hoşgeldiniz öncelikle,
http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/ < doldurup kendinizi tanıtmanızı rica ederiz![]()
Araciniz guzelmis de kendinizi de tanitsaniz iyi olur , bu arada hangi bolgede kaliyorsunuz?
Hayırlı yolculuklar şimdiden.
'34UB6064' Corsa 1.7 DTI / '06ES822' Vw 1966 "Mojito" / '34LE451' Vw 1968 "Jack" / '34US5681' A3 1.4 TFSI
Hoşgeldiniz, sanıyorum yabancı plaka kullanım süresi 24 aya uzatıldı. Bunun dışında yabancı vatandaşlığınız varsa (çifte vatandaşlık olmuyor) aracı burada yabancı plaka kullanım süreniz bittiğinde MX plaka yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Hosbulduk, Aslinda cifte vadandaslik icin bir basvuru yapmadim ama her iki ulkenin paraportu var bende, bildigim kadariyla basvuru ile cifte vatandaslik oluyor. MX plaka nasil oluyor? vergisi felan cok mu? forumda okudugum kadariyla Turkiye'de vergiger cok yuksek araclarda.
Cifte vatandaşlık olanlarda mı 24ay tutabiliyor aracı?
Sizin durumunuzda nasıl olur bilemiyorum tam olarak, bildiğim kadarıyla TC pasaportunuzun olmaması gerekli bunun için ama araştırmak gerek yanıltmiyim. İki tipi var MX plaka ödemesinin, ya araç için belirlenmiş olan teminatı yatırıyorsunuz(ya da hesabınızdan bloke ediliyor) ya da bankadan teminat mektubu alıyorsunuz. Sonrasında MX plaka olduğunda senelik mtv ödüyorsunuz aracınıza. Bu durumdan faydalanan arkadaşlarımda mavi kart ve yabancı pasaport var. Sizin durumunuzda (çift pasaportu kastediyorum) nasıl bir prosedür var araştırmak gerek ama bildiğim kadarıyla TC vatandaşlığınızdan ötürü bu durumdan faydalanamazsınız. Eğer faydalanamıyorsanızda vatandaşlıktan çıkabiliyorsunuz, o da bir seçenek olarak düşünülebilir bence.
kurallara uyuyorsanız turkıyede araba kullanamazsınızkihoşgeldiniz bu arada aramıza hele 370z ile kurallara uymak ne kadar mumkun ögretırmısınız bızede
![]()
Maşallah ok gibi duruyor makine.. Kazasız belasız günlere inşallah.. Böyle bir canavarı kafese kapatmak gibi olur kurallara uyarak kullanmak..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)