Herkese selamlar sevgili TechTurkey üyeleri
Biliyorum buraları çok aksattım, uzun zamandır foruma giremiyordum, hiç bir şeyin keyfi kalmadı çünkü, bu zamanda en sevdiğimiz aktiviteler bir keyif vermez oldu, ama biz yine de hayattan keyif aldıracak bir şey bulduk.![]()
Eski aracım Corsa B GSi di, onu almadan önce de hevesim Astra GSi almaktı ama çok korkutmuşlardı, üst kapağını bulamazsın, tamponunu bulamazsın vs vs.. Neyse Corsa GSi aracımın konusunu takip edenler bilir, 2021 aralık ayınca aracımı instagram hesabından takipleştiğim bir arkadaşın yoğun isteği üzerine satmıştım, benim de farklı bir şeyler alma niyetim vardı..
Corsanın konusu: http://www.techturkey.com/forum/otom...dik_bebek.html
Neyse Corsayı sattık, gözü yine Astra GSi ya da Bertonelere diktik. Bu bebek de Emir Güven kardeşimin bir arkadaşındaydı, GSi sayfalarında vs görüyordum çok hoşuma gidiyordu, müşteri olduk pazarlığımızı ettik. O da ne, satış almaya gideceğim ama iş yerinde işler çok yoğun, müdür izin vermiyor, haftasonu satış alalım desek aracın bulunduğu ilde pazar günü nöbetçi noter yok, ee ben de bir şey alırken incelemeden görmeden vs almam, o yüzden vekaleten kimseyi de gönderemezdim.
Satış almak için biraz bekleyelim dedik, bu süreçte de doların artışı, dolar alımı vs bayağı revaçtaydı, 3-5 noter parası, ekspertiz parası çıksın diye bütün paramı 17 aralık akşamı mesai saati bitmeden dolara attım, malesef 20 aralık akşamı alaşağı edildik ve hatrı sayılır bir zarar ettim(parayı bozmadık ama bizim GSi hayalleri bozuldu..)
Neyse aylardan şubat oldu, dolar biraz yükseldi bizim zarar azaldı, tabi bu 1.5-2 aylık süreçte benim psikoloji alt üst oldu, baktım bu iş uzayacak, araba fiyatları yerinde durmayacak, hem hayallerimize kavuşmak için hem de piyasa yerinde saymadığı için bir miktar kredi çekip zararımı tanzim ettim..
Araç da satılıkta olmadığı için halen araç sahibindeydi, tekrar bi pazarlık yapıp bu konuda en büyük destekçim olan babamla otobüse atlayıp satış almaya yola çıktık, sabah indik araç cidden fotoğraflarda görüldüğü gibiydi. Hemen hızlıca ekspere götürdüm.
17 FK 077 by Mehmet Ulusen, on Flickr
Eksperde bir problem çıkmadı, hemen satışımızı ve ilk yakıtımızı alıp Ankara'ya doğru yola koyulduk.![]()
Ankara'da ilk günler, aracı biraz tanımak için ermeydanı olan Enka'da biraz stres attık.
2 ay kullandık muayenemiz bitti, muayene için eksiklerimizi hallettik, fren hortumları, hidroliği, bozuk olan arka emniyet kemeri falan değişti.![]()
Doğumhane kapısında gergin bekleyiş![]()
Neyse ki tek seferde geçtik.![]()
Şimdi biraz sizi temiz temiz bi kaç fotoyla baş başa bırakayım..![]()
Her ortama uyum sağlar kendisi
Tam da hayallerimdeki gibi 94 model, orijinal plastik body kitli, benzinli safkan bir GSi'a kavuştuğumu düşünüyorum, biraz sancılı olsa da şükür sahibi olduk. Tabiki tek hayalim bu değil ama, böyle fazla kurcalanmamış, sağda solda pestil olmamış kondisyonlu stock GSi beni çokça mutlu etti, buraya kadar sabredip de okuyan herkese teşekkürlerimi sunarım.![]()
Henüz 6 aydır beraberiz, şimdilik pek bir şey yapmıyorum, yakıtını koyup biniyorum, amacım nasip olursa cabrio araba hevesime yenik düşmezsem saklamak istiyorum. Zaman zaman konuyu güncelleyeceğim.
![]()