Merhabalar arkadaşlar,
aracımı 1 hafta önce aldım, ama senelerdir hayalini kurup çok kez niyetlenip farklı sebeplerden nasip olamayan bir aracı aldığım için ağzım kulaklarımda geziyordum konu açma fırsatını bulamadım bu sebeple.
Öncelikle bu mx5 arzumun nereden doğduğunu anlatayım. 2016 yılında piyasaya ilk sürüldüğünde görsel olarak çok hoşuma gitmişti, zaten önceki kasaları da takip etmekteydim. 2018 sonu 2019 başı bir arkadaşımın mx5 ini a noktasından b noktasına götürüp, araçtan indiğimde kendi kendime bundan sonra kullanacağım mx5 sahibi olduğum olacak sözünü verdim. O vakitten sonra bir çok kez kullanma fırsatım olsa da reddettim bunu. Biraz gecikmeli de olsa bunu gerçekleştirebildiğim için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.![]()
Kısaca aracımı tanıtayım, aracım 2017 model, 42binde, power sense donanım. 1.5 skyactiv motora sahip, 132 hp.
Sırasıyla yapmak için öncelik verdiklerim,
-bakım (Aldığım gün ev yolunda kmsi doldu.)
-üstten hafiften atan vites topuzunun değişimi(siparişini geçtim)
-Vogtland Yay siparişi geçildi, tedariği konusunda yardımcı olan (DRaGGeR) Yavuz Abiye buradan teşekkürlerimi iletiyorum.
Ecosportumla ilk bakmaya gidip kesinlikle almaya karar verdiğim gün;
Ama tabi hayatta her zaman olaylar istediğimiz gibi gelişmiyor. Piyasa durgun, araca baktığım gün bayram sonrası cumartesiydi, aracımın ilanını hasar kayıtlısının 5bin altı yazmama rağmen ilan dahi görüntülenmiyordu. Devamında bir 5bin tl daha aşağı çektim. Ama hala tık yok satılacak gibi de durmuyor. O süreçte nakit alım yapan firmalardan birinden fiyat aldım, bunların gel gel fiyatı olduğunu ve nihai fiyatın farklı olduğunu bildiğim ve aracın kullancıya doğrudan gitmesini istediğim için pek de umursamadım açıkcası. Ama arayıp biz diğerleri gibi değiliz, expertizde aracınız dediğiniz gibiyse o rakamı veriyoruz dediler ve o rakam işimi görmekteydi fazlasıyla. Gittim expertiz dediğim gibi çıktı tabi, ama fiyat onların dediği gibi olmadı. İlanı tekrardan aktif ettim, bu süreçte diğer nakit alım yapan firmalardan da fiyat alırken l ile başlayan firma ön fiyatı da yüksek verdi. Ama burada bir başka sorun oluştu, yukarıda fotosunu koyduğum, inceleyip almaya karar verdiğim araç ilandan kalktı. Ulan satıldı mı vs. diye düşünürken 2 kere aramama rağmen ulaşamadım galeriye, p.tesi günü L ile başlayan nakit alım yapan firmaya gitmeden galeriye uğradım, aracın hala durduğunu ve fotoları güncellemek için kaldırdıklarını öğrendim. Gönül rahatlığıyla expertize gidip aracımın nihai fiyatını kabul edip, hemen müstakbel mx5'imi expertize götürdüm. Satıcının dediği dışında bir şey çıkmadığı için 6 saat içinde hem aracımın satımı hem diğerinin alımını gerçekleştirmiş olduk. Artık benim olmuştu senelerdir niyetlenip alamadığım araç.
Kendime verdiğim sözü tutabilmenin verdiği keyifle noterden eve doğru giderken;
Ve otoparkımıza getirdik. Bu fotolardan sonra fontlarla alakalı çok eleştri geldi arkadaşlardan ne kadar değiştirmek istemesem de sonunda @Melih-Ö silah zoruyla ikna etti. Kendisine tekrardan buradan da teşekkürlerimi iletiyorum. 8,9 ve 10. fotodur.
Önceki aracımda çok severek kullandığım apple car play, android oto özelliğinin bunda da mevcut olması da ayrı mutlu etti beni.
Yine ben yine eksik foto olacak ama üstü açık şimdilik tek bu fotosu var, umarım ilerleyen zamanlarda bol bol fotolarını çekeceğim.
Bu arada tentesi manuel açılıp kapanıyor, 2-3 sn lik bir süreçte açılabiliyor, o kadar kısa sürede de kapatılıyor. Sorunsuzluk açısından bu da çok hoşuma gitti.
Ne kadar alçak olduğunu fark eden olabilir, ufacık 500c'yi düşünün bir de bu fotoya bakın.
Dün aracımı arkadaşımın yıkmasına aldıktan sonra ilk kez götürdüm, normalde kendim yıkardım tüm ekipmanlarım mevcut, ama kediler çok kirlediği ve bir yere acil gitmem lazım olduğu için dışarda yıkattım.
Öncesi
Sonrası
Bu arada jant göbeğindeki folyoları keyifle söktüm videosu : https://video.hizliresim.com/watch/2WVUmRTeon
Bu da bonus aracın benim için ne olduğunu ifade ettiği için önceden çok sevdiğim cb250r'ımda takılı olan anahtarlığı mx5'in anahtarlığına taktım.
Bu aracı alabilme sürecimde bana tüm manevi desteğini veren güzel kardeşlerime bu konu eşliğinde tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum, tek tek isim yazardım da, unuttuğum olur kırılır diye yazmak istemiyorum.![]()
Şimdilik bu kadar gelişmeler oldukça paylaşacağım.![]()