Uzun bir süre 2 farklı RX-8 kullandıktan sonra ev almak için satınca bir süre araçsız kaldım,
Eski RX-lerin konusu
http://www.techturkey.com/forum/otom...il-zp8333.html
http://www.techturkey.com/forum/otom...-wankel-4.html
bu süreçte daha önceden ev iş arası (4km) kullanmak için aldığım vecihim benim elim ayağım oldu;
Nam-ı değer vecihi kendisi 2014 model Mondial ZNU-125, ucuz basit biraz kalitesiz ama çok dikkat çekici ve de kendine bağlayan bir velet.
Sonrasında ufak ufak
[IMG]image2 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Uzun bir süre bütçeme uygun ve sonrasında proje yapabileceğim bir FC Rx-7 aradım aslında buldumda forumdada konusu olan izmirdeki RX-7 yi alacktım hatta nerdeyse uçak biletini alacakken ailesel ve maddi sorunlar yaşadım ve sonunda havaların iyice soğuması ve de arabasızlığın canıma tak etmesiyle FC RX-7 hayalini üzülerek başka bahara bıraktım ve koyuldum araba arayışına, şahin,doğan,golf mk 2 , skoda favorit, honda civic ex vs vs derken, bir anda aklıma practica geldi kendi kendime sen mazdacısın oğlum mis gibide bir model hem uygundur fiyatları da dedim ve baktığım ikinci ilandaki araba çok hoşuma gitti hemen sahibini aradım ve ilk metrobüsle yanına vardım, araba zır stock jant kapaklarına kadar orjinal hiç lpg takılmamış ve 166 binde idi, bindim kullandım etraflıca bi baktım pazarlığımı da yaptım ve en yakın notere gidelim dedim fazla düşünmeden satıcı biraz şaşkındı ama ikna ettim ve aldım, ilk haliyle pek resim çekmemişim zira henüz pek hoşuma gitmiyordu ama yıkatınca bir kaç kare aldım hoyratça
Araç 98 model 1.5 doch motora sahip 90 beygir, gayet tatminkar şekilde seri ve ekonomik
[IMG]1 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]2 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]3 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]4 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]5 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]6 by nameless147, on Flickr[/IMG]
İlk işim jant bakmaktı sahibinden de gezinirken bu advanları uygun bir fiyata bulunca hemen gidip aldım, lastikler azcık suda bile tutmuyordu ama dayanamadım yine de taktım
[IMG]7 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Acaba kaç cm basmalı diye düşünürken lastikçi ustaların yardımıyla anlık bastık
[IMG]8 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Araba Crossover oldu acilen basılmalıydı
[IMG]9 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Düştük namiştain yollarına ve basıldıkk, ,lk seferinde tam istediğim gibi olmadı 5 cm yetmedi önü 8 arkayı 7 cm bastık anca kendine geldi
[IMG]10 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]11 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Sis farı yoktu ve far ampülleri çok az aydınlatıyordu, hemen sis farı takıldı ve Philips %130 ampüller takıldı artık önümü daha iyi görebiliyordum![]()
[IMG]12 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Arabanın görüş açısı çok geniş ve camlarıda Ratondan sonra çok çıplak hissediyordum hızlıca ön cam dahil filmlendik
[IMG]13 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]14 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Öne civic hb lipi taktık
[IMG]15 by nameless147, on Flickr[/IMG]
En sevdiğim adım direksiyonu değiştirdim sonunda, (Bu arada bu spor direksiyon göbeklerine 70 - 100 tl gibi saçma fiyatlar istiyorlar aksarayda 40 tl ye araca özel yaptıran yer buldum 3-4 günde teslim ediyor.
[IMG]16 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Birazda Parlayalımm
[IMG]17 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]18 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]19 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Haftasonu Wankel Türkiye RX-8 buluşmasından bir kare, dostlarla hiç ayrılmadık yeniden buluşmalara katılınca çok sevindiler resimde çok net belli oluyor değil mi?
[IMG]20 by nameless147, on Flickr[/IMG]
[IMG]21 by nameless147, on Flickr[/IMG]
Katalizör sonrası 51 lik düz boru ve sonda steel susturucu ile güzel bir ses aldım biraz daha canlandı araç hemde onunda videosunu çekip koyacağım,
Lastikler değişti ama resimleyemedim 215 40 17 sıfır takım alındı uzun süre kafam rahat artık
Yapılacaklar;
Marşpiyel,
Arka tampon ek
Süpriz Spoiler
jantlar boyanacak (renk süpriz)
APP plaka
Bu da Killer Raton Kayseriden bana selam göndermiş
[IMG]image1 by nameless147, on Flickr[/IMG]