User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
50 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: BMW 5.20İ Special Edition Luxury Line

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyi donanımı almışsınız bence, hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

CabrioMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dışa dönük jantlı kafası yerde olmayan bir F10 görünce artık tebessüm etmeye başladım. Harika gözüküyor, hayırlı uğurlu olsun abi.
    .
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle kalmaya devam edecek. Özellikle stock görünüm istedim. Basık araba sevmiyorum.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sabah Anadolu Yakasına geçtim. SGS oto lastik te kışlıklara geçtik. Rot Balans ayarı yapıldı. Ön takım kontrolü yapıldı. Sorun görülmedi. Aracın altına inip baktım. Gayet düzgün ezik ,göçük ,vuruk yok. Kışlıklarımız Continental Wintercontact ts 870

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz vakit bulup genel bir araştırma yaptım.

4 Buji
    4 Bobin
    Yağ soğutucu
    Termostat
    Devirdaim
    Sanzıman yağ bakımı
    Diferansiyel yağ bakımı

Bu işleri tedbiren yapmak istiyorum. Hangi marka ürün almak lazım. Servisten orjinal parça mı almalı. Yoksa şu marka daha iyidir deyip onu mu almalı.

Mesela buji bobin ngk mı almak lazım . Yoksa serviste gidip orjinal ne kullanıyorlarsa onu mu alayım.

İlginiz için teşekkürler.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz vakit bulup genel bir araştırma yaptım.

4 Buji
    4 Bobin
    Yağ soğutucu
    Termostat
    Devirdaim
    Sanzıman yağ bakımı
    Diferansiyel yağ bakımı

Bu işleri tedbiren yapmak istiyorum. Hangi marka ürün almak lazım. Servisten orjinal parça mı almalı. Yoksa şu marka daha iyidir deyip onu mu almalı.

Mesela buji bobin ngk mı almak lazım . Yoksa serviste gidip orjinal ne kullanıyorlarsa onu mu alayım.

İlginiz için teşekkürler.
    ben kendi aracım için gidiyorum Ertürk Oto'ya. (Maslak Sanayi) bütün parçaları ordan alıyorum.
    Buji de NGK Iridium alıyorum zaten kendileri NGK distribütöründen alıyorlar parçaları. Orjinalliğinden yana da kafam rahat oluyor.
    Aynı şekilde yağ filtresi vs onları da oradan alıyorum. Devirdaim termostat gibi parçalar alınacaksa orjinal BMW logo lu almakta fayda var.

Şanzıman yağ bakımı içinde ZF ye gitmek lazım zaten direk. Onlar yağdan örnek alıp işlem yapılıp yapılmamasına karar veriyorlar.

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şanzıman için bende ZF yi önerecektim zaten yazılmış. Parçalarını kendin ertürk den tedarik edebilirsin. Tabi değiştirteceğin servis dışarıdan parça kabul ediyorsa. benimki etmiyor ama en azından kendisi de ertürk den alıyor neyseki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için teşekkür ederim. Usta parça kabul etmiyorsa muhtemelen parçaya fiyat ekliyordur. Çok önemli değil.

Bana daha ziyade parça markası lazım. Bujide ngk alırım. Yürüyende genelde Lemförder alırım. Listedeki parçalarda ''Şu üründe şu markayı al'' dediğiniz varsa onu rica ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler için teşekkür ederim. Usta parça kabul etmiyorsa muhtemelen parçaya fiyat ekliyordur. Çok önemli değil.
    2tu
    Bana daha ziyade parça markası lazım. Bujide ngk alırım. Yürüyende genelde Lemförder alırım. Listedeki parçalarda ''Şu üründe şu markayı al'' dediğiniz varsa onu rica ediyorum
    BMW de üzerinden ne çıkarsa onu almak makbül.

benim araçta Bobinde mesela delphi çıkmıştı yine delphi istemiştim Ertürk'ten. Muadili de Bosch tu o da kötü değil tabi ama çıkandan devam etmek daha iyi

Yürüyen de de z rot değişmesi gerekmişti o da lemforder di mesela aynısından devam ettik.

Termostat, devirdaim, yağ soğutucu bunlar bmw logolu oem alınmalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW de üzerinden ne çıkarsa onu almak makbül.

benim araçta Bobinde mesela delphi çıkmıştı yine delphi istemiştim Ertürk'ten. Muadili de Bosch tu o da kötü değil tabi ama çıkandan devam etmek daha iyi

Yürüyen de de z rot değişmesi gerekmişti o da lemforder di mesela aynısından devam ettik.

Termostat, devirdaim, yağ soğutucu bunlar bmw logolu oem alınmalı.
    Aradığım cevap buydu . Teşekkürler.

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 Buji - NGK
    4 Bobin - Şahsi fikir belirteceğim NGK
    Yağ soğutucu - Behr ( Mahle ) , Orj bmw
    Termostat - Behr ( Mahle ) , Orj bmw
    Devirdaim - GK , orj bmw
    Sanzıman yağ bakımı - ZF marka karter + ZF marka yağ , bakım için herkes Sancaktepe'deki ZF'yi öneriyor bende kendilerini arayıp bir fiyat alacağım.
    Diferansiyel yağ bakımı - LM - Motul vb gibi kaliteli markalar ile olabilir sitelerinde ürünün detaylı kodları gözükecektir.

Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, basık ve 20 jantlı F10'dan illet ettik gerçekten.. kaliteli bir araba F10 benimde bütçeyi artırdığımda almayı düşündüğüm bir araç..
    e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X
    E46 2003 3.30Cİ Stellgrau :X , e92 Coupe 3.20d 2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı kullanırken bazen orta (iç ) dikiz aynası kararmıyor. Yan(Dış) aynalar kararıyor. Bunun bir ayarı vs var mı ? Yanların kararıp,ortanın kararmaması mantıksız geldi . Farklı zamanda orta kararıyor. Kararma özelliği çalışıyor

Hafta sonu 800 km yol yaptım. keyifliydi. 8,8 Ortalama ile tamamlandı. Gidişte 140 e geçmeden sakin sürüş (7,2 LT) , (220 KM ) Pamukova'dan orman yolu ile Kartepe'ye tırmanış, Kartepe-Ormanya ,Ormanya Pamukova ,Pamukova Ev şeklinde bir rota izlemiş olduk. Dönüş yolu 120-180 Arası performanslı sürüş. (Koltuk ısıtma,klima sürekli açıktı. )

Yakıt olarak bence gayet makul. (İleride araştıran olusa diye bulunsun burada ) Benim Passat bu yolu tahminen 7,8-8,2 arası tamamlardı

Bu arada birde yapılacak listemize güncelleme yapalim.

Folyo Kaplama tamamlandı.
    İç temizlik işlemi tamamlandı.
    İç eriyen kapı kollarımız geldi.
    Yazlık kışlık lastikler alındı Conti Ts870 , Michelin PS 4S
    RSA Yazılım yapıldı. (245 olduğu söylenmekte. )Dyno verisi yok. Benim için gidişi yeterli. İlk hareketteki cansızlık, düşük devirdeki cansızlık gitti. Hızlanma tatminkar.
    Kırık küllük için yenisini almıştım. İç tasarımı farklı olunca bende eskisini tamir ettim. F10 larda anladığım kadarıyla kronik.

Yağ bakımına henüz km olarak var ancak önden yapmak istiyorum. Yağ olarak ne kullanmak lazım. (Servise gidip gitmeme konusunda kararsızım. ) 5-30 ve 0-30 olarak çıkıyor internette. Araç 187 000 km de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı kullanırken bazen orta (iç ) dikiz aynası kararmıyor. Yan(Dış) aynalar kararıyor. Bunun bir ayarı vs var mı ? Yanların kararıp,ortanın kararmaması mantıksız geldi . Farklı zamanda orta kararıyor. Kararma özelliği çalışıyor

Hafta sonu 800 km yol yaptım. keyifliydi. 8,8 Ortalama ile tamamlandı. Gidişte 140 e geçmeden sakin sürüş (7,2 LT) , (220 KM ) Pamukova'dan orman yolu ile Kartepe'ye tırmanış, Kartepe-Ormanya ,Ormanya Pamukova ,Pamukova Ev şeklinde bir rota izlemiş olduk. Dönüş yolu 120-180 Arası performanslı sürüş. (Koltuk ısıtma,klima sürekli açıktı. )

Yakıt olarak bence gayet makul. (İleride araştıran olusa diye bulunsun burada ) Benim Passat bu yolu tahminen 7,8-8,2 arası tamamlardı

Bu arada birde yapılacak listemize güncelleme yapalim.

Folyo Kaplama tamamlandı.
    İç temizlik işlemi tamamlandı.
    İç eriyen kapı kollarımız geldi.
    Yazlık kışlık lastikler alındı Conti Ts870 , Michelin PS 4S
    RSA Yazılım yapıldı. (245 olduğu söylenmekte. )Dyno verisi yok. Benim için gidişi yeterli. İlk hareketteki cansızlık, düşük devirdeki cansızlık gitti. Hızlanma tatminkar.
    Kırık küllük için yenisini almıştım. İç tasarımı farklı olunca bende eskisini tamir ettim. F10 larda anladığım kadarıyla kronik.

Yağ bakımına henüz km olarak var ancak önden yapmak istiyorum. Yağ olarak ne kullanmak lazım. (Servise gidip gitmeme konusunda kararsızım. ) 5-30 ve 0-30 olarak çıkıyor internette. Araç 187 000 km de.
    Ben kendi n20b20 motor aracımda 5w-40 Liqui Moly kullanıyorum. Yurtdışı forumlarda araştırmıştım genelde olumlu yorumlar 5w-40 üzerine olunca ondan devam ettim.
    6-7k km de bir değiştiriyorum genelde. 10k km beklemiyorum.
    n20b16 için 5w-30 veya 5w-40 arasından seçim yapabilirsiniz. 0w-30 kullanan ben görmedim pek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendi n20b20 motor aracımda 5w-40 Liqui Moly kullanıyorum. Yurtdışı forumlarda araştırmıştım genelde olumlu yorumlar 5w-40 üzerine olunca ondan devam ettim.
    6-7k km de bir değiştiriyorum genelde. 10k km beklemiyorum.
    n20b16 için 5w-30 veya 5w-40 arasından seçim yapabilirsiniz. 0w-30 kullanan ben görmedim pek
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. 5-30 kullanıyordum diğer aracımda. Bunu biraz araştırayım. 0-30 sağ secici programlarda çıkıyor araca uyumlu diyerek.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun kazasız belasız çok güzel duruyor
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar 2 sorunumuz mevcut.

1. Arka disk eğrilmiş. Fren yapınca direksiyon ve kasa sallanıyor. Arkaları değiştireceğz. Duruma göre sonrasında ön disklere de bakacağız.

2. sorun ise aracın sag arka tarafı sol tarafa göre düşük. Teker çamurluk arası bi tarafta normal bi tarafta basık duruyor.
    Bayram tatilinde jant yamultacak çukura düştüm (Sağ iki jant yamulmuş /sağ taraf düşük )

Genel bir çekme yok. Arabayı kaldırıp kontrol ettirdiğimde bir problem ,boşluk vs görülmedi.

Aracı rot ayarına götürüp baktırmayı düşünüyorum. Haricinde ne tarz bir yol izlemeliyim.

Araçta çekme yok, Fren harici titreme vs yok, ses yok.

TolgaKaraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız çok güzel maşallah içi dışı mükemmel kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Allah nazardan beladan korusun.
    E92 320d - Scirocco White Edition - 116D F20 M-SPORT - E92 320D M-SPORT LCİ - E60 535D M-SPORT
    E46 330Ci Clubsport - Megane 3 Coupe GT-Line - E39 528i - E39 530d Touring - E39 530d Sedan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen Anadolu yakasında İyi diye düşündüğüm lastikcide lastikleri değiştim. 2 Hafta Sonra dükkanda Arka Disk balata ve fren hidroliği değiştireceğim. Bijonları benim tabanca açmadı. Neyse 1 metre boru taktık ,1 gevşedi 2 gevşedi, iş şifreli bijona gelince şifre kırıldı. Sonra tuttuk lastikcinin yolunu , şifreleri söktüler. Sağolsunlar 1 jantıma da çekiç kaçırdılar.

Tüm bijonların kafa aşırı zorlamaktan sıyırır gibi oldu. 20 Adet yeni bijon (Febi)alıp değiştirdim. 195 000 km de Fren hidroliğimiz değişti .Arka disk Zimmermann delikli model oldu. Balata ferodo tavsiye ettiler (Umarım sorun yaşamayız, şimdilik ötme vs yok )

4 tane buji aldım. onları takacağım . NGK İridium . Anahtarını aldım, kol takmak için dünüştürücü gerekti onu bekliyorum.

Üstte bahsettim sağ sol teker boşluğu bagaj yüklemesi kaynaklıymış. Çok saçma gelse de bagajı boşaltınca düzeldi. (Hanım deprem muhabbetine 1 çanta yapmıştı. Küçük boy valiz 1,5 santim fark yarattı.

Ön disklerim 20 k km önce değişmiş. Onlarıda Zimmermann çizgili ile değişsem mi diye düşünmüyor değilim. Fren performansında iyileşme olur. Çok ihtiyacım olmasa da, ihtiyaç halince 1 cm 1 cmdir.

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    w213 e kasa, w222 S kasa aşağısı kesmez.
    valla ben F10'dan sonra W212 FL AMG'ye geçtim, acayip pişman oldum. iç dış görsellik şahane ama konfor, yalıtım ve sürüş zevki olarak F10'nun yanına yaklaşamaz. W213 nasıldır bilemiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler