Önceki konum; www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/236373-fake_rotary_94_mazda_323_hb.html#post8563227
Herkese iyi forumlar dilerim. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 5 yıl keyifle kullandığım Türkiye'de nadir rastlanan kondisyondaki ilk elden sattığım 94' BG kasa 323'ümden sonra yeni bir araba arayışına ancak bu yıl Mayıs ayında girebildim. Düzgün Japonun inanılmaz sorunsuz ve sanayiyi unutturan bir yapısı olduğunu deneyimlerim sayesinde biliyorum. Elimde kalan para ve piyasanın anlamsızca yükselmesinden dolayı tekrar 96-98 arası 1.8 Lantislere bakmaya başladım. VICS sistemli bir motora sahip ve apaçilerin elinde harab olmayan bir araç arıyordum. (Çünkü görüntüsüne aldanarak alıp içinden geçmiş elemanlar..) Hepsi sırf görüntüsüne aldanarak mahalle önü tuningcilerde kevgire dönmüş araçlardı. Düzgün araç için covid tedbirleri doğrultusunda deplasman dışına çıkarak bir araç almaya kalkıştım. İlkinin küfreder gibi kaputu açılmıyordu.Diğerinin ise leş gibi yağ kokan motorundan dolayı elim boş döndüm. Konuya devam etmeden önce eski düldülümü hatırlayalım,
Lantis ile ilgili biraz bilgi sahibi olalım;
Lantis, Porsche 911 ve Panamera’ nın tasarımcısı Ginger Ostle tarafından tasarlandı. Hatchback gibi görünse de gerçekte fastback kategorisinde bir araçtır. Bu kategoride Toyota Supra, Mitsubishi Eclipse vs araçlar var. Arka kuyruk kısmına spoiler konulabilmesiyle hatchbackler’ den ayrılır. Buradan da anlayabilirsiniz hatchback olmayıp, fastback olduğunu.Alt yapısı ve şasisi Nurburgring pistinde geliştirilmiştir.Porsche mühendisleriyle ortak yapılmış bir araçtır.
Şimdi benim düldüle gelelim;
Şans eseri sitelerden birinde bir Lantis buldum. 1.8 olarak ülkemize giren bu araçların 1.5 ve 1.6 motorları da mevcut ancak gümrük yolu hariç hiçbir şekilde ülkeye girmediği için haliyle yok denecek kadar az. Kendisi 2017 Avusturya gümrük girişli. Arabayı görür görmez aradım, konuştuk ancak bazı sebeplerden vazgeçmiş. Ben de o sıra istediğim aracı bulamayacağımı anlayınca Lantis sevdamdan vazgeçtim. 2-3 hafta geçtikten sonra aracın sahibi tekrar aradı ve engelinin kalmadığını söyledi. Aldım biletimi doğrudan İzmir'e. Daha sonra aracı görmemle beraber yine fotoğraftaki gibi bir kaportaya sahip olmadığını keşfetmem uzun sürmedi. Neyse dedim, zaten temizlik boyası attırma isteğim vardı. Motoru saat gibi çıktı, iç kondisyonu harika çıktı. Yine dışıyla biraz uğraşmışlar benim hiç sevmediğim Tipo yan ek ve önde saçma bir lip vardı. Araç fahiş bir fiyattı ancak hangi otomobil ederine satılıyor ki diyerek aldım. Fazla sıkmadan satıştan sonraki ilk fotoğraflara gelelim,
Daha sonra aracı yuvasına Ankara'ya getirdim. İlk işim önce yolun isinden pisinden arındırıp neresine ne harcayacağıma geldi,
Kaportacımla görüştüm, daha sonra aracın orjinal döşemelerini sökerek süngerlerini değiştirdim ve kumaşını gerdirdim ki daha düzgün dursun diye. Benim de elim değsin diye lanet yan eki ve ön lipi söktüm. Burdan yan eki defalarca silikonlayan ve marşpiyelin her tarafını mahveden ustaya gönülden sevgi ve saygılarımı sunuyorum, çok çınlattım kulaklarını.Şimdilik son bir kaç görsel atarak konuyu elimden geldiğince sürekli güncel tutacağımı belirtmek isterim. Orjinal OEM paçalıklar alınacak, jantlar şimdilik boyanacak, yaza doğru kaportadan çıktıktan sonra 16' Enkei düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler, herkese iyi forumlar sağlıklı günler.
![]()