User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bir E36 Compact hikayesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bir E36 Compact hikayesi

Herkese selamlar ben Egemen 25 yaşındayım bir sigara fabrikasında teknisyen olarak çalışıyorum forumu 2016-17 den beri takip ediyorum o zamanlar lise deyken hep hayal ederdim bir gün arabamı alıp konu açar mıyım acaba diye ve nasip oldu yaklaşık 3 yıl önce aldım arabayı ama daha hiç bir şey yapmadan da konu açmak istemedim bu da ilk fotosu içi de böyle
    Aracım 98 model olup fabrika çıkışı m paket şase den baktığımda öyleydi en azından 😅. Neden Compact aldın diye soranlar olucaktır illaki birincisi hem rengi hem kombinasyon olarak çok hoşuma gitti ikincisi de o dönemki bütçem gereği düzgün Coupe ler çok pahalıydı hemde çok azdı bu arabayı da daha önceden İzmir’de görmüştüm ve eski sahiplerini biliyordum bi çoğunu herkesin arabaya neler yaptığı belliydi ondan içim rahat şekilde ilana düştüğü gibi aldım. Hayalim hep Japon grubu almaktı (s13) ben lisedeyken hayal edebiliyordum almayı mezun olduk işe girdik fiyatları inanılmaz arttı bende dedim alman bedeninde bir Japon neden olmasın. Öncelikle arabayı çok borçla aldığım için ilk 2.5 yıl öyle çok bir şey yapamadım arabaya ufak tefek şeyler yaptım hep uzun bir süre te37 jant aradım ve İstanbul’da bir arkadaşın arabasında buldum üstünde ve zorla aldım ondan 😂😂 ilk başta bu renk gelmedi ama beyaz yapmak istiyordum arkadaşla kendimiz boyadık daha sonradan düzgünce kumlatıp elektro statik boyattım bu da boya sonrası hali beyaz oldukları için balata tozlarından çok çekiyorum 😂 şuan aklıma geldikçe yazıyorum kronolojik sırası doğru değil yaptıklarımın 😂 ana amacım Drift di bu arabayı alırken benden önceki sahipleri Coilover aldığı için yapılacaklar listemden bir şey eksikti bende difo yu kilite çevirdim m44 motor varken üstünde yine çok canlıydı araba en azından binen herkes öyle diyordu. Sırada arka koltuk iptali ve arka gergi vardı kafamda ama önce aradan tüpü çıkartmam gerekiyordu bende tüpçü yoluna koyuldum ve tüp tankını bagajdan aldım
    Bu arada nardi direksiyon ve Ali den Short shifter alıp taktırdım
    Konu çok uzun olucak ama bu süreçte kapı döşemelerini söküp tüm ayaklarını sıfırladım kapı içlerini yalıtımladım cam krikolarının bakımlarını yaptım ve uzun bir süre açmamak adını kapattım . 2 yılın sonunda araba artık gitmiyor gibi geliyordu bana ve bütçe ayarlaması ve araştırmalara girdim m52b28 makina buldum ve direkt aldım
    Yapmışken zf 097 de koyalım dedik. Konu Headers kısmına geldi yapmalara 8-10 lira arası para istiyorlarlardı bende araştırdım biraz daha ekleyerek üstüne schmiedmann Headers getirttim
    Eski bir bmw ci abime sabah erkenden gittim sabahtan eski motoru dışarı alıp motor içini güzelce temizleyip akşamına yeni motorumuzu yerleştirdik
    Ertesi gün emmeyi ve elektrik tesisatını takıp marş yaptık çok hızlı bi swap oldu benim için bu sırada şaftımız ve vites çubuğumuzu uzun geldi onlar da ayarlandı ve Egzozcu yolunu tuttuk
    bu sırada motor kulakları Termostat şanzıman keçesi vs hepsini sıfırladım motorun zincir seti paleti gergisi sıfır oksijen sensörleri siglon valfi akış hepsini sıfır aldım ki ayar yaparken sıkıntı olmasın bize diye ve dyno ve ayar günü geldi 187hp güç verdi araba alevli kesici yaptık ilk gün 4 deneme yaptık 194hp de bıraktık haftaya tekrar gidicem Orjinal ms41 beyinde log alıp en iyi verimde en iyi gücü almayı hedefliyoruz arada atladığım veya unuttuğum bir çok şey olmuş olabilir sonuçta 3 yıl oldu 😂 motor yapma arifesinde iken hayalim olan bride koltuklar denk geldi görür görmez aldım ve montajını yaptım ayakları kızaklı ama ben şöför tarafını sabite çeviricem şuan biraz yamuk duruyor koltuklar ayaklarından dolayı. Aracın son hali bu şekilde geçen cuma roll den kalan bi foto da ekliyorum daha yapılacak çok işi var ilerleyen zamanlarda yaptıkça konuyu güncellemeyi düşünüyorum hepinize buraya kadar okuduğu için teşekkür ediyorum çocukluk hayalimi gerçekleştirdim tüm çevresel baskı ve faktörlere karşı o yüzden şu sıralar mutluyum 😄😄

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bir güncelleme arabayı dyno üzerinde Orjinal beyni üstünden yazdık ve 205hp güç aldık ilerleyen zamanlarda 2.5 emme ve 47.7 egzantrik timing yapıp tekrar yazıcaz.
    Dyno videosu;
    https://youtube.com/shorts/RptyDbtTp...fylMHX8d3yQcPV
    Konu Egmn35 tarafından (31-05-2025 Saat 17:13 ) değiştirilmiştir.

HighRoller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğinize sağlık, tam benim kafada bir E36 olmuş. Benim de aklımda aero kitli bir sedan E36 yapmak var ama günümüz Türkiye’sinde ceza yemeden nasıl gezerim, onu düşünüyorum
    Good For Health Bad For Education

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim kesene bereket, çok keyifli bir araç olmuş hayallerini gerçekleştirmene sevindim darısı tüm isteyenlere , konuyu takipteyiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HighRoller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğinize sağlık, tam benim kafada bir E36 olmuş. Benim de aklımda aero kitli bir sedan E36 yapmak var ama günümüz Türkiye’sinde ceza yemeden nasıl gezerim, onu düşünüyorum
    çok teşekkür ediyorum benimde ilerdeki planlarım arasında fitmentlab body kit yapmak var ama istanbul da bir arkadaşım yaptı ciddi dikkat çekiyor araç yeni cezalarla ceza mıknatısı olur kesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GÖKTÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim kesene bereket, çok keyifli bir araç olmuş hayallerini gerçekleştirmene sevindim darısı tüm isteyenlere , konuyu takipteyiz
    Çok teşekkür ederim evet cidden gokart tarzında bir şey oluştu güç ve hafiflik birleşince sürüşü de bir hayli keyifli şuan ALLAH isteyen herkese daha iyilerini nasip etsin cidden herkesin yaşaması gereken bir duygu.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın maşallahı var, bende 6 yıl compact kullandım çok eğlenceli araç gerçekten konuya bakarken tam koltuklarıda değiş yazacaktımki erken davranmışsın orjinalleri 75kğ ağırlığı,şimdiki taktıkların 20-25 kğ gelse bi 50kğ yakın avantajın var. şu an yurt dışındayım ama tekrardan bi compact toplayacağım zamanla.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın maşallahı var, bende 6 yıl compact kullandım çok eğlenceli araç gerçekten konuya bakarken tam koltuklarıda değiş yazacaktımki erken davranmışsın orjinalleri 75kğ ağırlığı,şimdiki taktıkların 20-25 kğ gelse bi 50kğ yakın avantajın var. şu an yurt dışındayım ama tekrardan bi compact toplayacağım zamanla.
    kğ değil kg
    3 kere böyle yazınca yazma istedim :-p
    Okumadan imzalamam.....

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk fotodan ikinci fotoyu görünce dedim harap olmamıştır inşallah.

Ancak konunun devamı güzel geldi. Maşallah kazasız belasız güzel günlerde kullanırsın umarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstündekiler baya ağırdı cidden bride ları tarttım kızaksız 16kg civarında kızaklarla 17 yi buluyor. Compact başka bi sevda eğlencesini kullanan bilir cidden teşekkür ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk fotodan ikinci fotoyu görünce dedim harap olmamıştır inşallah.

Ancak konunun devamı güzel geldi. Maşallah kazasız belasız güzel günlerde kullanırsın umarım
    3 yıldır kullandığım için yaptığım çoğu şeyi yazmayı unuttum ama gecen yaz arka travers burclarını sıfırladım diff e powerflex burç aldım taktım vs vs aklıma gelmeyen bir çok yeri var. Arada 15 jant da denedim ama beni çok sarmadı ilerdeki hedeflerimden birisi de ProTrack jant kombinasyonuna geçmek.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kğ değil kg
    3 kere böyle yazınca yazma istedim :-p
    Kğ normal kg dan 100 gram eksik ondan öyle yazdım
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah içine sindirsin kardeşim, artık cesaret edip girişemeyeceğimiz işler bunlar genelde ama senin hayalinin peşinden gitmene sevindim, gönlünce güzel günlerde kullanırsın inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah içine sindirsin kardeşim, artık cesaret edip girişemeyeceğimiz işler bunlar genelde ama senin hayalinin peşinden gitmene sevindim, gönlünce güzel günlerde kullanırsın inşallah
    Valla bana da bi cesaret geldi dedim 35-40 lara gelince pişman olmıyım içimde kalacağına yapayım gitsin en kötü bunu da denedik derim diyerekten bir anda oldu her şey şu an için güzelde oldu. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah, son hali çok güzel olmuş. Kazasız belasız keyifle gazlarsın inşallah
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, son hali çok güzel olmuş. Kazasız belasız keyifle gazlarsın inşallah
    güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk fotodaki jant ve duruşa bayıldım, maşallah çok güzel bir araba. Eminim motordan sonra keyif x5 olmuştur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Egemen kazasız belasız sürüşler olsun, çok ciddi emek vermişsin gerçekten. Stickerları kimden aldın acaba?
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egemen kazasız belasız sürüşler olsun, çok ciddi emek vermişsin gerçekten. Stickerları kimden aldın acaba?
    Çok teşekkür ediyorum. Alican tulum diye bir abim var o yapıyor jant ve ön camdakileri ondan aldım baya kaliteli işçiliği var isterseniz yönlendirebilirim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler