User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: İlk Araba, İlk Evlat Golf Mk1 '82 coupe

beast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İlk Araba, İlk Evlat Golf Mk1 '82 coupe

Herkese merhaba,
    Çocukluktan beri süregelen araba sevgisi sebebiyle yıllar boyunca devamlı "en sevdiğim" farklı arabalar olmuştu. 4-5 yıl önce ilk defa dikkatimi çeken ve sebepsiz bir şekilde bağlandığım o araba son "en sevdiğim araba" oldu. Binmeyi bırakın canlı görmemiştim bile ama seviyordum. Resimlerini yapıyordum, fotoğraflarına bakıyordum ve anlatılmaz derecede istiyordum. Yolda gördüğümde gözden kaybolana kadar izliyordum. Tabi gerek çevreden gerek aileden gelen tepkiler; hurda, kümes, teneke, sanayiye kombine vs. şeklinde uzayıp gidiyordu. Tabi hiç bir zaman vazgeçmedim. Hep erteledim ve sonunda aldım. Bindiğim ilk golf kendi golfüm oldu. Hikayeyi kısa tutup birkaç kalitesiz fotoyla renklendireyim.

Panjurda logo yoktu 3d yazıcıdan çıkartıp taktım. Far camları yok kristal far takmayı düşündüğüm için şimdilik böyle kalacak.

Direksiyon hep istediğim ofsetli omp Kapı içlerini ve göğüsü çakma alcantara kaplamayı düşünüyorum. Koltuk döşemelerinin rengini beğenmesem de deri olması hoşuma gidiyor.

Bunu da arabayı almadan önce yapmıştık.

Bu da anahtarlık, yine 3d yazıcıdan

Yaza kadar bu şekilde binip yazın kaporta-boya, jant-lastik, süspansiyon ve aksesuar işlemlerini yavaş yavaş halletmeyi düşünüyorum. Her türlü tavsiye ve yardıma açığım.

Bu haliyle de çok seviyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gti görünüm fena olmaz sanırım panjurda ki sarı logo pek olmamış krom kaplaya bilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görüntüde yapılması gereken çok şey var. Gti lip i ve plastik dodikler aklımda Krom detay hiç sevmiyorum.

DeliceBirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapılcak iş cok yavas yavas yaparsınız en keyifliside yavaş yaparak oluyor zaten gti görünüm yapabilirsin kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun maşallah, zamanla istediklerinizi yapınca aha keyifli olacaktır kolay gelsin
    BMW E90 320d LCI

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seni epey ugrastiricak gibi ama guzel olucaktir hayirli olsun
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dovmesini yapacak kadar seviyorsan lipten janttan once anahtar deligine kadar yenilemen lazimki araba orjinal birsey olsun. mesela ilk is kapi dosemelerini ve konsolu orjinal parcalarla restore et derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı noelbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dovmesini yapacak kadar seviyorsan lipten janttan once anahtar deligine kadar yenilemen lazimki araba orjinal birsey olsun. mesela ilk is kapi dosemelerini ve konsolu orjinal parcalarla restore et derim.
    Haklısınız, ancak lastiklerim kötü, yaylar kesik, kaportada macun çatlakları vs var. bunları zorunlu ihtiyaç olarak gördüğümden yazdım. Örneğin kasisten dikkatsiz geçtiğimde sol ön yay yerinden çıktı. Krikoyla kaldırıp düzelttim. Bu tarz riskli şeyleri o yüzden öne aldım.
    Tavsiyenizi dikkate alacağım, teşekkürler

emre.ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı beast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısınız, ancak lastiklerim kötü, yaylar kesik, kaportada macun çatlakları vs var. bunları zorunlu ihtiyaç olarak gördüğümden yazdım. Örneğin kasisten dikkatsiz geçtiğimde sol ön yay yerinden çıktı. Krikoyla kaldırıp düzelttim. Bu tarz riskli şeyleri o yüzden öne aldım.
    Tavsiyenizi dikkate alacağım, teşekkürler
    kasis olayına çok güldüm ilkler her zaman farklıdır onunla yaşadığın anılar hep aklında kalır nerde ne yapaçağı belli olmaz ,yağmurlu bir günde boğaz iç köprüsünün ortasında stop edip çalışmaması üzerine resmen arabaya yalvarmıştım ne olur çalış diyee en unutamadım anımdır kazasız belasız keyifli sürüşler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın içi bence çok güzel duruyor, tasarımı falan nası desem çok entellektüel dışta ve alt takımda ne varsa yavaş yavaş acilden önemsize değişmeli para oldukça,yaylar kesik demişsiniz çıkma mıkma normal bi yay taksanız iyi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @emre.ates Normalde durarak geçiyordum. Karanlıkta son anda fark ettim yavaşlayamadım. Eve kadar sürterek geldim lastiğin içi yaya sürtmüş aşındırmış. Ertesi gün arkadaştan kriko aldım kaldırdım. Yay kısa olduğu için direk boşa çıkıyor zaten kaldırınca, bir de takoz koydum önlere.

@Özgür Güneş İçini herkes çok seviyor. Dış da dediğin gibi yavaş yavaş yapılacak. Şimdilik okula git gel olarak kullanıyorum. Yaylar asfaltta sorun olmuyor Ayvalık tan Karabük e geldim sorunsuz. Yazın çaresine bakılacak

Yürüyende sorun yok şimdilik titreme sağa sola çekme yok. Yalnızca tüpte çalışıyor ama en soğuk hava da bile 2 kere marş bastırmıyor. İlk basışta alıyor. Muayene öncesi benzin tesisatı, süspansiyon ve lastik şart.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)