Evet arkadaşlar aracım sonunda çıktı. Tahir abimin ellerine sağlık gene yapacağını yaptı gayet güzel oldu. Fakat çırağının kendine fazla güveninden dolayı talihsiz bir durum yaşandı. Arabanın kaputunda şeffat folyo vardı ve ben tahir ustaya rica etsem abi sadece sen sok çırak vs sökerse boyayı alırız elimize kesin dedim çünkü bildiğiniz üzere komple temizlik boyası yapıldı arabaya. Daha sonrasın da araba pasta cila yapılmadan önce çırak arabayı yıkama bölümüne alıyor ve kir çıksın diye biraz fazla yakından tutuyor tanziği. Ee öyle olunca folyonun taz gelmesinden dolayı kalkan bir kaç yer vardı ondan hemen kendisini atıyor. Çırakta iyi niyetinden madem söküldü hafif hafif sökeyim ustanın eli hafiflesin mantığında tabi elini atıyor ve verniği aynı zamanda boyayı alıyor. Allahtan ufak bir yer fakat gri rengi tutturmak lokal boyayla kolay değil her usta yapamaz. Lokal boya yapıyorlar ama tutmadığı için sağolsun kendisi hata bizim kaput boyaman bizden dedi tamam dedim hafta içi yüksek ihtimal arabanın kaputunu boyatacaklar. Ama geri kalan işlerden dolayı inanılmaz mutluyum ellerine sağlık ustanın. Koltuk bakımını olsun iç temizleme olsun boyayın canlanması olsun herşeyiyle mükemmel oldu. Sağolsun birde vites topuzumu kaplamış griye ama sipariş vermiştim oda yedek kalsın zarar gelmez. Far camlarımın durumu gerçekten çok kötü kendisi kurtarmaya çalışmış ama o yılların vermiş olduğu yorgunluk ortadan kalmamış. Eğer bulursam orijinal hella far camı hemen takıcam inşallah bulurum. Resimlerde de fark edeceksiniz zaten hemen far camının durumunu. Neyse buna şükür diyelim Allah beterinden saklasın iş kazası olur cana gelmedikten sonra halledilmeyecek hiç birşey yok. Keyifli okumalar.
Verdiğin ve boyanın kalktığı yer
2000 E39 530d Sedan
Talihsiz bir durumdan dolayı ***** kaputu komple boyatmak zorunda kaldım inşallah sağ sağlim cuma günü alacağım arabayı. Tabi bu esnada gene kendime eksik bir kaç şey oldum ve siparişini geçtim hemen. Birincisi orijinal ön plakalık ve eşya gözünü sürgüsü. Ne yazık ki boşa çıkınca sürekli gözüme takılan birşeyler çıkıyor herhalde artık tamamladım gibi. Jant konusunda da karar verdim araba çıktıktan sonra hedef amörtisöre gittikten sonra jantlarımı boyatma kararı kaldım. Boyattıktan sonra eğer ki gene hoşuma gitmezse style 37 alacağım ama boyattıktan sonra gözüme hoş geleceğini düşünüyorum. Orijinal arka tamponunda boya işleri bitmek üzere nasipse oda hazır olunca arka tampon montajı yapacağım. En fazla 10-15 güne tamamen eksikleri giderilmiş bir araba olucak inşallah
Şimdi tek düşüncem telefonlu koçak alıp almamak arasındayım. Sizlerin fikirlerini de görmek isterim. Yüksek ihtimal aktif olmayacak aldığımda görüntü olucak sadece ama kararsızım.
2000 E39 530d Sedan
Far camları değişirken kesinlikle şeffaf ön sinyale dönmelisin.
Arka kristal ön turuncu çok sırıtmış.
Onun dışında çook güzel olacağını biliyorum güzel ilerliyor
Far camlarını kesinlikle değiştiricem abi fakat şu ana kadar orijinalini bulamadım.Bmw depo'da var fakat yan sanayi nasıl durur bilemedim açıkcası aradayım. Ön farlara gelirsek araba amerikan komple ondan dolayı hem arka stopta hemde önde amerikan parklar var aşağıda resimlerini atıyorum. Zor bulunan far stop bulmuşken heba etmem istemiyorum ondan arkası kristal kaldı yoksa ben şimdiye kadar çoktaaaan amerikan stop dönmüştüm
İnşallah olucak biraz zamana ihtiyaç var eksiklerin montajları yapılsın tamamdır
2000 E39 530d Sedan
Merhaba arkadaşlar,
İş yoğunluğundan ne arabama ne kendime uzun zamandır zaman ayıramıyordum. Hatta üstüne üstlük o kadar çok zaman olmuş ki arabanın aküsü bile bitme kıvamına gelmiş yada zaten biticekti üstüne geldi Tekrardan herkese merhabalar. Öncelikle arabayı ilana'da koydum fakat çok aradayım satsam mı satmasam mı daha adam akıllı binip keyif bile yapamadım gerçekten. Neyse nasibi çıkana kadar ilanda kalsın dedim bende o sırada yavaş yavaş eksikleri almaya başladım. Tabi ki en başta 95 amper varta akü almakta başladım serüvene. Daha sonrasında farların durumu cidden çok kötüydü 2-3 farcıya sordum hatta piyasada iyi işçilik yapan firmalar bunlar eski tip far camı sökerken çatlama durumu var farın hiç riske girme vs dendi. Bende aman uğraşamam bununla çatlarmı çatlamaz mı diye gittim sıfır hella d2s far aldım. Daha sonrasında @oğzuhanöztürk dedi ki ben yapardım kanka ne var onda dedi dedim iş işten geçti ama deneyeceğiz bakalım boşuna mı aldım yoksa iyi ki almışmıyım göreceğiz. Orta konsol sürgülü saklama gözü aldım. Vites topuzu almıştım nerde bilmiyorum herhalde kayboldu tekrardan ondan aldım. Yakın zamanda android ekran alıcam tavsiyesi olan varsa yoruma yazsın çok sevinirim.
2000 E39 530d Sedan
eğer orjinal vari multimedya bi şey istiyorsanız tuzludur ama avin alın,sanki fabrikadan çıkmış gibi kaliteli oluyor
piyasa işi bi şey takmayın oem kafasında iseniz
Ben daha öncesinde carvocal taktırmıştım 2 sene civarı kullandım e39 da çok da memnun kaldım görüntü olarak bir tık orijinalden uzaklaşıyor ama sırıtmıyor tavsiye edebilirim.
Umbrella Corporation
Önerin için teşekkür ederim. Eğer ki resim varsa paylaşırmısın lütfen görmek isterim açıkcası
2000 E39 530d Sedan
Bmw e46 '99 3.20i Manuel X, Bmw e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, Bmw e36 '96 Coupe 3.20i X, Bmw e46 '01 3.30ci gri X, Bmw e46 '03 3.30ci siyah X
E46 2003 3.30Cİ Stellgrau
Maşallah çok güzel görünüyor kazasız belasız bu kasalar kaç beygir
www.honda-tech.com
2014 yılında lassa fabrikasında bir müdürden 1998 model e39 almıştım. Tamponlarinda dahi boya yoktu. Tek elden kullanılmış gıcır gıcır makinaydi.4 sene bindim. Hic bir sorun yaşamadan ama hatun sag olsun beton direğe 120kmh ile vurunca makina pert. Sonra baska makinalar aldm sattm ama düzgün bir e39 gerçekten o yıllarda cok arabayi duruşu ile gidişi ile bozardi. Smdi civic kullanıyorum ama cacık.
SWAT
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)