs, fren balataları ön ve arka, fren ayarları sıvı değişimlerinin hepsi yapıldı, eli hızlıdır sağolsun aynı gün teslim etti aracımı bana.
Ertesi gün Ustam Harun abininde dediği üzere Kadosan Aydın amortisöre gittim. 4 amortisör kontrol edildi. Önler sorunlu olduğu için değiştirildi. Orda gaza gelip yaylarıda 4 cm presslettim. Aslında yapmazdım oem dışı işlemler ama orda ustanın gazına geldik. İlerleyen zamanlarda 5 cm düzgün bir yaya geçiş yapıcaz artık.
Aynı gün eski aracımdan çıkan hoparlörleri taktırmak için yine kadosandaki elektrikçime gittim. müzik sisteminin kabloları yenilendi, yanlış bağlantılar düzeltildi. Amerikan park modülü takıldı.
Klima sistemi kontrol edildi. Sorunsuzdu zaten kontrollerdede sıkıntısız olduğu ortaya çıktı.
Kendi imkanlarımca iç kuaför yaptım. evladım 3,5 aylık haliyle içinde toz toprak pislik vs olmaması gerekiyor. Genel temizleyicinin de yardımıyla iç bakalitler koltuklar ve tavan temizlendi. o aşamanın fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum.
Temizlik sonrası dış görüntü olarak vaziyet bu şekilde.
Araçta orjinal dışında
komple ön cam dahil cam filmi var (benden önceki sahibi yaptırmış)
park sensörü takılmış
ben amerikan park ve 4 cm yay taktım.
ön tampon altı laguna lip aldım, VTS spoiler aldım, spoiler boyanacak onlar takılacak, App plaka sipariş ettim bekliyorum, işten güçten zaman bulamadığım için onlar beklemede. takınca fotoğrafları paylaşırım.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Yeni Fotoğraflar 2. ve 3. Sayfada...