User Tag List

Sayfa 76/76 İlkİlk ... 2666747576
1426 sonuçtan 1.426 ile 1.426 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam herkese, VTS le uğraşırken fon da başım belada çalıyor, havyamı unutmuşum helada nerden baksan lehim lazım lehim lazım heeey

Direksiyon altının tabir-i caizse ırzına geçmişler darmaduman etmişler. Kontaktan çıkan tüm kablolar istisnasız kesilmiş, sonra birbirine dolanmış üzerine de 1 top elektrik bandı atıp kaçılmış.

Fotolar durumun vehametini gösterecek birazdan,

Bu kadar bant teyp + direksiyon altından çıkan bantın yarısı.

Böyle ekler almışlar, sonra bağlandıkları yerleri kesip kabloları boşta bırakmışlar.

Kontaktan 6 kablo çıkıyor. Gri - Siyah ve Kahverengi sokete giriyor.

Bu tarz iş yapacaklara ufak tavsiyeler 1. si soketleri tek tek yapın bitirin diğerine geçin. 2. si aynı sokette aynı renk kablo varsa önce birini yapın sonra diğerine geçin.

3. sü bu onarımları yaparken mutlaka akü sökük olsun. 4. sü de kablo boylarına dikkat edin keserken.

Onarıma ufaktan başladık. Kablo kalın olduğundan 2 ye bölüp pense ile sıkıp lehimledim. Lehime ve makarona acımayın. Ben min 2 kat yaptım.

Eldeki parça makaronları bitirmek için renk gözetmeden uygun genişlikte olanları kullandım.

Kabloları hem kesmileşler hem de yaralamışlar.

Biraz daha toparlanmış hali,

Şunu sökmek nerden baksan 10 dk mı aldı. Lehimi şusu busu 20 dk. Bunu dolayıp bırakmak max 1 dk.

Kontaktan çıkan kabloları düzelttim topladım, tüylü bez bant ile sardım tıkırtıyı da engelleyecek.

Araç içinde müthiş bir trim sesi var, klima panel içi sigorta paneli çevresi ve gösterge altında demetli şekilde duran kabloların üst muhafazaları süngerli ve ipli bir yapıda ama %99 u dağılmış. Bu yüzden serbest dolaşıma geçen bu kablolar çukur tümsek vs geçişlerde sert plastiklere çarparak ses çıkarıyor.

Hepsini hem sabitleyeceğim hem de izole edeceğim.

Daha derli toplu oldu son hali. Sırada dağınık duranlara el atmak kaldı. Araçta sanırım warex varmış bunun kablosunu motor içinden geçirip salmışlar, kafasına göre takılıyordu. Bir de 1mm2 lik bir kablo boşta olup motor içine gidiyordu. Takip ettiğimde bobin soketinin 1. pin ine bağlı olduğunu gördüm çıkardım attım. Ne işe yarıyor fikrim yok @Schumi belk bizi aydınlatır bu noktada.

Gece geç olunca böyle bırakıp çıktım eve. Yarın akşam düzeltmeye devam edeceğim.

Ustalık eserleri ile günü tamamlayalım. Adam suna vidası atmış

Bu da karşılığı üst kısmı. Tamam arada ben de uydurma çözümler üretiyorum ama bu kadar kötüsünü de yapmamak mı lazım acaba.

Hani araba dükkandan yürüyerek çıksın denilmiş resmen.

Evet hedefe varamadan söktükçe söküyoruz bakalım nereye kadar. Ha bir de aklımı alan kalp ritmimi bozan bi durum oldu sonradan çok güldüm ama onu anlatayım.

Şimdi geçmiş tecrübelerden gelen bir garanticilik ile elektrik işi ile ilgili bir revizyon yapınca 2 adım da bir aküyü takar beklerim yanan kokan bir yer var mı, yanlış iş yaptık mı diye. Bir de arabayı çalıştırırım.

Bu işleri yaparken sinyal kolundaki soketlerden birini çıkarmıştım.

Aküyü taktım direksiyon pompası kendi kendine çalışmaya başladı, hemen rölesini söktüm. Kontağı açtım arbayı çalıştırdım sorunsuz çalıştı tamam dedim bir yerde bi hata var ama en azından araa çalışıyor.

Stop edeyim kablolara bakayım dedim, kontağı kapattım anahtarı çıkardım ve araba hala çalışıyor Aha dedim o anda bir sı....ş hikayemiz oldu.

Neyse tekrar taktım anahtarı kontağı marş yapar gibi hareket ettirdim stop etti. Hemen bi elle gözle kontrol, bir hata göremiyorum toplam 6 kalın kablo ne kadar yanlış yapmış olabilirim ki diyorum.

Gözüme sinyal kolu soketi takıldı, tık oturttum yerine. Bi marş yaptım herşey olması gerektiği gibi. Bu soket ile konunun ne ilgisi var bilmiyorum. Ama araç stabil çalışıyor şuan.
    Konu KÖROĞLU tarafından (Bugün Saat 08:44 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (2 üye ve 1 konuk)

1. karamanlioglu,
  2. Schumi

Bu Konudaki Etiketler