Baktım ki son bindiğim 2-3 aracımın konularını açmayı atlamışım. En azından şuan bindiğim aracın konusunu açayım, hem bana da hatıra kalır belki diyerek başlıyorum
En son lacivert ek civic in konusunu açmışım, sonrasında 106 gti ve dizel c3 alıp sattım. 106 dan anlamam etmem. Denizli'den alıp eve getirmemle satılması bir oldu zaten. Arabayı yıkamak bile nasip olmadı. Aldığımın 4. günü bi arkadaşım gelip aldı.
Sonrasında İstanbul'dan 1.4 dizel 90 lık ve önceki aracım cosmo corsa gibi full + full bi c3 aldım. Donanımı modeline ve sınıfına göre çok güzeldi, otomatik dijital klima, açılır cam tavan, yağmur-far sensörü vs.![]()
Buna da 2 ay binip satışı verdim.
Üzerinden 1 ay geçti geçmedi yine araba arayışındayım. İzmir'de 4 tane 207 baktım, trendy paketinden, premium paketine kadar. Trendy ler bütçeme uyuyor, ancak premium paketler bi tık aşıyor. Gidip baktığım premium paket araçlar vasatın altındaydı, e tabi hiç biri içime sinmedi. Sadece trendy paket baktığım 1 aracı beğendim, hazır rc jantlı ve sunroof luydu. 1 parça değişen, bel altı da boyası vardı. Hem değişeninden dolayı, hemde boş paket olduğundan onu da eledim.
Ertesi gün şirkette telefondan araba bakarken ilana yeni giren premium paket bi 207 gördüm, iş çıkışı hemen araca bakmaya gittim. Önceki baktıklarıma kıyasla adam olur durumdaydı, fiyatta da anlaşınca ekspertiz için sözleştik. 2 gün sonra ekspertizden geçince kapora verdim, paramı ayarlayıp satışı aldım. Artık fotoğraflara başlayalım
ilk görüş
ön arka tampon boya istiyor, park sensörleri çalışıyor ama kozmetik olarak çok kötü, saçma sapan krom parçalar, solmuş farlar, krom taksici paspasları gibi gibi görüntü kirliliği yaratan şeyler vardı.
ilk olarak paspaslardan kurtulup, krom parçaları söktüm.
Hardcore Garaj Cem abiye uğradım, farlara zımpara ve polisaj yapıp bir nebze düzelttik
Bu şekilde 1-2 ay bindim, tabi bütçe sıkıntılı. Elim kolum bağlı işe gidip geliyorum.
Ve dönüm noktası gelir, iş çıkışı eve giderken dolmuşa kafa atarak ufak bi kaza yaptım.
E hazır kaza da yapılmışken, hepsini bir seferde aradan çıkartayım dedim. Boyasız olarak aldığım ama benim gözümde boya ihtiyacı olan parçalar dahil 4-5 parçayı kendi isteğimle boyattım. Kaput lokal boyanabilirdi ama taş izleri falan var diye komple boyatmayı tercih ettim, marşpiyeller boya istiyordu, iki marşpiyel de boyandı.
Park sensörlerimiz değişti ve arka tampon ile birlikte park sensörlerinin bulunduğu mat siyah parça da gövde rengine boyandı.
Araba kaportadayken bende RC tampon, GT far, RC pedal seti ve mat gri RC vites topuzu siparişlerimi verdim.
Tampon orta bant, sis çerçeveleri dahil gövde rengi yapmayı tercih ettim.
Trafikten ön plakanın yenisi bastırıp, bi 5-6 ay kadar da böyle bindim. Bu süre zarfında bütçeyi biraz toparlamaya çalıştım
6 ay bu şekilde binince sıkılmaya başladım, satmayı düşündüm falan derken bi akşam rc lemans ı olan bi abimle nargile içerken jant muhabbetleri açıldı. Ben ultraleggera alıcam bu jantları da sen al dedi, e tabi bende kaçırmadım
Bu arada leggeralar gelsin diye 1 ay a yakın sancılı bi bekleme süreci oldu
Jantlar gelir gelmez ece lastiğin yolunu tuttuk, lemans a leggeralar, benim arabaya da rc ler takıldı
Güncel halimiz bu, pedal setini ve vites topuzunu 7 ay sonra takma fırsatı bulduk
Önler için coil siparişini verdim, nasipse bu hafta içi o da gelecek.
Sırada oem lip, rc spoiler, kısalara led xenon var.