Diğer arkadaşada green card çıkmıştı, yazmıştı sizin greencard konusuna hatırlıyorum ama gittiğini bilmiyordum.
Abi adama eyalet değiştirtmişsin bizide biraz gazlada greencard alıp gelelim :)
Printable View
Diğer arkadaşada green card çıkmıştı, yazmıştı sizin greencard konusuna hatırlıyorum ama gittiğini bilmiyordum.
Abi adama eyalet değiştirtmişsin bizide biraz gazlada greencard alıp gelelim :)
bu sene Tech Turkey toplu green card başvurusu yapıcaz sanırım :)
Kadir hocam ML cok iyi duruyor ama o kırmızı XC90'da kaldı aklım :D Daha güzel bir Mazda ya da Volvo denk gelmedi sana orada. +Buarada Chicago'da ve ya civarında olanlar var mı aramızdan kısmetse bir süre sonra oradayım bende :)
Biraz hayattan bahsedelim...
Herşey güllük gulistanlik değil tabi!
Türkiye de iyi konumlardaydik eşimle... Ama gelme karari almıştık yine de ... Üzerine 15 Temmuzda yaşanan 'darbe' tuz biber oldu ve daha da yureklendik...
2017 Ocak Şubat ayında Trump'in vize yasağı falan çıkınca iyice panikledik ve vizelerimiz elimize geldikten 2 gün sonra evi falan kapatıp hemen girdik ABD'ye... Bu bir rekor olmalı :)
Önce bir depo da iş buldum... 3 ay kadar çalıştım sisteme adapte olana kadar...
Bir apartman kompleksinde ev kiraladık. Apartman dediysem 3 katli... Tatil sitesi gibi düşünün... Havuz fitness falan... 1350 dolar kiramiz var... Burada kiraları belirleyen şey muhit ve okul bölgesi... Yani iyi okul yüksek kira demek... Hükümetimiz de böyle yaptı yani kızmayin... Mantık aynı.... Yerseniz...
! Neyse geçelim :)
İlk işten kazancım azdı... 2000 civarı..bu bile kiram az olsa yetebilir di geçinmeye ... Ama benim kira ve Türkiye ye ödemem gereken kredi borcum vardi...
Büyük oğlum okula başlamıştı.... Seviyordu okulu... Girişken ve hayalperest bir çocuk ve inanılmaz aşama kaydetti dilde... Burada mı dogdu diyorlardi yeni görenler.. halbuki 2 ay gidebildi okula :) şimdi benden iyi :)
3 ay sonra iş değişikliğine gittim ve daha iyi bir maaş ile daha iyi bir işe başladım... Eşim şimdilik çocuklarla ilgilenmeye devam ediyor...
Arada resimler atarım bilg. Başına geçersem..
Mazda ve Volvo çok baktım ama denk getiremedik... Beyaz c70 kaçırdım Cabrio... S80 kacirdim iki tane...
Mazda 6 mps vardı ama şanzımanda sorun vardı... Almadım... Hala kovalıyoruz Mazda ve Volvo...
Chicago da bir arkadaş var... Yeni yerleşti... Konusuda var..
Honda fit (jazz) aldı hatta...
Bu taraflara yolun düşerse beklerim...
Ne yanayım, bu saatten sonra en olmadı çift diplomalı oto yıkamacı olurum :D Olmadı evde hanımla airbag diker satarız. Ya da süslümanları mutlu edecek palavrası bol dini kitaplar yazarım paraya para demem :D :D
P.S: Dur ya Ammo NYC'ye mail atayım herif belki gel mel der yırtarız :D
Ben 3. Diplomayı bıraktım... Garaj açacağım :)
Geri kalanından hayır yok :)
Denk gelir illa ki :) Ben Chicago civarında bizim Nail'in arabanın aynısını buldum (850R) cokta uygun fiyata ama zaman olarak denk gelemedigim icin kaldı :D Herhalde suv tercih ederim gibi hava şartlarından dolayı. Görmemistim o arkadasıda bir bakayım konusuna, inşallah abi alısma sürecinden sonra ziyaretine gelirim :)
@semavi
abi buraya yazıyım dedim bende başka konu açmıyım diye kusura bakma.
Herşey toz pempe değil;
Bir kere aileniz yok. belki basit gibi gözükebilir ama insan ailesinden birisini arıyor. Kardeşim üniversite için geldiğinde çok rahatladığımı hissetmiştim. çünkü bir ihtiyacım olduğunda çekinmeden arıyabilceğim birisi vardı.
Kuralların olması güzel. fakat en ufak bir yanlışınız çok büyük sonuçlar doğuruyo. Bir park cezasını zamanında ödemediğim için ehliyetim iptal oldu. iptali kaldırmak için çok daha fazla ceza ödedim. üstüne sigorta aylığım 2 katından fazla arttı. yani 20 doları geç ödedim diye dünyamı kararttılar desem yeridir.
bu tarz bir ehliyet iptali yaklaşık 3 sene felan sizin geçmişinizde gözüküyor.
ev kiralarken kredi skorunuza bakıyorlar. eğer yeterli puanınız yok ise ev bile vermiyorlar :)
Cebinizde paranız bile olsa, yeni bir ülkeye gelip tekrardan düzen kurmak için zihinsel olarak bunu kaldırcak güçte olmanız gerek.
kısacası güzellikleri olduğu gibi çok ilginç zorlukları var.
Aile ile gelmenin bazı dezavantajları olsa da en güzel yanı yanlızlik çekmemek... Benim bir kardesimde burada... Birazdan da babamı almaya gidiyorum havalimanına...
Tee 16 sene önce parayı nereden buldun kanunu vardı. Eskiden vergi ödemek kutsal bir görev sayılırdı şimdi ödemeyenlere af dışında neredeyse ödül verecekler. Bizde taksi şoförü bilmem kaçıncı kez kaza yapıyor diye bizim sigorta primleri şişmedi mi?
Biz burada kuralsızlıklara alıştığımız için kurallı yaşamlar garip gelebiliyor. Oralardaki kurallar tam da olması gereken kurallar. Uygulamazsan, ortalık çiftliğe dönüyor. Kurallar adamına göre işliyor...vs
Sözüm sana değil lütfen yanlış anlama, ama en ufak şeyde cezayı yapıştırmazlarsa ortam bizdeki gibi olur. Misal, bizde hafriyat kamyonlarının, otobüslerin minibüslerin birkez düzgün kullanıldığına denk gelen oldu mu, bu araçları süren kural tanımayan muhteremler çok ulvi işler mi yapıyorlar, kutsal sayılan görevleri mi var...
@imprezaWRC
abi kesinlikle uygulanmalı ve çokda güzel işe yarıyodu. bir daha hiç bir cezayı aksatmadım :)
bu tarz farklılıklar güzel de olsa alışmak gerekiyor. ve bazen benim gibi cezasını çekerek alışıyorsunuz.
Fakat Amerika da da kanunlar biraz adamına göre işleyebiliyor.
Özellikle zencilere ve hispaniclere karşı polisin tutumu çok daha farklı oluyor. bir kaç kez şahit oldum.
Benim yabancı olduğumu anlamalarına rağmen, adama güler yüzlü davranınca basit cezalar ile veya uyarı ile yolladı. (bu arada bu cezalar hep trafik cezası)
Burasi muhtemelen Avrupa kadar intizamli degil ama insanlari bir arada tutmayi basarabilen bir sistem var... Kanunun yaninda kanunsuzlugunda oldugu bir ulke fakat farkli bir sistem...
Kanunu gecelim....
Devlet: Toplu tasima yapmiyrem gardasim... ugrasamam...
Vatandas: eee needicegik peki?
Devlet: Al sana ucuz benzin ucuz araba... sen sag ben selamet!
Vatandas: He valla iyidir... Alirik suburban, 2 oda bir salon! Ama vergide cok olmasin haaa!
Devlet: Tamam tamam 80 dolar ver yeter yillik... Yeterki bi git basimdan isim gucum var... Silah satmam lazim, daha size petrol alacagiz ucuz... ohoo ugrasamam senle...
Vatandas: Buyuksun devlet baba!
Yani mantik bu aslinda araba olayinda kisaca...
Evler zaten bir cok yerde komedi... 5. elementten yapiliyor o ihtisamli mustakil evlerin bir cogu :D TAHTA!
EV kovaliyorum... Onu alabilirsem detayli anlatirim...
@semavi
Abi lokasyona göre çok değişiklik gösterebiliyor ama orta halli standart bir ev almak çok ütopik değil ben öyle gözlemledim, sen nasıl düşünüyorsun?
New jersey nin orta ayar yerlerinde müstakil evleri 300,000 dolar gibi rakamlara alabiliyosunuz. oturulabilir halde oluyor.
hatta bir tane condominium buldum. 2 oda 2 banyo ve temiz bir site 250 bin dolardı. Manhattan a 1 saatlik mesafede.
şuan bakıyorum Türkiyede bir ev almak için herhalde ömür boyu çalışmak lazım.
istanbulu kıyas alıyorum çünkü türkiyenin diğer şehirlerindeki iş imkanı ciddi manada az hatta bazı yerlerde yok desek abartmayız.
tahta süper yaa tren geçince ev sallanıyodu :)
birde çok hızlı merdivenlerden inersem yıkılcak gibi ses çıkıyo.
Benim baktigim evlerden bir tanesini fikir vermesi acisindan koyuyorum...
200-220 bin dolarlik bir ev rahatlikla isimi gorecek... Bakalim istedigimiz bolgede denk gelecek mi? Yoksa 100bine de var... Teklif verdik ama istedigimiz fiyata gelmedi henuz asagida ki ev...
2612 Hadley Circle, Sugar Land, TX 77478 - HAR.com
Şaka gibi :S :S Bu ev burda 3 milyon TL
valla hocam ben de bakıyorum yıllardır fakat kafamıza ve bütçemize göre yer bulana kadar fiyatlar 2 katına çıktı.
Köln popüler bir şehir,çok göç alıyor ve öğrenciler de çok,hal böyle olunca arz talebi karşılayamıyor ve fiyatlar patlıyor hala da devam ediyor.
insanlar artık dışarıya doğru taşmaya başladı,merkez zaten uçtu ve evler çok küçük.
Almanlar yeni yeni çocuk yapmaya başladığı için yeni evler daireler büyümeye başladı.
ben artık evi geçtim, kafama göre muhitte 250bin € ya daire bulsam balıklama atlayacağım.
galiba treni kaçırdık.
peki çocuklarınız ilkokul ortamı liseyemi gidicek?
ilk ve orta 7 puan almış lise 6
Birde teksas da ısıtma sistemi varmı evlerde? ben o tarafı pek bilmiyorum. Mesela california da ısıtıcı ve klima olmuyodu bir çoğu evde.
Benim kaldığım iki ev yağ ile ısınıyodu yani evin bir tankı vardı, her ay firma gelip tanker ile yakıt koyardı depoya :) kışın çok redline yaparsam gaz bitiyodu sonra montla uyumak zorunda kalmışlığım var.
Valla sanslisin ki bolgede evler ucuz , ailem Ny'da Long Island'da yasiyor , zaten Ny piyasasi ortada birde ada daha da feci( 650.000 - 850.000 ) Turkiye fiyatlarini aratmaz ev fiyatlari ada icin konusursam .
Kardesim Miami'de yasiyor 22. katta Aventura'da 2+2 350.000$
Kuzenim Pennsylvania'da 8 odali iki garajli evi 190.000$'a aldi .
Kredi skoru otursun low rate alin gecin ozaman bir masrafi olmuyo . Property Tax durumlari ne oralarda , Ny da hele ki bizim ada da nerdeyse kira parasi kadar veren yerler var ( aylik 800 - 1200 $ ) tabi burda evin durumu , cevre okullar vsvs etkenleri de var .
Benim çocuklar şu an elementary seviyesinde... Puan olarak bakmadım ama normalde high school buranın en iyilerinden bir tanesi olarak geçiyor...
Mahalle çevresi gayet sakin vergi oranı düşük...
Teksas'ta ev vergileri ciddi oranda... Bazı yerlerde bu 3.1 lere kadar çıkabiliyor O yüzden benim Bu baktığım ev birçok yere göre avantajlı aylık ödemelerde....
Çocuklarım da şu an bu okullara gittikleri için buradaki evlerden kovalıyorum elimden geldiğince...
Bence Burada evler gayet ucuz 200 250 bin dolar para değil... 1 dolar 1 TL mantı ile gitmek lazım
Kredi skoru ile de bir kaç kelam edeyim...
Birçok kişi yeni geldiniz Kredi skorunuzu olmaz ev alamazsınız iki sene geçmesi lazım tax return ödenmeli gibi bir sürü engel sıraladı... Ben ise sadece şunu sordum Sen denedin mi yoksa başkasından mu duydun...
Tahmin ettiğiniz gibi genellikle cevaplar falanca şöyle dedi filanca bunu söyledi eltimin görümcesinin kaynatası böyle yapmış gibi cevaplar oldu...
Öncelikle bir emlakçı ile sistemi tartıştım ve çözmeye çalıştım kafamda... Sonra bir kredi kuruluşu üzerinden kredi başvurusu yaptım bankalar genellikle Red veriyor ya da çok küçük bankalar var Çin bankaları falan Onların da faiz oranları yüksek oluyormuş...
Geleli 8 ay olmuştu... Iki arkadaş başvuru yaptık onun Kredi skoru benden bir iki ay daha yeni idi Ve benim kadar iyi değildi ödemeleri.... Ama hiç sorun yaşamamıştım ve elimizde maas bordromuz vardı...
Iki gün içerisinde 250 bin dolarlık kredimiz onaylandı... Tabii bunu insanlara söyleyince b** atmak için bu sefer de faiz çok yüksek olur mantıklı olmaz alamazsınız dedi Hatta bunu bir banka müdürü bile söyledi... Faizi göremiyordum çünkü sistem şöyle işliyordu Önce bir ev bulup o bulduğumuz an itibariyle Kredi geçmişimize tekrardan bakılıyor....
Ben henüz bir ev icin anlaşamamistim ama arkadaşım anlaşmıştı 2 ay önce... Ve istenen peşinatlar 8 ile 14000 dolar arasıydı 180 bin dolarlık ev için... Verilen oranlar birçok amerikalıdan bile daha düşük bir oranda çünkü Kredi geçmişimizi temiz en önemlisi ise maaşı çalışan olmamız idi... Oranlar 3.8 ile 4.5 arasinda degisiyordu kabaca...
Bir hurafe daha yıkmanın sevinci olsa da ben daha eve bulamadığım için üzüntülüyüm...
Arkadaşım ise Geçen hafta evine oturdu Artık yeni evinde yaşıyor...
Tabii ki Burada evler ha deyince alınmıyor.. kredili bir ev almak isterseniz en erken 35-40 gün içerisinde bitiyor işlemler...
Şimdi hep bir ağızdan söyleyeceğime Amin deyin... Allah bana bu evi nasip etsin vallahi çok mağdurum çok ihtiyacım var garajım yok tamirat yapamıyorum :)
Begeni butonu Amin :) Begenmedim butonu Allah evlerine atesler salsin :) ahaha
Amin ağabey inşallah sahip olursun büyük garajlı gönlünce bir eve..
Amin amin , en kısa sürede kavuşursun garajına
Ben pazartesi Houston da olacagim @Shadow_Dancer ve @Durango da orada olacaklar. Happy hour yapalim biyerde :)
Hyatt regency de kalacaklatmis bende onlarda kalirim heralde.
Maşallah diyelim, çok keyifli konular bunlar :) Teşekkür ediyorum kendi adıma :)
Çok uzun zamandır. Siteyi misafir olarak takip ediyordum. Üyelik aldıktan sonra da ilk mesajım size kısmetmiş. Devamı gelsin diye beklediğim nadir online hikayelerden oldu. Green Card muhabbetine ben de başvurdum 2019 ile başlayan numaramla. Umarım çıkar da sizin gibi kurtulurum buralardan. Araç tercihleriniz çok harika bana göre çok keyif aldım okurken. Bu güzel hayatınızın bu şekilde devam etmesini dilerim.