GÜNCEL RESİMLER SAYFA 8-9'da
Evet arkadaşlar ilk sahibi bayandan aldığım , Sonsoy Ankara faturalı , servis bakımlı , kazasız değişensiz , tramersiz 106 GTI ımın incik boncuk işleri artık bitti gibi. Henüz tam bitmiş olmasada yeni fotoğrafları ilerleyen günlerde paylaşacağım.
Aracı alma hikayem ilginç oldu , Jet 106yı sattıktan sonra tekrar 106 düşünmüyordum ancak bildiğiniz gibi 106 hastalığına bir kere bulaşan bir daha kurtulamıyor. Cooper S varken 106 hiç aklımda yokken Tech sorgulamalarda araca denk geldim. Sabah ilan verilmişti ve hemen sahibini aradım. Bayan sahibinin babası Genel Müdür abimiz şöförüne satması için aracı teslim etmiş ve kendisi GTI dan zerre kadar anlamıyordu.
Telefon görüşmemize istinaden hemen atlayıp gittim , 10dk sonra kaporasını verip aracı aldım çok şükür.
Araç bu güne kadar ne bir filtre , ne yazılım , ne yay , ne egsoz hiçbirşey görmemiş. Ancak boya yanıklarına ve ***** bayan kullanmasından dolayı kaportada çizikler hafif göçüklere maruz kalmıştı. Benim gibi hasta adam bu şekilde bu arabaya binemezdi , madem böyle bir araç bulduk hakkı verilmeliydi.
Aracı almaya gittiğim gün ve aracın ilk hali ;
Aracın faturası ablamız iyi kar etmişservis bakım kitapçıkları km kayılarına kadar tutulmuş elimde mevcut
Yoğun bir boyacı arayışından sonra kurumsal kimliğine güvendiğim ve bana her türlü garantiyi veren Serpar Servis Kartal'a aracımı teslim ettim .
Bugüne kadar macun silikon görmemiş dodikler. Elektrik tesisatı , tüm aksamlar kurcalanmamış fabrikadan çıktığı gibi çok şükür.
Boya esnasında orjinal jantları CC ler ile takasladık , fitillerden tampon ayaklarına kadar herşeyi sıfırladık , bayagı maliyetli oldu bu iş , sinirleri gerdi ve zorlamaya başladı
2 aylı süreçte sürekli takibim ve ziyaretlerim ile özenle aracı toparladık. Çok yordu ama sonuç güzel oldu. Gaza gelip aldığım ledli stopları aynı gün söktüm , yanlış tercihti
Araç son 1 senedir bebekte yatıyordu muayene v.s. hiçbirşeyi yapılmamıştı . 3 yılın sonunda aracı muayeneye götürdük ve şase numarasını yanlış yazan ...... memur yüzünden muayeneden kaldık
Tam herşey bitti diye heveslenirken muayeneden kalmak canımı sıkmıştı , dayanamadım gittim sanayiye Eibach 5lik yaylardan vazgeçip koyulduk coilover yapmaya ve coiller takıldı. MRT Amortisör'e burdan teşekkürlerimi sunuyorum söylediğinin fazlası çıktı eksiği çıkmadı
Dip basık halimiz ;
İşler bittiğine göre detaylı temizlik başlayabilir ;
Detaylı iç temizlik öncesi ;
Sonrası ;
Garajda abi kardeş yan yana ;
Kodlu sistemTuvturk te arkadası deliye cevirdi bas Allah bas çalısmıyor bu araba bozuk mu ?
Son olarak bugünden birkaç kare ;
Araca hava filtresi dahi bağlamayı düşünmüyorum , muaye işi bugün bittiği için yapacağım aşağıdaki şeyler ile son nokta koyulacak inşallah;
HKS Hİ Power orjinal bagajda ve düz boru fabrikada büktürdük takılacak
Morette farlar bagajda takılacak
APP Plakalar hazır takılacak
Üşenmeyip okuyan tüm arkadaşlara teşekkürler , çok uğraştık ama çok şükür istediğimiz gibi oldu , Allah herkese daha iyilerini nasip etsin inşallah.
![]()