Herkese merhabalar, foruma konu açmayalı uzun zaman oldu. En son astranın konusunu açmıştım ve kendisiyle vedalaşalı yaklaşık 2 yıl oldu. Bu süre zarfında kendi gönlüme sinecek şekilde bir 1.6 tdi polo almıştım fakat okulun bitmesi ve askerlikten dolayı satmak zorunda kalmıştım. Daha sonra yollarımız 1.4 atmosferik polo ile kesişti 1 yıl kadar. onunla devam ettik. Sonrasında tekrar bi opel maceram oldu corsa d 1.3 dizel onunla da birlikteliğimiz kısa sürdü. Bu süre zarfında evlilik arifesinde olduğum için araç almak için bütçe ayıramıyordum hep içim kıpır kıpır kendi isteğime göre araç alıp uzun süre bineyim evlenene kadar diyordum, şuan konusunu okuduğunuz araç çok sevdiğim bir abimdeydi, kendisine alırken ve her şeyini yaparken onunla birlikteydik. Her şeyini bildiğim araç nasıl olsa diyerekten pazarlıklara oturduk ve uzun uğraşlar sonucu aracı alabildim.
Araçtan kısaca bahsetmem gerekirse 13 model 1.6 dizel hız sabitleme opsiyonlu, 1 parça boyalı sağ ön kapıda lokal var sadece. Tek sorunu içi bej olması (bana göre).
Aracı almadan bir kaç ay önce komple ön arka tampon boyatılmıştı, gti far ve q2 stop takımı yeni alınmıştı. Sırf biraz soldu diye
Zaten hali hazır araçta her şey mevcuttu, bana yapılması gereken çok bir şey kalmamıştı, sadece polisaj ihtiyacı mevcut. Parça listesine gelecek olursak;
- Oem Hybrit
- 10.5 litre cooler
- 4 bar map sensörü
- 2.0 Emme, Gaz Kelebeği İptali, Turbo Basınç Flanşı
- Kn Filtre - Gti Filtre Kutusu
- Downpipe, Komple Düz Boru Sonda Spor Susturucu ( Beykoz Engin )
- Visican EU
Yaklaşık 200 hp civarlarında olduğunu düşünüyorum gidişi gayet tatminkar. Son susturucu koymamızın sebebi de çevirmelerde sıkıntı çekmemek adına normal kullanımda gayet sessiz.
Kendisini aldığım ilk gün
Hemen bakımının yapıldığını bilsem de yine adettendir diyerek kendimiz yapalım.
Gece toto görüntümüz.
Bir kaç fotoğraf ile size bırakayım.
Yandan görüntümüz de bu şekilde, aldığım ilk halinde ben sürtmesem de evdekilere alçak geldiği için coilleri bir tık kaldırdım şuan bu görüntüdeyiz.
Kendisine yapılabilecek çok bir şey yok şuanlık önerilere tabi açığım, plakalıklar değişecek ve app plakaları takacağım.
Yakıt olarak zaten komik rakamlara geziyoruz en çokta bu beni mutlu ediyor şu yakıt fiyatlarında.
Oem enjektör mevcut duman istemediğim için big enj gerek duymuyorum. Fotoğraflar büyük olduysa affola. Herkese iyi forumlar.