ne koyduysan gözükmüyor bende.
Printable View
Tesla Swap A5.
ocak ayında şirket aracına geçeceğim için aracım 1 aydır satılıkta.
2 ayrı alıcı ile okeyleşip 2 gün sonra "ben alamayacağım" noktasına geldikleri için kafamda sorular oluşmaya başladı.
bir akıl danışayım istedim,
*araçta kaplama olması uzak tutuyor olabilir mi?
*aracın basıklığı göz korkutuyor olabilir mi?
a5'lerin tamamı gibi ( hatta bir çoğundan daha az bir seviyede) yağ eksiltme durumu + kaplama + basık oluşu göz korkutuyor olabilir.
kaplamayı söküp , orijinal amortisörlere dönmenin eşiğine geldim açıkçası.
ne dersiniz?
yapılan modifiyeleri çok severiz ama alım yaparken kız oğlan kız olmasını tercih ederiz milletçe..şahsi kanaatim orjinale en yakın haline getirip satışa koyun derim.
Kaplama korkutuyordur abi, basıklıkta kafaya takılcak birşey yok ancak kaplamada çok soru işareti oluyor maalesef.
Yahu iyi güzelde bu arabada ne modifiye var? Sadece Coilover? Saçmalığa bak.
Replika ürün yok, teknik modifiye yok, sadece coil var o da en iyisi zaten OEM'den iyi. Bunları düşünen adamlar sonra kendileri replika abuk subuk ürünler alıyor veya öle arabalar alıyor.
Yok öle bir dünya... Yani bu düşünce için diyorum yoksa arabayı alıp almamak herkesin kendi insiyatifinde.
50 tane araba alıp satmış biri olarak söyleyebilirimki asla kaplama araba almam , babamın oğlunda olsa almam. Satmak istiyorsan bence kaplamayı sök amortisorleri de orjinale çevir derim. Tercrübe ile sabittir. Araban zaten temiz satılır gider hemen.
amortisorleri zaten satarsın , bu şekilde arabanın üstünde bedavaya gider. kimse extra ödemez amortisor var diye.
tamam ama niye Hakan?
altında bir şey olmadığına %100 garanti verebiliyorken, neden kaplama almazdın ,atıyorum mesela parlaklığı hoşuna gitmyior, ne bileyim çizildiğinde onarımı zor vs. gibi bir sebep mi?
niye soruyorum, çünkü bilmiyorum, alıcının gözünden bakabilmek adına soruyorum.
%100 garanti nasıl veriliyor onu bilmiyorum öncelikle, 2. si de şöyle düşün abi , 100bin liralık malı ambalajına bakıp alıyorsun , açıp içine bakmıyorsun , kesinlikle psikoloji bu :) İnsanın ister istemez içine kurt düşüyor, sen kendi açından düşünüyorsun tabi ben garanti veriyorum dürüst bi adamım diye ama bunu sen ve ben biliyoruz.
Bir de yukarıda arkadaş da söylemiş , modifiye edilmiş araca karşı bir ön yargı var, adam kendi yine takacak bile olsa el sürülmemiş veya o hissi verecek araç istiyor. İlk ben bozayım kızlığını diyor, buna sök tak yapılmış hırpalanmış diyor, diyor da diyor. Kaplamayı söktür orjinale çevir arabayı bak gelen telefon sayısı 2 katına çıkacak. He böylede satılır ama zorlanırsın bence.
Kaplama konusuna arkadaşlar değinmiş.
Ben şahsen ne kadar aydınlıkta olsa kapalı yerde fotoğrafı çekilmiş ilanlara şüphe ile bakıyorum.
Gündüz, aydınlık, güneş ışığı tercih ediyorum.
Modifiye konusunda tuhaf tercihler var. Senin yaptığın uygulamaları yapmak isteyecek adam dahi yapılmışını almaya çekiniyor..ama şahsen ben gerçekten kaliteli markalarla bolt on upgrade edilmiş araçları daha cok seviyorum. Su anki kurlarla alım zaten güç oldu. Üstüne artık usta usta gezmek beklemek istemiyorum.
Napsam satınca atmosferik civic mi alsam ya.
Bende geçmişini bilmediğim kaplamalı araç almam altından ne çıkacağını bilemem güvenemem, basık araçta da çekince oluyor onda da şöyle bir düşünce oluyor insanlarda arabayı geri kaldırdığın ön takımda sorun varsa ortaya çıkacak masraf edicem bencede aracı orijinal hale getirip satmanız
modifiyeli arabalardan değil kasap ustalardan korkuyor insanlar birde araç belirli bir seviyenin üzerine olan bir araç.mesela bu durumdan farklı olarak araç corsa 1.7 dti olsa adam arabada ne var ekstra diyecek. araç pahalı üzerinde bir takım işlemler var bakan kişi kim yaptı nasıl yapıldı gibi bir sürü soruyla meşgul oluyor sonra diğer ilanlara bakıyor gidiyor orjinal olan ilanı arıyor. bu bizim ülkemizde böyle olan bir durum araca yapılan her olumlu modifiye her zaman bir katma değerdir benim için. kaplama konusuna gelirsek aynı renge dahi kaplayacak olsam kaplamalı bir araba almam şöyleki,kaplama o kaplamayı yaptıran eski sahibinin zevkiymiş kaplama yapıyorsam benim zevkim benim farkım olmalı ki kaplama yaptırayım sonuçta mecburi yapılan bir şey değil. tamamen kendi görşüm.
Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde binmeniz dileğimle.. Kesinlikle bu aracın hakkı 20'' az kollu bir jant diyorum :)
Bende kaplamalı araç almam, insanlara güvenim kalmadığından doalyı. Şuan ki aracımı alırken tavanda siyah kaplama vardı, sökelim dedim, yanaşmayınca vazgeçmiştim. Sonra tamam abi sökelim dediler, söktük öyle teste soktuk. Sorun olmadığını görünce içim rahatlamıştı.
Bence sökün kaplamayı, aracı biraz yükseltip öyle satın. Kimse sizin iyi bir insan , dürüst vs olduğunuzu bilemeyecek tanımadan.
Valla bence araç için niyeti ciddi olan adam şu konuyu okusa yeterli gelir :) Bence ilana konunun linkini de ekle Volkan abi :)
Arabayı alıcak olan illaki alıyor.kaplaması jantı yayı var demiyor.aa ne güzel yapmış hazır bende böyle binerim diyip alanda var.abi oynanmış araba boşver sana full stock bakalım diyende var.
Açıkcası kısmet işi 2.elde bu a5 coupenin ne derece hızlı satışı olup olmadığını aslında bilmek gerekiyor.
almak isteyen kaplamalı, yaylı jantlı da alır
böyle güzel renk bir kaplamanın, böyle güzel jantların, yayların satışı engelleyeceğini düşünmüyorum ...
satmıyorum demeye çok az kaldı. yamyama , mezarcıya verecek kadar niyeti bozmadım.
fiyat falan da düşmüyorum. hayırlısı olsun.
Kaplamalı alacak kişi sayısı 3-5 olur da kaplamayı sökersen normalde 5'se 10 olur o bu görselle :) Gerçekten satmak istiyorsan kaplamayı sökme maliyetini üstlenip üzerine de 2-3 daha koyabilirsin, forumda okuyoruz bazen fiyatı yükseltince daha kolay sattım diyenleri
Ben de kaplamalı olarak tercih etmem normalde, senin aracına alıcı olsam düşünürüm ama yine kaplamasız olsa daha kolay tercih ederdim. Bana da kumar gibi geliyor bu kaplama işi
Burda biz araca neler yapılmıs hangi parcalar kullanılmıs veya önceden hangi araca binmişsiniz vs vs birsürü detayları görüyoruz .Ondan biraz daha taraflı bakıyor olabiliriz. Ama ilana bakan insan bilemez bende olsam kaplamalı olan bir arac almak istemem alsamda ekspere sokmadan kesin söktürürdüm.İnsanlar bu işlerden kaçıyor olabilir.Belki buranın linkini koyabilirsiniz araca yapılanları görsünler Bence kaplamayı sökün ve aracı bi tık yükseltin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Hr spacerları istedigim fiyata vermemiştiniz ama olsun :D :D
Kaplama işi aykırılık-özgünlük getirmeli bence.Normal bir renk için kaplama yapılmış olması insanlarda soru işareti yaratıyor olabilir.
Kaplama işine sıcak bakmıyorum. Orjinal rengi kadar canlı durmuyor. Eğer o şekilde düşünmüyor olsaydım
altındaki boyanın verniğin durumunu bilmek,
malzeme kalitesinden emin olmak,
kim tarafından yapıldı bilmek isterdim,
Hepsini bilsek bile boyasız olan aracı çizerek kaplayanlar da var. Buna çok tanınmış yerler de dahil.
ilanı soranlar oldu ;
aracım için kapora aldım, hayırlısı olsun diyelim.
aracım satılmıştır.
artık taşıtsız hayata geçiş yapıyorum. üstüme kesinlikle motor araba vs. almayı düşünmüyorum, bu devlet düdükleyecek başka birilerini bulsun :)
son pozunu da "beni verdin ellere" der gibi verdi :)
https://i.hizliresim.com/GZ7RRr.jpg
Diğer konuda yazmıştım, sorunsuz sıkıntısız halletmenize sevindim :)
Gerçekten çok güzel bir a5ti, a4 quattro ile arada kalmıştım; aile içi bir alışveriş olmasa direkt almayı düşünüyordum aracınızı.
Hayırlısı olsun hem alıcıya hemde size.Taşıtsız hayat güzel ve masrafsız ama hem aileyle bi yerlere gitmek hemde arabayla bağ kuran bizler için çok uzun sürmez gibime geliyor:)
Vay be gitti demek.
Konunun son fotoğrafı üzdü.
Hayırlı olsun her iki tarafa da.
hayırlısı olsun ama ben yine gelir efsane birşey diye düşünüyorum :)
Yalancıyı... :D Dicem çok samimi olsak da şimdilik "büyük konuşma" diyebiliyorum :) Hayırlısı olsun her şey gönlünce olsun
Şirket pc'den senin fotoğraflar çıkmıyor diye her seferinde telefondan açıp bakıyorum, yine pişman etmedi valla maşallah çok üzücü durmuş çıkarken, alan adam çok mutludur
hahaha :)
bu arada ben hızlıresim sitesine atıyorum, sizin şirket orayı engellemiş olabilir.
giderken bir videosunu çektim gerçekten tat kaçırdı :( ama olsun güncel mtv fiyatı bile soğumam için bir sebep.
satma işi de şöyle ortaya çıktı,
düşündüm 2 senede hiç uzun yola gitmedim çünkü ne yakardan korktum, e şimdi üstüne bir de osmangazi 500 TL + trafik cezaları geldi ( min 350 lira yesen) , daha çeşmeye gitmeden maşallah yakıt + köprü + ceza 1500 lük olduk. hayırlı işler :)
e yazlığa da bu sene 5 kere gittim çünkü orada da pek huzur bulamaz oldum, baktım yılın 290-300 günü ben zaten istanbuldayım.
haftaiçi araba full yatışta, işe servisle gidip gelip uyuyorum mis gibi.
haftasonu , sabit giderler vergi kasko vb. aylık 325 TL + aylık benzin 450-600 arası + 890 kredi, ile totalde 1900 lira ödeyip caddebostandan suadiyeye gidiyorum maksimum.
dümdüz 5 km yol için bu bedelin değmeyeceğini anladım ve satma fikri ortaya çıktı.
artık daha akıllı mobilite seçeneklerine yöneleceğim.
ocak ayında da şirket aracı gündemde, olursa ne ala, olmazsa gerçekten de üzülmem.
gelin olmuşş gidiyorsunn :D
Tavan yok ama highline, hayalet gösterge, masajlı koltuk 2 toplantı arası iyi geliyor :D
https://imganuncios.mitula.net/volks...8172325861.jpg