Bence gorsel olarak harika duruyor. Herkes M yapiyor araci bu sekilde daha bir sleeper. 316 gorunumlu canavar.
Bakış açınız yaptıklarınız ve bilinciniz ayrı güzel, arabanız ayrı güzel.
Güle güle kullanın kazasız belasız zevkle keyifle.
maşallah kazasız belasız
bmw de istedigim kasa ve konbin ne istediğini bilmek çok güzel ve bunu elde etmek daha da güzel
belki bigün![]()
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için
Çok teşekkürler, zaten bir süreliğine bu moddayız
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Hep beraber kazasız belasız inşallah
Çok teşekkür ederim. Allah herkese gönlündekini nasip etsin![]()
maşallah çok güzel,kazasız belasız kullanın..yaptıklarınız da ayrıca hem güzel hemde değer katan şeyler aracınıza.
Tebrik ederim, özellikle boya vs düşüncüleriniz için![]()
Araca kocaman maşallah.. Tüm her şeyin sıfırlanması vs.. tam istediğim proje
Zaten, manuel-sedan-335 olması apayrı güzel
Kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim
Yol tutuş için H&R ön-arka viraj demiri tavsiye ederim. Hatta uyumluysa arkaya da 27mm takın. Zaten geri kalanları yapmışsınız.
Aracınız çok güzel, iyi günlerde kullanın.
Araç kıymetli bir araç cidden, instagramdan severek takip ediyorum, kesenize bereket.![]()
2004 Mercedes-Benz W203 C230K1994 Opel Astra F GSi
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz içinBen de sizin aracınızı sosyal medya hesabından takipteyim. Sizin aracınıza da kocaman bir maşallah. Rengiyle, duruşuyla harika.
Çok teşekkür ederim. Sway barlar yolda diyelimYakında araca uygulamış olurum.
Değerli yolumunuz için çok teşekkür ederim![]()
Araçta yürüyen kısmında biraz değişiklik yaptım. Bir önceki coiloverlarda biraz problem yaşadım. Binlerce kişinin taktığı bir marka olduğu için burada büyük bir yanlış varmış gibi anlatmayacağım. Sonuçta istisnai bir durum oldu. Sertlik - yumuşaklık ayarında problem yaşadım diyelim. Bu noktada ise firma beni kesinlikle çaresiz bırakmadı. Ürünü sorunsuzca iade ettim.
Bu noktadaki attığımız adım Bilstein' lere geçmek oldu. Artık tam istediğim gibi oldu diyebilirim. Şehir içinde konfor olarak bir tık sert olmakla beraber rahatsız edici bir formda da değil. Performanslı sürüşlerde ise direksiyonun ilk tepkisini çok geliştirdi. Araç çok dengeli ve ciddi bir yol tutuş geldi. Sadece bazı viraj çıkışlarında eğer tam gaz oturmazsam önden kayma eğilimi gösteriyor. Bunu da önümüzdeki hafta sipariş vereceğim swaybarlarla ortadan kaldıracağım. Şimdi tam istediğim gibi oldu
Gelelim frenlere; Fren konusunda da değişikliklere gittim. 335i' nin oem frenleri ( Bana göre ) her BMW modelinde olduğu gibi benim arabamda da fiyaskoydu.Uzun zamandır oem' in üstüne çıkmak istiyordum. Zaten ömrünün son günlerini yaşayan frenlerim Çanakkale' ye gidip gelmemle birlikte hem disk hem de balata olarak kendini bıraktı. Yani artık frenle alakalı kurduğum plan aciliyete bağladı. Çok daha farklı fren kitlerine yönelebilirdim. Ama durumun aciliyeti ve ülkemizde son zamanlarda kimsenin stok tutmaması beni biraz seçimsiz bıraktı. Ama yine de yılmadım ve mantıklı bir kombin yaptım. Zimmermann' ın ön - arka hava kanallı frenleri ile Ebc balataları uyguladım. Frenler gayet tatminkar bir hale geldi. Bunlar bittikten sonra farklı şeyler düşünebilirim. Ama şimdilik çok iyi hissettiriyorlar.
Bu sene komple restorasyondan geçip resmen sıfırdan 335i ürettiğim için bütün pist organizasyonlarını kaçırmış ve anca bazılarına izlemeye gitmiştim. En sonunda Tracktürk' ün körfez organizasyonuna 90+3 de yetiştim. Hiçbir eksiği kalmayan, tepeden tırnağa sıfır parçaları olan aracımı tanıma zamanıydı. Hava da yağışlı olunca 335i ile resmen bir sınav vermeye başladımAncak son seans yarı kuru - yarı ıslak bir zemin yakalayabildim. Geri kalan direk sağanak altındaki sürüşlerdi. Ama benim avantajıma oldu tabi ki. Bütün dinamiklerini test etmiş oldum.
Aracın ağırlık dağılımı gerçekten mükemmel konumda. Kendimi caddelere de inebilen bir DTM aracı sürüyormuş gibi hissettim. Normal yolda boyutlarını bana hissettiren otomobil resmen pistte gaza bastıkça küçülüyormuş gibi hissettirdi. Bu da E90' ın boyutlarının ne kadar ideal olduğunu bana tekrar kanıtladı. Yol tutuş ciddi derecede değişmiş. Arka fazlasıyla dengeli geliyor. Tek hoşuma gitmeyen bazı viraj çıkışlarında önce önden kayması. Bunu da swaybarlarla çözeceğiz.
Güç olarak ise bence fazlasıyla optimumda. Motoru kesinlikle yüklemeyeceğim. Rolling vs. sevmiyorum. Biraz daha çizgi adamıyım. Ve bu optimum sürüş keyfini asla bozmayacağım. Kesinlikle fazla güç beklentim yok. Pistten ve virajlı yollardan keyif almak istiyorum. Fazladan gelen güçlerle bu rijitliğin bozulmasını ve virajlarda cebelleşmeme neden olacak bir otomobil beklentim kesinlikle yok. Yükleme ile birlikte sürekli hale gelebilecek bobin, buji vs. arızalarına ise bu kadar dengeli bir otomobil yapmışken hiç katlanamam...Pistime de çıkarım, uzun yoluma da giderim diyelimBu rafine haliyle mükemmel hissettiriyor.
Pistten bir iki fotoğraf paylaşayım ve son güncellememi sonlandırayım
![]()
merhaba bilincli bmw surucusu gormek sevindirici, sahsi fikrim eskiyen bmwlerin geneli cakal oluyor, o yuzden orjinal olan her zaman gozume guzel geliyor, bobrekleri orjinal krom takmayi dusunuyormusunuz
ikincisi korfezde en iyi sure ne geldi
ayrica e90 larda ekstra birsey takmadan kamber ayari yapilabildigini bir arkadasim soylemisti, onlere biraz negatif kamber verilirse onden kaymayi azaltabilir.
kazasiz belasiz
Teşekkürler; ''Eski'' BMW lerin genelinin çakal olma durumunu pek anlayamadım. Motor, mekanik ve dış görünüş olarak kullanıcısının yaptığı saçma sapan dokunuşlar arabayı kötü gösterebilir. Ama bence bütün markalar için geçerli bir durum bu. Ne güncel arabalar var üstünde anlamsız şeyler olan. Ben eski yeni diye ayırt etmiyorum açıkçası. Otomobilde krom pek sevmiyorum. Gündelik 2021 Passat' ım var. Onun bile kromları bazen gözümü rahatsız ediyor. Deneyebilirim, bu konuda çok keskin değilim. Ama gözüme böyle daha güzel gözüküyor. Umarm araç siyah böbreklerden çakal gözükmez. Ya da bırakalım gözüksün, ben beğendikten sonra ne farkeder![]()
Yazıda da belirttiğim gibi; ıslak zemin, Yeni biten araç, bir kaç kez fren noktasını kaçırdığım için dip fren yaptım. Geri kalanı yeni taktığım frenleri korumakla geçti. Amacım yeni yaptığım aracın dinamiklerini öğrenmekti. Süre kasmadım. Ama bu şartlarda yanlış hatırlamıyorsam 54,xxx bir süre gelmişti.
Swaybarlar daha etkili bir çözüm olacaktır. Dediğim gibi, ıslak zemin avantajıma oldu ve arabamı yeterince test edebildim.
cakal olma durumu derken cin mali lastik, kafa inik press zip zip seken vs vsbmw lerde o cakal edition oldukca fazla yeni de de var, eskiler zaten acayip oldu , bende de siyah bobrek var ancak piyasadaki araclari gorunce kromlari geri taksam mi diye dusunmuyo degilim
maslak hunterda arkadasin 335 in yuruyenine kamber kaster vs ayarlar yapmislar hem az sariyor hem de pistte guzel donuyormus bilginiz olsun
Press' i hiç sormayın. Bu forumda da çok görüyorum yapan ve resmen nutkum tutuluyor. Savunanları görünce tansiyonum oynuyor
Çakal derken son mesajınızda ne demek istediğinizi daha net anladım. Şimdi oldu
Çekiş konusunda da durum şöyle; Wavetrac kilit çok güzel işler yaptığı için arka ne istersem onu yapıyor. Arkadaki tutunma çok iyi bir boyutta. Ön taraftaki sorun, arka net tutunma eğilimi gösterdiği için viraj çıkışında ufak bir önden kayma. O sebeple swaybarla çözümü daha mantıklı buluyorum.
E90'da ben sizin yol tutuş için yaptıklarınıza ek olarak E92'lerdeki alt arka gergiyi kullandım.
Genuine BMW - 33326777637 - Rear Chassis Brace (33-32-6-777-637)
eski bmw'lere çakal denmiş üzülerek geldimşaka bi yana bilinçli kullanıcı bulmak imkansıza yakın, o nedenle haklısınız. dediğinizi araba ararken çok yaşadım e30-34-36 lar gerçekten çok kötü durumda, elektrik teli, cırt kablo bağı ve akıllı vida dolu her yeri arabaların.
@leventrc süper gidiyor proje, hakkını vere vere yapıp kullanıyorsun. kesene bereket
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)