Herkese selamlar
Baktim ki son konuyu 2 sene once acmisim. Tekrar bir güncel cekip durumlardan bahsetmek istedim. 2 sene once (son aracim) F30´u satip Almanya´ya tasindim. Almanya hayatina alisma kagit kurek islemleri derken 3 ay kadar arabasiz kaldim. O sira Ukrayna-Rusya savasi da patlak verince asil anlastigim isletmenin acilisi gecikti. M4 almak istiyordum fakat planlari yeniden yapmak zorunda kaldim. Uyguna aldigimi dusundugum 335i ile maceramiz baslamis bulundu. kültür farkinin araclara karsi bakis acisinin da farkli oldugunu ogretti bana. Aldiktan sonra ogrendim fakat gec oldu 1 Seneye yakin kullandim. Bu sirada yuruyende Vogtland coilover ve Ultraleggera ile degisiklikler yaptim. motorda sadece ses icin bov taktirdim. Aracta cigkofteciden yapma bir yazilim vardi. Bazen kendi kafasina gore pops&bangs yapip bazen sessiz kalmayi tercih ediyordu Tum bunlar olurken o sira ehliyeti de Alman ehliyetine cevirdim.
Aracin distan gorunusu gayet guzel olmustu fakat zamanla her yeri bozuldu, hem de yakiti mantiksiz fazla geliyordu.. Artik vakti geldi deyip araci daha uygun fiyata sattim. Sattiktan birkac gun sonra ise git gel icin ekonomi bakani bir Polo 1.2 aldim. Polo elim ayagim olurken icten ice kasintilar basladi tabi. belli bir butce de olusturdum. Asil sikintili surec o zaman baslamisti. M4 Comp ve M2 Comp dusunuyordum, bircok araba ile gorustum (ama burada cok ele ayaga dustugu icin vazgectim). O sira 2-3 yeni Suprada inceledim. (BKNZ ikizler olmak) . Yillardir hayalim Porsche hep aklimin bir kenarinda duruyordu. 911 Alacak bir durumum olmadigi icin 718´lere karsi bir on yargim vardi. Ilanlari incelerken istedigim donanimda ve fiyatta bir araba denk geldi. Gidip inceledim kullandim ve tum on yargilarimi sildi. yaklasik 25 gunluk bir surecten sonra aracimi teslim aldim. 718S 2.5 motor turbo beslemeli, hafif oldugu kadar seri bir arac. Haftasonlari ve guzel gunler icin garajda hazir bekliyor. Zamanla On tarafini GT4 Gorunumu yapip , Oz Racing tarzi daha spor bir jantlarini da degistirecegim. Ufak tefek detaylar ile daha da kisisellestirmek istiyorum. Uzunca bir yazi oldu ama umarim sizi yormamisimdir. Klavyeden dolayi bazi yerlerde yazim yanlisi olabilir simdiden ozur dilerim.
Sizi fotograflarla basbasa birakiyorum, iyi forumlar
Erdem NUMAN
(Onceligi Turkiye´de severek kisisellestirip bindigim araclarimla yapiyorum)
335i
Emektar Polo
718S