Arkadaşlar merhaba kendime yapabildiğim, dizel en boş versiyon punto'mu tanıtacağım elimden geldiginde yaptım birşeyler
Bu süreçte bana arabaları sevdiren ilk sevgilim hafif ticari citröen berlingo'ydu.. İlk aracım olduğu için onda öğrendim çoğu şeyi. Bende yeri büyüktür. Şimdi kaza yaptı malesef babam'a verdikten sonra. Şuan satmayı planlıyoruz.
Sonrasında ise 3 aylık bir Mercedes 200e kullandım, 4 kere yolda bıraktı patlama sıkıntısı olduğu için ve gerçekten arızalı bir araçtı, bununlada babam kaza yaptı bunuda elimizden çıkardık ama gerçekten sevdiğim bir araç oldu
Vee geldik asıl tamamen benim olan, herşeyini kendim yaptığım el emeği göz nuru puntom.
Alınma noktası şöyle gelişti, iki seçenek vardı mantığımımı dinleyecektim yoksa kalbimimi. Kalbim bmw e46'dan yanaydı. Mantıgım ise az yakan sportif bir dizel hatcback b sınıfı araçtı. Fiyatlara göz gezdiriyordum, tabikii pederin boyasız hatasız araba deliliğinin etkisi olmasıyla ve km'si düşük olması sebebiyle b sınıfı dizellere bakmaya başladım. Bu süreçte polo 1.2 trendline focus 1.4 tdci trend punto pop 1.3 vardı seçenekler arasında. Gerçekten piyasayı alt üst ederken farkettim bu aradığım kriterlerde birtek punto uyuyordu. Tipinide ben adam ederim dedim. Ve aldık
Böyle bomboş bir araçtı. Punto pop 1.3 multijet 75 hp. Aldık getirdik işi çok dedik.
Hemen ardından araca jant, cam rüzgarlığı ve marşpiyel takımı taktık. Bunları bulmak zor oldu gerçekten arkadaşlar bu arabanın body kit parçaları zor bulunuyordu.
Ardından Abarth puntolar gözüme çarptı, Türkiye'de hiç yoktu tabiki bizde ona uyarlamaya karar verdik elimden geldiğince yapmaya karar verdim.
İlk işim abarth şerit oldu, biraz istemediğim şekilde oldu ama olsun dedim ilk seferlik dursun dedim.
Vee bu kırmızı-beyaz modasına aynaları boyatmak ile devam ettik![]()
Aracın dış aksamında neredeyse tamamlanıyordu, ön tampon eki ve difüzör ile body kit tamamlanıcaktı. Bu sırada iç kısmına neon eklentisi yaptım.
Buda tamamlanınca düştük difüzör ve ön tampon eki işine bu iş beni öyle yorduki puntonun body kit parçalarını bulmak gerçekten zordu oturmuyor vs. bir sürü sorun oluyordu. Bende bu işi yapacağım için kafaya yormuştum. Yaptımda.
Difüzör...
Ardından ön tapon ekine geçtik bu süreç çok zor oldu, gerçekten aldığım tuning firması beni baya ugraştırdı ben bu eki arabaya uydurana kadar çok uğraştım sonunda oldu gibi oldu ama kabul ettik böyle sonradan gözüme güzel gözükmeye başladı.
Ardından Amerikan Parklarımızıda yaptık
Son olarak Multimedia Teyp taktım onun tam fotoğrafını çekmemişim daha sonra editlerim
Yan profil bir görüntü.
Elimden geldiğince tanıttım arkadaşlar, her türlü olumlu olumsuz eleştirilere açığım. Aracı basamıyorum özel sebeplerden dolayı uzun yol yapıyorum yüklü olarak. Malesef basamıyoruz. Ama diğer şekilde her türlü yorum'a açığım arkadaşlar.
Ve son
![]()