Selam Emre teşekkürler,
Mercekli ve orjinal xenonlu ise yani D serisi xenon var ise tabiki uygulanır. Her D serisi için çeşidi var.
Printable View
yeni fotolar bekliyoreee ...
Aynen abi yaa
İnstaya da atmıyor artık. Girip girip eski fotolarına bakmak zorunda kalıyoruz :(
Lütfen takipçilerinizi arada güncelleyin Baran Bey @BARR
Hocam yol sesini hangi malzeme ile azaltmistin ve uygulamayi kendin mi yapmistin? Dün 1.5 a3 aldim mild hybrit motor cok sessiz ancak lastiklerden biraz asfalt sesi geliyor. Yalitim yaparsak cok sessiz olacak.
Athenanın bir şarkısı vardı sözlerini bildin mi .... beklersinnnnnnn... diye :D
Hakan Beycim sizi kırmamak için çıktım çektim vallahi. :hehe:
Hayırlı olsun, CTK Premium üzerine CTK Elastic. Yeni kasalar eski kasadan motor ve rüzgar olarak daha sessiz ama yol sesi konusunda çok daha fazla yol gürültüsü alıyor çok ilginç.
o zaman biz çıkalım @BARR ? :)
Maşallah :)
Sonunda beklediğimiz fotoğraflar :love:
Tam bir nazar boncuğu :)
Adım adım geliyorum inşallah.. :D
https://i.hizliresim.com/duc9i8s.jpeg
Maşşallah hangi telefonla çektiniz. Kazasız belasız renk efsane.. :o
Maşallah maşallah
şu parıltıyı gördükçe seramiğe sokasım geliyor benimkini, 2 gün yatıracak zaman bulamıyorum bir türlü
biraz daha foto koy, gaza gelip eeeh deyip vericem valla güzel bir yere
Çıkmayın efendim ayak üstü iki foto çektik günlük binilen araba :)
Coiller benim olacak!
Teşekkürler telefon değil Nikon.
Valla ppf te olsa seramik te olsa ne yaparsan yap uğraşmadıktan sonra olmuyor zaman ayırmak gerekiyor ben de artık yoruldum çok zaman ayıramıyorum :)
Zıpkın gibi maşallah kazasız belasız kullan Baran.Zamanında senin kırmızı golfün yüzünden kırmızı golf almış adamım:)
Instagram'da gördük bu filmin spoilerini , hayırlı olsun . :)
Teşekkürler :D
Evet artık dayanamadım, sağolsun Gökhan bu turbo yokluğunda doğru koddan plug & play olan Gtd1449vz Turbomuzu buldu. Bununla birlikte servisten sıfır manifold contası yağ filtresi aldım.
https://i.hizliresim.com/lr94rz3.jpg
https://i.hizliresim.com/kgp5q1x.jpg
Eskişehirden kalkıp geldi bütün gün arabanın başında durarak kontrollü şekilde turbomuzun takılmasını sağladı. Yağımız 200km önce değişse de turbo değişiminde sağlıklı olması adına 5-30 LM TopTec 4200 ile değişti.
https://i.hizliresim.com/45ef5ep.jpg
EMC Tune Stage 3 ECU & DSG yazılımı yapıldı. DPF - EGR friendly 2.0 bar olarak.
Yaklaşık gücümüz 190hp 380nm.
100-200 -1.4 te 22.5sn aldık.
Yeni araba almış gibi oldum :D
Emeği geçen EMC Kürşad abi ve Gökhan'a buradan da tekrar teşekkürler, ellerine sağlık.
Turbodan önce de kapı fitilinde ufak bir yırtık olmuştu olmuşken tam olsun dedim onu da yetkili servisten sıfır aldım ve değiştirttim. Kapı kapanışı direkt değişti daha az ses alıyoruz artık rüzgar. İşçilik ile birlikte 720tl ye mal oldu.
https://i.hizliresim.com/kkd4bwb.jpg
https://i.hizliresim.com/qqv78tu.jpg
https://i.hizliresim.com/1yyep7c.jpg
Hey maşallah turbo değişimi ve yazılımla ile birlikte çok keyifli olmuştur eminim.Güle güle kullan Baran kazasız belasız.
Güzel günlerde kullan Baran,
Alt devirler nasıl oldu, devir bandı yukarı mı taşındı? DP uygulandı mı?
Macan 2.0 ve TDI cayenne ise evet :hehe:
Teşekkürler Can valla fazla güzel oldu.
Teşekkürler DPF-EGR üzerinde DP uygulamadım gerek de yok zaten. Alt devirlerim normal yazılımlı hali ile nerdeyse aynı 1900 devirde geliyor. 1500-1900 arası günlük kullanımda önceye göre hissedilir büyük bir fark yok.
Gule gule kullan cok keyifli olmustur.
Güle güle kullan, yıllar sonra muradına ermişsin Baran :)
Aldım bu akşam haberlerini :D
Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin kazasız belasız. Aracınız tam tadında maşallah. DSG yazılımından sonra ne gibi farklar oldu?
Senelerdir GTD1449 turbo al diye diye dilimde tüy bitmişti, turboyu bulmak da arabanın bu modifikasyonunu yapmak da bize kısmetmiş :)
İzmir sanayisinde, yorucu bir turbo montajından sonra DPF EGR üzerinde, 2.0 bar basınç ile günlük kullanım, alt devirler eskisiyle hemen hemen aynı olan, dsg yazılımı ile daha hızlı vites büyütüp düşürebilen ve bonus launch control eklentisi ile çok zevkli bir araç oldu.
Allah ağız tadıyla keyifli keyifli binmeyi nasip etsin. Maşallah diyelim kocaman tekrardan.
İste simdi evladiyelik oldu bu araba. Tekrardan hayirli olsun brocum.
Gule gule kullan, Gokhanla ayni setupi benim octaviaya yaptik mis gibi oldu.
Teşekkürler.
Teşekkürler Berkayımı bir şakaladım :)
Teşekkürler. Gökhan aşağıda yazmış yapan olarak.
Sağol yavrum valla uğraştın o kadar eline emeğine sağlık.
Bu hali sıkmaz heralde bir süre :hehe:
Teşekkürler, evet konuştuk senin arabayı da o ağırlığa rağmen gidişi çok iyi.
Maşallah :) performans olarak epey keyifli hale gelmiştir. güzel günlerde kullanın.
keyifli sürüşler,bi gezdirmedin ...
"a3 olmadığına yemin edebilirim ama ispat edemem" jargonunu kullanmak zorunda bıraktın. Maşallah tekrardan :)
kadran videosu bekleniyor :)
Login • Instagram
Buradan bakabilirsiniz :)
Çok güzel ve keyifli olmuşa benziyor, kazasız belasız günlerde kullanın.
Büyük turbo dan sonra acaba intercooler ı da büyütüp ekstra biraz daha güç alınabilir mi ?
Zehir vermek gibi olmasın ama Intercooler ile 20 lere inebilir sanki 100-200 :)
Araçta intercooler yok, watercooler ile soğutma yapıyor ki tdi watercooler soğutma sistemi konusunda oldukça ve oldukça verimli. 20 derece dış hava sıcaklığında 240+ hızlarda bile iat olarak 30 dereceleri bile görmüyor.
Tek kişi olarak legal eğimlerde 20li süreleri rahat görür, süre ve test esnasında araçta 2 kişiyiz ve bagaj bol malzemos :)
Hoş biz hiç bir zaman en hızlı olma gayretinde olmadık, tamamen fabrikadan çıkmış gibi hiç bir şey söküp eksiltmeden ömürlük ve stabil olarak binilmesi taraftarıyız.
Teşekkürler cevap için, dizeller ile çok bilgim yok ben Intercooler var sanıyordum.
Tabi ki önemli olan sorunsuz sıkıntısız keyifle gazlamak.
Benim kendi turbo benzinli aracımda stage 1 yazılımdan sonra downpipe yerine yaptırmayı düşündüğüm bir upgrade Intercooler.
Fazla soğutmadan zarar gelmez diye düşünüyorum ancak performans a direkt etkisi ne kadar olur bilemiyorum. Sanırım asıl farkı arka arkaya gazlamalarda ve pist kullanımında veriyor büyük Intercooler.
Kesinlikle, upgrade intercooler bence stage1 seviyesinde bile takılmalı imkan varsa. Soğuk hava her zaman iyidir :)
Ben artık bişey yapmayacağım dedikçe bişey yapıyorum ama bu gerçekten son :hehe:
ST X Coiloverlarımızın montajını yaptık. Berkay sağolsun İstanbuldan benim için gidip aldı getirdi hakkını yiyemem yardımcı oldu baya.
Şimdi öncelikle neden aldım onu bir ifade edeyim;
H&R yayları ile düşüklük yol tutuş ve konfor OEM yaylara göre güzel seviyede idi. Ancak İzmirde çok büyük iki sıkıntımız var. Biri çok kötü asfalt kalitesi ve kot farklılıkları ikincisi ise sürekli kullandığım güzergahlarada (otoyolda) hem birleşim yerlerinde hem de viyadüklerde ciddi hoplatan bir saçma yol düzeni.
Böyle olunca OEM amortisörde pay olmadığı için bu yerlerde sıkıntı yaşıyordum yumuşak evet konforlu evet ama yoldaki bozuklukları AMORTİSÖR sönümleyemediği için dibe oturuyordu.
Bu durumda ST Coil tercih ettim iyi ki de almışım dediğim ürünlerden ilk 3 e girdi. Öncelikle eski halinden kafası 1 cm yüksek, arkası ise düşük. Önde 6 diş pay bıraktım, arkalar en yüksekte şu an. Amortisör sertliği çok daha iyi ve amortisör için coilin basmaya uygun pay olduğu için sanki arabanın orjinalinden bu şekildeymiş gibi oldu. Hatta Hakan sölüyordu ama deneyimlemeden anlamak zormuş hem direksiyon tepkisi, hem frenleme (öne yığılma), hem bozuk yoldaki süspansiyon çalışma şekli / sesi ciddi oranda iyileşti. Konforum ve dinamiklerim baya baya arttı.
Bunların asıl sorumlusu OEM amortisörler. yay + spor amortisör ile kullanımda da bu şekilde bir iyileşme olacaktır. Gerçi artık insanların tek derdi düşük ama yumuş yumuş olması ama yine de benim kafamdakilere bilgilendirme yapmak istedim. Sonrasında da rot / balans'a girdim ayarlarımız yapıldı kirli bir şekilde garaja çektik tekrar.
Eşim de hafta sonu tamponu sağ önden duvara sürtmüş şimdi tekrar boyatmam gerekicek o da nazarlığımız olsun dedim. Canı sağolsun.
https://i.hizliresim.com/5b25jpg.jpg
https://i.hizliresim.com/nf83g3r.jpg
https://i.hizliresim.com/jcdr06c.jpg