teşekkürler arkadaşlar
Yeni konu açmak istemedim buradan @punto_multijet e de sormuş olayım. Biraz hort olacak ama affola
Eşimin kullandığı 500x i verip Tonale almayı düşünüyorum ciddi olarak. aslında gözüm 1.3 plug in hybrid lerde ama fiyat olarak çok fakr var 1.5 hybrid ile.
Olumlu olumsuz tecrübeler nedir bu süreçte ?
Çok fazla Ti paket Tonale görüyorum trafikte almışken dolu bir paket almak lazım Veloce ve Speciale gibi ama onlarında bazılarında cam tavan var bazılarında yok
İç mekan da da deri koltuk ve yarı deri koltuklar var sanırım.
Bir diğer sorumda yakın zamanda makyaj gelmesi durumu var sanırım. Genel bi yorum alabilirsem çok iyi olur
Ah biz de 500x'i satıp değiştirebilsek, para yok, masraf çok
1.3 fişli hibrit 6sn falan 0-100 baya güzel alet de fiyat da yüksek. Kuzeni Compass hybrid var aynı motor galiba ama 240 hp, 0-100 7sn civarı. Onun da makyajlısı baya başarılı özellikle iç mekan.
İlanlarda olan araçların büyük çoğunluğu filodan çıkma araçlar, baz paket, cam tavan yok falan filan.
Benzer şekilde Compass 1.3 dolu (limited oluyor galiba) düşünür müsün bilemedim. Fiyatları genele göre ilginç şekilde iyi sınıfına nazaran.
Abi compass hem daha pahalı hem daha yüzü eski hem de daha düşük motor gücü var. 1.5 hybrid için konuşuyorum.
Alfa çok yakışıklı Jeep'e göre. Acelemiz yok zaten düzgün bi araç denk getirmemiz lazım hem km olarak hem fiyat olarak.
Aldığımız zaman en az 5 sene kullanıyoruz çünkü.
500x'i de 2017 de almıştık 13k km de. 64k km oldu yeni bu sene.
Diğer yandan da 1.9 a yeni countryman var elektrikli. o da kafamı karıştırmıyor değil.
zamanında 500x de kullanmış biri olarak objektif yorum yapabilirim sanırım. kesinlikle değiştirilir.
ilk gelenlerde cam tavan yok. benimde aldıgım ilk gelenlerdendi ama ben zaten genel olarak cam tavan sevmediğimden önemsemedim.
Almışken mutlaka speciale veya veloce al. farkları ise velocede adaptif süspansiyon ve 19 jant var. speciale de ise brembo frenler ve 20" jant lastik var adaptif süsp yok. geri kalanı aynı. ayrıca mutlaka lüks paket miydi konfor paket miydi neydi ondan olsun. harman kardon muazzam güzel.
dikkat etmen gereken koltuklar deri, elektrikli ve harman kardonlu donanımlı olsun. full diye satan cok var ama bu donanım hepsinde yok. ayrı paketti bunlar.
1.3 vs 1.5 dersek tamamen bütçe olayı derim. ben alırken 1.3 u olsaydı onu alırdım kesinlikle ama 1.5 de alınmaz değil bence oldukca guzel motor. şehiriçinde baya ekonomik. şehirdısında genelde hızlı kullanıldıgında cok ekonomik olmuyor ***** cusseden dolayı. maks gördüğüm hız 232km oldu. ethanolu cok seviyor dünyası değişiyor motorun. şimdilik aklıma gelenler bunlar
Çok teşekkürler bilgiler için. Şimdi 1.3 ve 1.5 lere bakarken farkettim arka egzoz çıkışlar farklıymış. 1.3 lerde çift çıkış var 1.5 lerde o bölümler kapalı.
1.5 alınsa bile sanki o kapaklar çıkabilir ve egzoz uçları konabilir gibi Aracın arkadan görünüşü çok değişiyor bu ufak değişiklikle.
Son bir sorum olsun, ***** 500x de kullanmışsınız, sınıfına göre en iyi yol yutan ama bi o kadar da sert bir araç 500x. Tonale de durum nasıl ?
Veloce da adaptif süspansiyon 19inc jant, Speciale de 20inc jant belki biraz yanıltıcı olur ama konfor mu ön planda sertlik mi ?
500x i satmamızın sebebi eşimin sertlikten rahatsız olmasıydı, yoksa gokart gibiydi acayip memnundum ben tonale 20"lerle bile bence konforlu. veloce kullanmadım ondan konfor kıyası yapamıyorum. buarada evet arka kapakları cıkarıp egzos uclarını takabilirsin. buarada orjde de çift çıkış aslında arkadan gözükmüyor ama çift hatırladıgım kadarıyla
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)