Uzun bir aradan sonra tekrar selamlar.
Moonrock EG vtec satildiktan sonra ne alacagim diye kara kara dusunur olmustum.
Askerlik boyuncada kurdugum EP3 typer hayali ne yazikki evlenip ev kuracagim icin suanlik rafa kaldirildi. Fakat en ust rafa degil, cok yakin bir rafa kaldirdik. Kismetse evimizi kurduktan sonra oda olacak.
Dolayisiyla oncelikle az yakmasi sartiyla, sonrasindada ufak ufak zevk verebilecek bir arac bakmaya basladim; Opel Corsa 1.7 DTI'da karar kildik ve askerden donmeye 1 ay kala cevreye haber saldim, ozellikle ilani olmayan bir arac olsun istiyordum.
Sagolsun suan 4 aylik asker olan kuzenim "otomania" Eray birkac 1.7 DTI onerdi, fakat icime sinmedi diyelim.
Bir yandanda cok eski komsum olan Erhan abim ben yokken derli toplu hizli bir dizel almis.Dondugumden beri gozume kestirmistim. Ilk aklina girdigimde aracina acilen boya koruma yaptik. Hemen takim tertibati aldirdim. (Biraz ona pahaliya patladi ama, degdi.
) Allah ne verdiyse, kendi aracima yapar gibi guzel bir detay yaptim.
Boyayi inceledigimde; gercekten parlakligini kaybetmis ve butun siyah dumani emip kendi renginden cikmis vaziyetteydi. Yuzeye yapismis herhangi bir pislige rastlamadigim icin kil uygulamasi yapmadim. Kaputta cok tas izi vardi, guzelce rotuslarini yaptim. Ona gore meguiars urunlerini temin ettigim arkadasla gorusup, Meg 105, 205 ve 21 yapmaya karar verdim ve cok guzel bir is ortaya cikti aracta kirmizi olunca.
Buyrun fotograflar:
Sonrasindada hazir kendi aracima ozen gosterdigim gibi detayini yapinca aklimda bir isik yandi. Acaba yanasir mi diye dusundum, sonrasindada "Abi beni piyasada arattirma, dogru duzgun icime sinen 1.7 DTI bulamadik (cunku butun hepsine birlikte bakmaya gitmistik); sen gel bu araci bana ver" dedim.Bir dusundu. Alali birde 3 ay olmus. Yeni sigorta yaptirmis, binecegi icin uzun vadeli frenlerine kadar el atmis. Dusunuyor tabii.
Ikinci kez aklina girdim ve araci 25 Haziran 2015 tarihi itibariyle uzerime aldim. Sadece yakitini koyup kullanacagimdan, hicbir masraf cikartmayacagindan dolayida ederini hakkiyla verdim 3'u 5'i aramadan. Sagolsun oda aldirdigim detay urunlerine kadar hepsini bana birakti.
Notere giderken ben:
Noterden sonra biz:
Bunlarda bendeki hali (Sadeligi daha cok sevdigimden stickerlerdan arindirdim.):
1-
2-
3-
4-
5- ve tamamiyle icine sinen ben:
Cok yakindada, guzel mekanlardaki DSLR cekimlerini konu altinda paylasacagim.