kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı
Yok pütür kesinlikle malzemeni çöp eder, o işe yaramıyor. Trim malzemelerinde dokusu için kullanılabilir belki ama el alışkanlığı lazım biraz cins bir malzeme benim tecrübem böyle en azından. Yine hurda parçalar üsütnde deneyerek öğrenebilirsin ben bu şekilde bayağı parça kurtardım. Aynı zamanda mat siyah boya da çok işe yarar yer yer
File fikri de güzel olmuş, kaan abinin yukarıda dediği iki parçalı 404 çelik yapıştırıcı çok güçlü oluyor ancak küçük tüplerde geldiği için maliyeti fazla olacaktır. Bu halde kapı kolları, tutamaçlar vs. kapının iskeletine vidalanınca aslında sağlam olması lazım. Üretilirken yapıştırıcının kuvvete maruz kalacağı bir tasarım yapmamışlardır bence, sağlamasını araç üzerinde yapıp bir düşünürsen belki gerek olmayabilir ama aracı en iyi sahibi bilir tabii ki.
Yalıtım için de internette satılan 6-8mm gibi yapışkanlı süngerler var, ben aracımın kapı içlerine uygulayıp faydasını görmüştüm. Ancak çok amatörce bir uygulama onu belirteyim, kapıdaki boş alanlara büyük parçalar halinde uyguladım. Bu arada yalıtımdan daha önemlisi kapının bütün segmanlarını tamamlayıp boşluk varsa segmanları yuvasına bez bant vs. bir malzemeyle oturtmak lazım sessizlik için.
Edit bu arada son fotoda en alttaki klipsi tutan yer gibi sonradan yapıştırma parçaların attığını görmüştüm onları da kontrol edersen iyi olur gerekirse sağlamlaştırırsın