Çok beğendim gördüğümde incelicem bu sefer :D
Printable View
Çok beğendim gördüğümde incelicem bu sefer :D
coilli halini ve ön lastiklerin hafif içerde kalmasını şahsen ben çoook beğendim
uğraşmak, emek ve zaman harcayıp arabaya bakmak, güzelleştirmek süper... kazasız keyifli sürüşler.
Çok çok iyi olmuş. Her seferinde daha ne yapacak da araba güzel duracak diyorum bir şeyler buluyorsun ve daha güzel oluyor :) coil yorumların nasıl peki uzun zamandır yayli arabalara bindikten sonra :)
valla veysel coil gerçekten başkaymış. ilk etapta yoo sadece düşük çok bir fark yok diye düşünsem de 3 günün sonunda izlenimlerim iyice değişti.
110 ile hızlıca girdiğim esp ışığı yanmayan ama yere basışından şüphe duyduğum virajı 130 ile hiç tedirgen etmeden jilet gibi döndü, o an bakışlarım bir değişti, hiç beklemiyordum bu kadar stabil olmasını.
konfor olarak da , standart amortisör + eibach yayda , çukura girip çukurdan çıktığında düz zemine değdiği anda geri zıplatma oluyordu, coiloverda öyle birşey olmuyor, çukura giriyor, çıktğında düz devam ediyor.
bu düşük ayarda bile caddenin şantiyeye dönmüş sokaklarında rahatsız edici bir sürtme yaşamadım. ufak sıyırmalar oluyor ama bu düşüklükte çok normal :)
ben de lastiklerin o içeride görüntüsünü çok sevdim, fotoğrafta olduğundan daha içeride duruyor ama canlıda gerçekten tam kıvamında bir duruşu var.
genelde suadiye caddebostan arasında görebilirsiniz :)
daha iyileri sizlerin olsun inşallah.
teşekkür ederim benim de şimdi içime sindi :)
Berkaycım birşeyler düşünüyorum, s line tampon mu alsam, rs tampon mu alsam, bu tamponun eklerini ya da jms marka lipi mi alsam , görücez bakalım şekillenecek yavaş yavaş. ay sonuna doğru 3.0 tdi difüzör geliyor, 100 mm egzos uçları aldım. onları tüp şeklinde susturucular ile takabilirim vs. vs. kafamda var birşeyler :)
maşallah coil ile basıklığı tam olmuş
Daha iyi anlatılamazdı abi. Ben bilseydim ki öyle olacak en başında yay vs heyecanlarına girmezdim. Çünkü sonuç bambaşka oluyor. Güle güle kazasız belasız kullan biz de sen güncelledikçe görüp keyif alalım.
KW candır güzel olmuş iyi günlerde kullanın :)
cumartesi günü, coiloverı takmadan önce de hissedilen, coiloverdan sonra da hissetmeye devam ettiğim, arka takımda bir şeyin boşluğu olduğunu düşündüğüm ses için vw tech'e gittim. kısa bir turun ardından bunun alt takım değil, aracın hareketiyle birlikte sallanan bir şey olduğunu söyledi ilkan usta. lifte kaldırdık baktık ki egzosun lastiği eskimiş egzos sallanıyor, zaten önümüzdeki hafta 3.0 tdi difüzörü geleceği için sağ sol çift çıkışa geçeceğimden hiç uğraşmadım. tabi sadece sabah siftahı atıp çıkınca, para cepte kalınca ne yapabilirim diye düşündüm, aklıma konsolun üst kısmını karbon kaplatabileceğim geldi:) protacta 15 dakikada kaplattım , vitesin çevresini de kaplatmak istedim ancak yeterli malzeme bulunmadığından uğraşmadık.
https://i.hizliresim.com/azLm0O.jpg
https://i.hizliresim.com/YgDmJz.jpg
aracı aldığım günden beri direksiyonun derisini ne kadar temizlesem de istediğim görüntüyü yakalayamıyordum , 2 gün sonra deri hemen parlamaya başlıyordu ve yıpranmış bir noktası vardı.
ne yapabilirim diye düşünürken deri boyası deneyebilirim dedim, sahibinden üzerinde audi deri boya yazınca çıkan tek sonuç üzerinden orhan bey'e ulaştım.
amacım reklamını yapmak vs. değil ancak hepimizin hasret olduğu işinin peşinde koşan, işinin arkasında duran, maddiyatı 2. plana atan, gerekirse 2 kere boya gönderimi yapmayı göze almış bir esnafla kolay kolay karşılaşmıyor insan.
kendisine aracın direksiyon fotoğrafını atacağımı söyledim ama fotoğrafları çekip eve girdiğimde saat geç olduğu için ertesi gün yollarım diye düşünürken, gece 23:00 de fotoğrafı çekebildiniz mi diye mesaj gelince dedim ilgi alaka budur :)
boyayı bana 1 günde hazırlayıp yolladı, ben uygulamayı totalde 2 günde yaptım. aslında 1 günde bitmişti ama 2. günün sonunda en son rötuşluk yerleri yaptım. ( bu fotoları çektiğimde rötuşları hala bitirmediğimi fark ettim.)
sonuç muhteşem oldu diyebilirim. evet ilk rengine göre belki yarım ton açık oldu ama konsol ile müthiş uyum sağladığıını düşünüyorum.
son görünüm bu şekilde;
https://i.hizliresim.com/kObmJm.jpg
https://i.hizliresim.com/NZpmWP.jpg
https://i.hizliresim.com/8YMAQV.jpg
before after yapalım;
https://i.hizliresim.com/m23m5V.jpg
Araba harika ama direksiyon isi olmamis bence. Sanki airbag baska arabadan cikma takilmis gibi duruyor. Tam ayni renk olsaydi harika olurdu.
15 gün önce siparişini verdiğim 3.0 tdi difüzörü dün elime ulaştı.
Bu sabah 08:30 da montaja başladık :)
özellikle kesik uç ya da akrapovic vb. gibi uçlar istemedim. sadeliğin daha güzel olduğuna inanıyorum :)
https://i.hizliresim.com/JQlkbE.jpg
sanayiden çıkarken arkadaşım yakalamış;
https://i.hizliresim.com/4aMqyY.jpg
Maşallah dışarıdan tam anlamıyla olması gibi ilerliyor ellerinize sağlık. Ancak içeride direksiyon ve airbag arasındaki fark, içerisinin bej-krem oluşu, gösterge çevresinin karbon olması ve vites çevresindeki ahşap ayrıntılar bütünlüğü bozmuş gibi sanki, biraz daha sade bir görüntü elde edilebilir mi bilmiyorum ama bence biz düzenleme yapılabilir. Tekrar maşallah, kolay gelsin.
maşallah içi biraz karışmış ama dışarısı gayet guzel benmde görüşüm sonuçda her haliyle güzel maşallahhh :)
iç mekanda ortadaki ahşap karbon kaplanacak malzemenin gelmesini bekliyorum. bu şekilde karışıklık var biliyorum ama malzeme olmadan yapacak bişey yok :)
direksiyonu canlı görmeniz gerekiyor, bir de şu var ki zamanla elimin yağı + deri bakım ürünleri ile rengi biraz koyulaşacak.
arabayla ilgili projeler devam ediyor :)
sis kapaklarındaki krom halkaları siyah renk yapsam nasıl olur diye hep düşünüyordum, haftasonu boş vakitte yaptım, güzel oldu aslında ama hava soğuk olduğu için plastidip tüp sanırım fazla soğudu ve sonlara doğru çok tazzikli ve ince atmaya başladı işi bozdu, geçici olarak taktım bu şekilde..
aslında hoşuma gitti, hava biraz ısındığında tekrar deneyeceğim.
https://i.hizliresim.com/1JEn2G.jpg
https://i.hizliresim.com/LbDoYb.jpg
daha önce siparişini verdiğim vortex generator'leri de deneme amaçlı taktım, çok sevdim diyemeyeceğim ancak canlı gören otomobilsever arkadaşlarım olumlu tepkiler verdiği için şimdilik kalsın dedim, bakalım ileride sökebilirim.
tam ölçü ve hiza alarak yaptım, gözle hizalamadım :)
https://i.hizliresim.com/gO6L4b.jpg
https://i.hizliresim.com/9mNp9r.jpg
https://i.hizliresim.com/QV2g4G.jpg
uzun zamandır aklımda olan far modifikasyonları için farı bu işte tek olan ilker kemal'e teslim ettim pazar günü.
mercekler yenilenecek, sağ sol ledlerdeki renk farkı giderilecek, farın içindeki bir kaç yer mat siyaha boyanacak ve eğer yapabilirse istediğim bir kaç özel değişikliği daha yapacak, şimdilik beklemedeyiz :)
https://i.hizliresim.com/XP6YDj.jpg
maşallah harika ilerliyor yalnız o tavandaki "voltex xxx" isimli şeyleri hiç yakıştıramadım :(
Vortex zımbırtılarına kadar gayet iyi ilerliyordu :) Ben açıkçası yakıştıramadım :(
Voltex i bende yakıştıramadım birde App plaka olsa daha güzel durur gibime geliyor :)
Tekrar maşallah keşke 2.0 tsi olsaydı dedirtti, bela gibi duruyor :)
farları merak ediyorum :)
tavandaki sırtlar dışında ben de çok beğendim, maşallah, keyifle takip ediyorum ...