Lpg konusunu aciklamaya calisayim. Bugun TR'de lpg takilan pek cok mito'nun sorumlusu belki de benimdir. Cunku kendi mito'mda yaklasik 6 yil ve 200.000 km lpg ile kullandim. Burada dogru ayar ve ust devirde benzine gecme konusu kritik. Aracimin yaklasik 210 hp'lik buyuk turbo setup'inda bile lpg'yi sorunsuz kullaniyordum. Hatta aracta meth kit de vardi. Ust devirde otomatik benzine gectigi icin de bir kerede 3 farkli yakiti kullaniyordu araba ve log kaynakli hic sorun yasamadim, dogru lpg ayar ve setup'i (enjektor,regulator,lpg boru capi vs) kurulmasi sarti ile.
Ama sunu da ekleyeyim, yaklasik 2 yil once lpg'yi soktum. Ana sebebi hem daha ust bir turbo setup'ina gecmem, aracta agirlik azaltmak istemem ve ekonomik olarak benzin kullanabilir hale gelmem. Hatta son turbo setup'imda kotu benzin ve kotu yazilimdan 2 kez piston erttim. Ama bir eski tubo setup'imda lpg'ye ragmen hic sikinti yaşamamıştım.
Velhasil kelam, hem ekonomik hem de warm hatch kullanmak isteyen icin tjet mito, dogru lpg kiti ve ayari ile bicilmis kaftandir.