RS net güzel bir imalat. Fransızları seviyoruz *****, meg2 meg3 bindikten sonra renault'un fransızlar içinde bana geçen hissiyatı daha iyi araçlar yaptığı yönünde.
psa grubu arabam oldu daha ziyade, renault bi tık daha iyi hissettiriyor.
RS ile 19 aydır beraberiz bu süreçte aşağıdaki işleri yapmışım. Haricinde ufak tefek işler yapıp yazmadıklarımda vardır.
Ama sanılanın aksine dertli bir araç değil, doğru dokunuşlar yapıldıysa ve bilinçli bir şekilde kullanılırsa çok güzel hizmet eder sahibine.
Cooler + dp + enjektör iyileştirmesi + afr si güzel düzenlenmiş bir yazılım ile turbo araç kullanma şartlarına da uyarsan sorun yaşama şansın neredeyse yok.
Maliyetine göre sunduğu fayda oldukça üst düzeyde. Dyno verisi yok ama bilen adamların ortak görüşü benim aracım 260 hp civarında, basınç açsak biraz daha 300 leri alır mıyız alırız. Gerek var mı ? kesinlikle yok.
En kötü senaryo da artık 3rs makinası ( oldukça aynı zaten) koyup vanosları çalışır şekilde yapabilen adamlar var, ve maliyeti yine öyle sanıldığı kadar büyük değil.
İlanlarda görüyorum düşük rakamlara araçlar var ve soruşturuyorsun taklalısı mı dersin, şase ekleneni mi dersin bir ton hadise yaşamış çoğu.
RS e dair sevmediğim detay koltukları, kesinlike oturma pozisyonu memnun etmiyor. Bir de kliması beklentimin altında soğutuyor.