User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 20 ile 37 arası

Konu: 22' 20N a.k.a Papa Smurf

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    24 Haziran'dan bu yana 20N sahibiyim bende, direksiyon başına her geçtiğimde saçma bir mutluluk yükleniyor. Kazasız belasız kullanın maşallah
    Degisik bi aurasi var, oturunca yakaliyo adami Size de hayırlı olsun, guzel gunlerde kullanın

Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah nazardan saklasın. Çok güzel araç kazasız belasız güzel günlerde kullanın

Pandemi de çip krizi vs denk gelmeyip üstüne de tek renk yerine farklı renk seçenekleriyle de gelseydi efsane olurdu diye düşünüyorum.
    Amin sağolun, biraz binelim sıkılırsak kaplarız en kötü

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah son zamanların gözde arabalarından, güle güle kullanın.

APP plaka güncellemesiyle daha da bir yakışıklı olmuş.
    Amin, Allah razı olsun
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine bir cumartesi, yine bir update

Jantmax’in yollari tutuldu, 215 pzero out 225 sc7’ler in.

Ilk izlenim; uzerindeki lastikler cok kotu durumdaydi, mevcut durumu da goz onune alininca burger king tepsisiymis. Medeniyet gormus gibi oldum. Ayrica 225 olmasi sebebiyle lastigin arabadaki durusu cok hosuma gitti.

Genel tecrubeler kullandikca ama ilk izlenimden cok memnunum.

Allah her isteyene daha iyisini nasip etsin insallah

2Pac Shakur

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok iyi oldu sc7. Not olarak düşeyim, 225/40/18 tanesi 9.1-9.2 kg ağırlığa sahip
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar N'e maşallah bende 6R ımda pzero kullandım yaklaşık 5k km katlanabildim sonrasında sc7 geçtim araç pamuk gibi oldu.Pzerolar aşırı sert,ağır ve konforsuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasinakcay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar N'e maşallah bende 6R ımda pzero kullandım yaklaşık 5k km katlanabildim sonrasında sc7 geçtim araç pamuk gibi oldu.Pzerolar aşırı sert,ağır ve konforsuz.
    Tesekkurler sagolun, kimseden olumsuz bi feedback almadım valla sc7'lerle ilgili
    2Pac Shakur

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sagolun size de hayirli olsun, mevcut lastiklerden sonra arabanin biraz yumusayacagindan suphem yok acikcasi. Mevcut jantlarla ben devam ederim bir sure, seviyorum modelini
    Önden çeker araçta ilk defa kilitli diferansiyel kullanıyorum bende, ilk çalistirmada tam sağ ve tam sol turda kıtır kıtır sesler geliyordu önden, havalar soğudu yağmur vs denmidir bilmiyorum ama gün içinde manevralarda bu sesi sürekli duyar oldum, sizde durum nedir? Sorduğum bir kişi normal dedi ama pekte normal gelmedi bana bu durum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önden çeker araçta ilk defa kilitli diferansiyel kullanıyorum bende, ilk çalistirmada tam sağ ve tam sol turda kıtır kıtır sesler geliyordu önden, havalar soğudu yağmur vs denmidir bilmiyorum ama gün içinde manevralarda bu sesi sürekli duyar oldum, sizde durum nedir? Sorduğum bir kişi normal dedi ama pekte normal gelmedi bana bu durum
    Evet normal bir durum. LSD ön tekerlerin birinde patinaj algıladığında çalışmaya başlar ve diğer tekere de belirli bir oranda güç göndermeye başlar. İlk çalıştırmalarda yani aslında lastikler soğukken farketmeseniz de ön tekerler patinaja düşünüyor ve LSD çalışmaya başlıyor. Hızınız yavaş olduğu için ve direksiyon açısı fazla olduğu için diferansiyelin dişli atlamasını hissediyorsunuz. Zaten farketmişssinizdir, LSD olan araçlarda, i20N' de dahil direksiyon turu kısadır. Normal araçlar gibi 1.5 tur dönmez. Bununda sebebi diferansiyelin parçalanmaması için diye biliyorum.
    Konu lowLevel tarafından (23-11-2024 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Direksiyon turunun kısa olması başka. Araç turunun kısa olması başka. Ama evet önden çeker yada 4 çeker araçlarda önde balatalı kilit varsa aracın dönüş turu normal araçlara göre daha uzun oluyor. Ancak benim bildiğim i20n de ATB tipi dişlili LSD var Quaife gibi torsen yani. Balatalı değil. Torsenlerde park manevra sesi olmaması lazım. En azından benim Quaife de hiç yoktu. Bende gazı bırakıp motoru yığdırınca çok ince bir ağlama / vınlama vardı.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben pzerolarla cok kullanmadım ama sc7'ye gectigimden beri böyle bir durum hissetmedim.

Umarim baska bi forumu referans olarak paylasmam yanlis sayilmaz burada, bahsettigimiz sey bu ise lastikten sonra cozuldugunu iletmis yazanlar da.

Wheels - Problems when I turn 90 degrees | Hyundai N-cars i30 N, Ioniq 5 N, i20 N, Veloster N and Kona N Owners Club and Forum - N-cars.net
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben pzerolarla cok kullanmadım ama sc7'ye gectigimden beri böyle bir durum hissetmedim.

Umarim baska bi forumu referans olarak paylasmam yanlis sayilmaz burada, bahsettigimiz sey bu ise lastikten sonra cozuldugunu iletmis yazanlar da.

Wheels - Problems when I turn 90 degrees | Hyundai N-cars i30 N, Ioniq 5 N, i20 N, Veloster N and Kona N Owners Club and Forum - N-cars.net
    Evet, lastik değişimi ile bir nebze çözülüyor. Çünkü Pzero'lar geç ısınan, soğukken ve yağmurda tutuş performansı düşük bir lastik. Soğukta daha iyi performans verip, çabuk ısınan ve yağmurda tutuşu iyi olan lastikler bir çözüm sayılabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direksiyon turunun kısa olması başka. Araç turunun kısa olması başka. Ama evet önden çeker yada 4 çeker araçlarda önde balatalı kilit varsa aracın dönüş turu normal araçlara göre daha uzun oluyor. Ancak benim bildiğim i20n de ATB tipi dişlili LSD var Quaife gibi torsen yani. Balatalı değil. Torsenlerde park manevra sesi olmaması lazım. En azından benim Quaife de hiç yoktu. Bende gazı bırakıp motoru yığdırınca çok ince bir ağlama / vınlama vardı.
    Benim bahsettiğim direksiyon turu idi. LSD'li araçlarda aracın dönüş turu da kısa oluyor tabi. 2 sebepten. Birincisi direksiyon turunun bir etken olması, ikincisi dönüş yaparken diğer tekere de güç göndereceğinden dolayı. Evet doğru biliyorsunuz, i20N'de dişli tip LSD var ve o yüzden dişli atlaması hissediliyor. Sizin Quafie'de bu sorunu yaşamamanız belki de i20N LSD'si ile sizin quaife LSD'nizin kilit derecesinin farklı olmasından sebep olabilir. Tabi kullanılan şanzıman yağı da fark ettirebilir. Mesela Torsen bu tarz seslerden şikayetçi olanlar için zamanında şanzıman yağına sürtünme azaltıcı bir katkı eklenmesini öneriyordu. Ekleyenler seslerin gittiğinden bahsediyorlardı ancak kilitin performansı bir miktar düşüyormuş.
    Konu lowLevel tarafından (24-11-2024 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir.

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yabancı forumlarda bakınınca bu konuyla ilgili birçok başlık gördüm bende, biride sizin paylaştığınız, lastik değişimi sonrası ses kesiliyor deniyor..Teşekkürler.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowLevel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bahsettiğim direksiyon turu idi. LSD'li araçlarda aracın dönüş turu da kısa oluyor tabi. 2 sebepten. Birincisi direksiyon turunun bir etken olması, ikincisi dönüş yaparken diğer tekere de güç göndereceğinden dolayı. Evet doğru biliyorsunuz, i20N'de dişli tip LSD var ve o yüzden dişli atlaması hissediliyor. Sizin Quafie'de bu sorunu yaşamamanız belki de i20N LSD'si ile sizin quaife LSD'nizin kilit derecesinin farklı olmasından sebep olabilir. Tabi kullanılan şanzıman yağı da fark ettirebilir. Mesela Torsen bu tarz seslerden şikayetçi olanlar için zamanında şanzıman yağına sürtünme azaltıcı bir katkı eklenmesini öneriyordu. Ekleyenler seslerin gittiğinden bahsediyorlardı ancak kilitin performansı bir miktar düşüyormuş.
    Şimdi ben kendi bildiklerimi paylaşayım. Çünkü sizin söyledikleriniz ile örtüşmüyor. Dişli (Torsen) tip LSD'lerde aslında kilitleme yok. Kilit diff yanlış bir tanım Türkçe'de. Sınırlı kaydırmalı diferansiyel. LSD'deki L harfi Lock değil Limited. Genelde arkadan iter ve dört çeker araçlarda ve bazen önden çeker ralli araçlarında kullanılan balatalı tip LSD'lerde ise bir kilitlenme söz konusu. Bunlarda kilitlenme oranından bahsedebiliyoruz. Ama Torsen (Dişli) LSD'lerde bir oran yok. Preload da yok açıkçası. Bazı üreticilerde sıkı / gevşek ayrımı var ama oda bir rakamsal değil. Balatalı yada clutch type LSD'lerde ki genelde arkadan iter araçlarda oluyor, diff yağı içine LSD katkısı konuluyor ve tavsiye ediliyor. Önden çeker araçlarda diff zaten şanzıman içinde olduğu için şanzıman yağı ile çalışıyor. Bu durumda torsenler için LSD katkısı önerilmiyor. Hatta Quaife'den alıntı yaparsak "we recommend you use the oil recommended by your vehicle’s manufacturer – the Quaife ATB® Differential does not require any special lubricants". Araç markasının üreticisinin önerdiği şanzıman yağını kullanın diyor. Torsen'de bu yağ katkıları kullanılırsa ne olur açıkçası emin değilim ama bencede performansı düşecektir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ben kendi bildiklerimi paylaşayım. Çünkü sizin söyledikleriniz ile örtüşmüyor. Dişli (Torsen) tip LSD'lerde aslında kilitleme yok. Kilit diff yanlış bir tanım Türkçe'de. Sınırlı kaydırmalı diferansiyel. LSD'deki L harfi Lock değil Limited. Genelde arkadan iter ve dört çeker araçlarda ve bazen önden çeker ralli araçlarında kullanılan balatalı tip LSD'lerde ise bir kilitlenme söz konusu. Bunlarda kilitlenme oranından bahsedebiliyoruz. Ama Torsen (Dişli) LSD'lerde bir oran yok. Preload da yok açıkçası. Bazı üreticilerde sıkı / gevşek ayrımı var ama oda bir rakamsal değil. Balatalı yada clutch type LSD'lerde ki genelde arkadan iter araçlarda oluyor, diff yağı içine LSD katkısı konuluyor ve tavsiye ediliyor. Önden çeker araçlarda diff zaten şanzıman içinde olduğu için şanzıman yağı ile çalışıyor. Bu durumda torsenler için LSD katkısı önerilmiyor. Hatta Quaife'den alıntı yaparsak "we recommend you use the oil recommended by your vehicle’s manufacturer – the Quaife ATB® Differential does not require any special lubricants". Araç markasının üreticisinin önerdiği şanzıman yağını kullanın diyor. Torsen'de bu yağ katkıları kullanılırsa ne olur açıkçası emin değilim ama bencede performansı düşecektir.
    Torsen'e göre, dişli tasarımı ve geometrisine göre tutunan tekere ne kadar oranda güç göndereceği değişebiliyormuş. Yani bir oran söz konusu oluyor kendi içlerinde. Buna da Torque Bias Ratio(TBR) diyorlar Ayrıca paylaşacağım link Torsen'in kendi sitesinde yazandır. Alt kısımlarda da bahsediliyor, Özellikle direksiyonun fazla döndüğü park manevraları gibi durumlarda sesler duymanız normaldir. Hesaplamalarına göre LSD'de %10'luk bir performans düşüşü olduğundan dolayı pek tavsiye etmeselerde, Seslerden çok rahatsız oluyorsanız, şanzıman yağına friction modifier ekleyebilirsiniz diyor. Yani biraz kullanıcının kararına bırakıyorlar açıkçası.

Torsen(R) Traction
    Konu lowLevel tarafından (26-11-2024 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowLevel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seslerden çok rahatsız oluyorsanız, şanzıman yağına friction modifier ekleyebilirsiniz diyor. Yani biraz kullanıcının kararına bırakıyorlar açıkçası.
    Dostum selam, seslerden degil de aracimin konusuna gelip aracla ve/veya benle ilgili bisey yazmadan konuya ortadan dalip yazilanlarla dumduz i20n Q/A topicine cevirmenden bi ufak rahatsiz oldum.

Mevzumuz bilgi paylasimi cok dogru, ama bazi seyleri herkesten cok biliyosan da (ki birbirimizi tanimiyoruz, benden 10 kat daha fazla veya az sey biliyo olabilirsin buna saygı duyarım) bunun adabi bu degil. Gunun sonunda konustugumuz seyin alayi bi avuc civata yigini.

Ben burada korna calismamasi gibi kroniklerinden birini yasarsam arabaya acik acik giydiricem de cunku.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum selam, seslerden degil de aracimin konusuna gelip aracla ve/veya benle ilgili bisey yazmadan konuya ortadan dalip yazilanlarla dumduz i20n Q/A topicine cevirmenden bi ufak rahatsiz oldum.

Mevzumuz bilgi paylasimi cok dogru, ama bazi seyleri herkesten cok biliyosan da (ki birbirimizi tanimiyoruz, benden 10 kat daha fazla veya az sey biliyo olabilirsin buna saygı duyarım) bunun adabi bu degil. Gunun sonunda konustugumuz seyin alayi bi avuc civata yigini.

Ben burada korna calismamasi gibi kroniklerinden birini yasarsam arabaya acik acik giydiricem de cunku.
    Haklısınız, moderatörlerden ricam, bu konuda yazdığım mesajları silerseniz sevinirim.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel günlerde kullan Mert, 225 çok mantıklı olmuş

İzmire gelirsen halef selef denemesi yapalım :P

Bir tek iç aydınlatmayı beyaz yerine gün ışığı led yapardım ben olsam, gece lazım olduğunda, özellikle anlık, beyaz ışık çok rahatsız ediyor (ihtiyarlık)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel günlerde kullan Mert, 225 çok mantıklı olmuş

İzmire gelirsen halef selef denemesi yapalım :P

Bir tek iç aydınlatmayı beyaz yerine gün ışığı led yapardım ben olsam, gece lazım olduğunda, özellikle anlık, beyaz ışık çok rahatsız ediyor (ihtiyarlık)
    Abi Allah razı olsun, gelirsem seve seve tabi ki

Plaka ledlerini beyaz yapıp içerisini gün ışığı tutmak istemedim, olmusken komple olsun dedim. Zaten cok fazla isim olmuyo isikla, arka koltukta aksam bebek oturmuyosa
    2Pac Shakur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler