İlk aracımı olarak aldığım r19 u çok aramıştım boyasız olsun temiz olsun diye epey araştırdım. 1.5 parça boyalıydı , 1.4 karbüratörlü hidrolik direksiyonsuz klimasızdi ama ailemle beni yolda bırakmadı alır almaz temiz olmasına rağmen tüm bakımlarında orijinal parçalar kullarak sorunsuz hale getirmiştim 110-120 den sonra motor feryat figan ediyordu özellikle park ederken direksiyon çevirmek çamaşır suyu içmek ile eş değer eziyet veriyordu hele ki Diyarbakır da yaz sıcağında araba Sahra çölünün Türkiye şubesi gibiydi çok hahrimizi çekti ama artık üst levele geçme vaktiydi
Eski emektarı yâd edelim
https://hizliresim.com/8pq1hpd
Sonrasında aklımda tek model vardı Astra bertone Diyarbakır civarında bulmak zordu bulamadım da
Bertone de 1.6 1.8 2.0t 2.2 2.2dti motor seçenekleri vardı yine hem bütçeme uygun hemde Diyarbakır da parça usta sorunundan mütevellit 1.8 vardı aklımda arayışlarim sonucu traktör ile takas edilmiş epey yorgun ama bütçemin karşılığı bertone buldum
İlk görüşüm
Aracımi almış bulundum ilk adım böyle olsun ilerleyen süreçte teker teker adımlarımı paylasacam