lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Öncelikle bakımı yapılıp şanzuman dahil tüm sıvılar değişti. liqui moly kullandım buradan okuduklarımdan yola çıkarak.
Sonra alt takım maalesef rakamlardan dolayı yan sanayi parçalarla yapıldı. 1000 tl civarı 1 parça, orjinalde 14 bin TL olunca 40-50 arası tutardı ön takım. Usta; askı rotları, rot başları, salıncaklar, alt üst burçlar ve şanzıman takozunu değiştiğimizi söyledi. Parçaları ben yönlendirdiği yerden aldım. Çıkanlar da yan sanayiymiş bu arada. Orjinali takabiliyor mu kullanıcılar bilmiyorum.
Şanzumana da alıştım ve okuduklarımdan sonra benim aracın şanzımanının gayet sağlıklı olduğuna kanaat getirdim. Hiç kavrama, geçme sorunu yaşamadım. Aksine tak diye tutuyor baskı, boşa devir iç yok.
Ön takımda sora sesler, sarsıntı, tekleme zıplama silkeleme hepsi kesildi. Yağ gibi kayıyor araba. Viteslerde, arada bir 1. ve 2. vites arası geç değişiyor ve birazda erken 3 e atması dışında genel olarak gayet sarsıntısız geçiyor.
Sadece, bir iki defa motor arıza ışığı yakmıştı bakımdan önce, şimdi o hep yanıyor. Her çalıştırmada servise gidin yazıyor önce.
bu kronikmi, bi yerde öyle duydum sanki.