User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: hkmtctnky's 1.7DTİ Corsa C & 1.4 Sport Corsa D

hkmtctnky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up hkmtctnky's 1.7DTİ Corsa C & 1.4 Sport Corsa D

Herkese merhaba,
    Bu konuyu aylar önce açmak isterdim ancak üyeliğim yeni onaylandı
    Öncelikle 10 ay önce yollarımızı ayırdığımız ilk göz ağrım 06HTL63 den bahsetmek istiyorum..
    Ehliyeti almadan 1-2 sene öncesinden itibaren Fiyat-Yakıt-Gidiş 3lüsünde en kafama yatan araçtı 1.7DTI Corsalar.. Çok şükür en donanımlı ve en temizlerinden birine binmek nasip oldu..
    “06HTL63”
    10 Ocak 2014’te tanıştık.. 2003 model, 155bin km de, ABS’li Hususi ve Arka camına kadar GM olan bi araçtı, bayii den hususi çıkmış vs. vs. O Kadar içimize sindiki araç öylesine bakmaya gittiğimiz araca kapora bırakıp geri geldik.. Ertesi gün aldık ve ilk fotoğrafımız;

Aracı aldığımda;
    -FK 5cm Yay Takımı
    -Karartılmış Farlar
    -Defi Göstergeleri
    -Kat ve Son susturucu iptali
    -Tampon boyaları, cam filmi vs. yapılmıştı
    Aslında gözümde yapılacak çokta bişeyi kalmamıştı aracın.. Aldığımda ilk yaptığım şey arka stop çerçevelerine film çektirmek oldu

ve bi kaç ay başka bir şey yapmadan keyfini sürdüm.. Sonrasında eklenenleri kısaca yazayım;
    -Mercekli Xenon far takımı – (Orijinal GM cosmo paket farı + karartma)
    -Cosmo paket iç trimler
    -Spor Kadran
    -Turbo Timer
    -Honda VTi Jant
    -Bemaps Soft Yazılım
    -Ivır zıvır unutulmuş bişeyler daha..
    Son halimizden bikaç fotoğraf;

Konuyu çok uzatıp sizi sıkmak istemiyorum.. 11 ay – 35bin km vakit geçirdiğimiz arkadaşla yollarımızı 19 Aralık 2014 günü ayırdık.. 11ayda cok anı çok hatıra yaşattı, durdurup ne var bu arabada diyenler oldu, hiç beklemediğimiz araçlara şaka yaptık, gidişide plakası gibi HaTaLı bi araçtı.. 1.7 DTi alınmaz sıkıntılı diyenler olmuştu, onlara inat tekeri bile patlayıp yolda bırakmadı beni, Allah yeni sahibindede tekerine taş değdirmesin..

“35BNM30”
    19 Aralıkta HTL yi sattıktan 2 saat sonra İZMİRLİ ile tanıştık. 2007 Model CorsaD 1.4 sport 126bin km de, cam tavan hariç eksik hiçbir opsiyonu yok. Rengine kadar opsiyon. Araç izmirden 2009 senesinde çıkmasına rağmen plaka güzel olduğu için değiştirmemişler.. Plakası benimde cok hoşuma gitti ve lakabı İzmirli kaldı. Noter satışını 16:45 de aldık, noteri biz kapattık desek yeridir. Bu arada füme diye aldım lacivert çıktı
    Araçta;
    - İrmscher Spoiler (3 parça, ben başka D Sportta görmedim.)
    - İthal Performans Egsoz
    - O.Z. Racing Ultraleggera R17 Jant + 215/45/17 Lastik
    -Spor Yay
    -American park, cam filmi vb. ekstralar vardı.

İlk Fotoğrafımız;

İlk iş ön panjurdaki logoyu açmak oldu, sonrasında APP plakalarımızı taktık..

Tavandaki folyo kafamızı kurcaladı ve merakımızdan söktük.. Çok şükür altı tertemiz çıktı ilk fırsatta yeniden kaplanacak..

Arada çekilmiş birkaç fotoğrafımız olsun;

Son halinde, 11 ağustosta boya koruma ve detaylı iç temizlik yapıldı, yanlardaki opc logolar söküldü, Boya korumadan cıktık eve gelemeden arkamızdan vurdular, ufak bir kaza atlattık, bagaj kapağı ve sağ arka camurluğumuzda yarımşar da olsa nur topu gibi boyalarımız oldu, ne diyelim cana gelmesin..

En güncel halimizden doğru dürüst foto yok bu bitane olsun, başka fotolar ilk fırsatta eklenicek..

Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler, çok uzattıysak affola..

DeliceBirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    C kasa aracınızda cok guzel bu aracınızda cok guzel masallah son fotografdaki hali cok iyi kazasız belasız insallah

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah son hali güzel olmuş İzmirlinin. Spoiler da olması gerektiği gibi olmuş, görüntü olarak da farklılık katmış. Elinize sağlık, güle güle kullanın.

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum, 1.7'ye replika vti jantı takarken kimse uyarmadı mı?

Runaway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Htl corsa Antalya da sıkça görüyordum bu aralar kayıplarda araçlara maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DeliceBirkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    C kasa aracınızda cok guzel bu aracınızda cok guzel masallah son fotografdaki hali cok iyi kazasız belasız insallah
    Çok teşekkürler, Allah cümlemize kaza bela vermesin..
    Hepimizin hayatı 4, hadi bilemedin 5 bijona bağlı, kasmayın fazla..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah son hali güzel olmuş İzmirlinin. Spoiler da olması gerektiği gibi olmuş, görüntü olarak da farklılık katmış. Elinize sağlık, güle güle kullanın.

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum, 1.7'ye replika vti jantı takarken kimse uyarmadı mı?
    Teşekkür ederim..
    estafurullah, takarken kimseye sormadım ama sonrasında beğenenin cok beğendiği, beğenmeyenin ise "hiç bu jant takılırmı" dediği bi jant oldu, ama HTL ye 1000 kez daha jant taksam yine vti jantı takardım sanırım, öylede severek kullandım yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Runaway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Htl corsa Antalya da sıkça görüyordum bu aralar kayıplarda araçlara maşallah
    Ben antalyada sanayide oto yıkamacı arkadaşa sattım, oda 1-2 ay sonrası çok yakın bi arkadaşına sattı.. Hatta bayada yüklediler aracı, geçen ay falandı yanılmıyosam el değiştirdi yine Antalya'da kaldı diye biliyorum ama neresine sattılar bilmiyorum.. ondan dolayı karışmıştır kayıplara Teşekkür ederim bu arada

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    perşembe günü okula giderken ufak bi kaza atlattık.. istanbul yolunda zincirleme kaza yüzünden trafik kilitti, orta şeritte bekliyorum amcanın biri arkamdan sağ çıkmaya çalışıyo, dedim bu vuracak biraz öne kaçıyım, çünkü amca sağ aynaya bakıyor-düz geliyor- ama önüne bakmıyor velhasıl benim kaçma çabaları boşa baktım önde payım kalmadı bıraktım çabalamayı 2 ay öncede aynı yerden vurmuşlardı, onda çamurluk falanda kasmıştı çok şükür tamponda bıraktık bu sefer

orta şeritteki kamyondan köprü çıkışına kadar, 2 tır 4 otomobil diye hatırlıyorum birbirine girmiş, onların yanında bizimki kaza falan değil zaten..

ModulaRKinG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah corsa c de bence o çakma vtec jantı hiç yakışmamış(edit : sonradan okudum aracı satmışsınız ) , kaza olayınıda kafanıza takmayın bence istanbul trafiğinde gayet doğal
    PSA Brother's

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kankam hoşgeldin maşşallah ikisinede htl güzeldi bnm ayrı güzel

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki aracada maşallah..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ModulaRKinG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah corsa c de bence o çakma vtec jantı hiç yakışmamış(edit : sonradan okudum aracı satmışsınız ) , kaza olayınıda kafanıza takmayın bence istanbul trafiğinde gayet doğal
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için..
    Yukarda yorumda dediğim gibi beğenenin cok beğendiği, beğenmeyenin ise "hiç bu jant takılırmı" dediği bi jant oldu, ama HTL ye 1000 kez daha jant taksam yine vti jantı takardım çok severek bindim o haline ağustosta bi vurdulari ekimde bidaha vurdular, Ankara'da yaşıyorum ankarada vurdular ama ankaranın trafiğide yavaş yavaş istanbula dönüyor sanırım.. Cana gelmesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kankam hoşgeldin maşşallah ikisinede htl güzeldi bnm ayrı güzel
    Hoşbulduk kardeşim, üyeliği htl varken açtım daha yeni onaylandı seninde emeğinin olduğu arabalar, hiç kötü olurmu kardeşim benim canımsın saolasın tekrar herşey için..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İki aracada maşallah..
    Saolun cok teşekkür ederim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cümleten herkese merhaba, arabanın üstünde bişeyler yapmama rağmen bayadır bi güncelleme yapmadığımı farkettim..

Hergün baya yol yaptığım için müzik sistemi 6+1 olmasına rağmen çok tatmin etmiyordu, kutu bass vs de sevmeyen biri olarak Tüm hoparlörleri JBL Professional 16 Cm. Komponent takımlarıyla değiştirdim, arkada da twitter ımız oldu. ve artık 8+1 müzik sistemi var ses kalitesi beni çok memnun etti, tavsiye ederim..

Orjinal sustalı anahtarı iyi durumda değildi bende yedeği kullanıyordum, oda masaya koyunca cok basit duruyordu.. bende anahtarı Corsa E-Astra J modellerinde olan yeni tip sustalı ile değiştirdim. Uydurma kap tarzı bişey değil orjinal servis ürünü VALEO anahtar..

Detaylı temizlik zamanı gelmişti.. Würth malzemeleriyle iç dış yıkandık paklandık.

Bir 10.000 bakımımızı daha tamamladık, extra olarak bujilerimizi değiştirdik.. Motorumuzu detaylı temizlikte güvenip yaptıramamıştık, ustaları uçucu temizleyicilerle gerekli yerleri kapatıp temizlediler sağolsunlar..

Ankara'da 15 aydır her deliğe girip yemediğim egsozdan cezayı Kırıkkale'de 20 ile giderken yedim yazmaya, kota doldurmaya indi resmen.. Egsoz olmasa xenonlardan, xenon olmasa başka bişeyden yazacaktı yani.. bunla geçmiş olsun dedik..

Tam herşeyi içimize sindi güzel olduk eksiğimiz kalmadı derken dediğim gibi ceza yedik, app leri ve egsozu çıkarınca arkadan biraz (BAYAAAA) tipimiz bozuldu ama en kısa zamanda toplarız..

Bi müddet ön plakasız gezdim. Çok sürmedi 2-3 gün sonra ortalık karışıp çevirmeler artınca geri taktık tabii..

Bunlarda son halimizden bi iki poz olsun..

Ülkemizdeki olaylarda umarım en kısa zamanda son bulurda tek derdimiz yediğimiz cezalar olur.. Allah cümlemize kazasız, belasız, cezasız sürüşler nasip etsin..

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 tane d sportum oldu hala temiz düzgün otomatik bulsam alasım var kırmızı cam tavanlı vardı ben de

sizinki de çok düzgün duruyor temiz araçmış ama appler geri gelmeli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kardeşim kazasız belasız kullan.
    BMW E90 320d LCI

CenkB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Corsa d sportlar ilgimi çeken araçlar. Maşallah sunroof da olsa tadından yenmezmiş.
    1.4 motor nasıl tatmin ediyor mu yakıtı nasıl?
    App leri pleksi plakalık yaptırıp kullanırsanız o kadar dikkat çekmez diye düşünüyorum.

OğuzCanAlantor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hikmetim geçmiş olsun , son egzoz ucunu sevmedim tofaş gibi değiştir derim.
    Alfa Romeo Ankara

Alfin Otomotiv

Race Werks

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)