Çocuk geliyor diye büyük hevesle aldığımı ama 1,5 senede sadece 2 kere birlikte binebildiğimiz A6 Avantımı sattıktan sonra bir süre araç almamayı düşünüyordum fakat bu düşünce pekte uzun sürmedi.
Bizim jenerasyonun nedense bir E36 sevdası var. Birçok sohbette bende bitane alıp yapıcam diyalogları duymuşsunuzdur.
Arif kardeşimde aracını satmaya karar vermiş. Hatta anlaşmış birileriyle. Hayırlısı olsun dedik. Bir gün sonra aradı abi arabayı alıyormusun diye.
Bende e hadi bakalım dedim.
Ben binip gazlamaktan çok birşeyleri restore etmeyi yada tamir etmeyi seven bir adamım.
Baktım bunda oynayacak çok yer varE hadi dedik aldık arabayı.
İlk defa arkadan itişli araba kullanmanın verdiği heyecanla test sürüşlerine başladım.
Gerçekten anlatılmayacak bir keyifmiş ama kesinlikle boş arsalar ve otoparklarda alışmak lazım
Şimdi yaza kadar ufak ufak içini dışını toparlayıp boncuk gibi bir araba yapmaya çalışıyorum.
Bu arada aracın motoru sıfır yapılmış, bende şanzımanla ilgili sorunu hallettim.
Yürür aksamda drift için birçok burç, travers takozu vs. değiştirilmiş. Ufak ufak onları orjinale çeviricem.
Araç üzerinde çok kalitesiz bir kaplama var.Onu söküp tekrar kaplatıcam. Aslında niyetim boyatmak ama kendimi biliyorum o boya işi bana en az 10bine mal olacak.
Hala renk konusunda kararszım oda ayrı bir sıkıntı
Bunlarda fotoğraflar :
Araç satışının olmazsa olmaz fotoğrafı...
Meğerse ben doğuştan e36 cyımışım
Kar - Semi slick - M3
Zor bela garaja soktuk.
Yol bilgisayarında çalışmayan tuşları düzelttim ve sağlam bir temizlik yaptım.
Tavan lambası ve iç aydınlatma lambalarnın tümünü söküp temizledim ampullerini değiştirdim.
Kadranda çalışmayan tüm ampulleri değiştirdim. Kadranı açıp temizledim ama tam istediğim gibi olmadı.
Bitane daha kadran bulursam şu işlemi deneyeceğim
http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=395434
Adam komple söküp şeffaf kısmını zımparalıyor bu şekilde olursa çok daha başarılı olacak.
DIY manyağı olan bana bolca iş çıktı anlayacağınız...
Yapımda yayında emeği geçen herkese ve özellikle Arif kardeşime teşekkür ediyorum.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin....
İyi kötü yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.