Herkese selamlar ben Egemen 25 yaşındayım bir sigara fabrikasında teknisyen olarak çalışıyorum forumu 2016-17 den beri takip ediyorum o zamanlar lise deyken hep hayal ederdim bir gün arabamı alıp konu açar mıyım acaba diye ve nasip oldu yaklaşık 3 yıl önce aldım arabayı ama daha hiç bir şey yapmadan da konu açmak istemedim bu da ilk fotosuiçi de böyle
Aracım 98 model olup fabrika çıkışı m paket şase den baktığımda öyleydi en azından 😅. Neden Compact aldın diye soranlar olucaktır illaki birincisi hem rengi hem kombinasyon olarak çok hoşuma gitti ikincisi de o dönemki bütçem gereği düzgün Coupe ler çok pahalıydı hemde çok azdı bu arabayı da daha önceden İzmir’de görmüştüm ve eski sahiplerini biliyordum bi çoğunu herkesin arabaya neler yaptığı belliydi ondan içim rahat şekilde ilana düştüğü gibi aldım. Hayalim hep Japon grubu almaktı (s13) ben lisedeyken hayal edebiliyordum almayı mezun olduk işe girdik fiyatları inanılmaz arttı bende dedim alman bedeninde bir Japon neden olmasın. Öncelikle arabayı çok borçla aldığım için ilk 2.5 yıl öyle çok bir şey yapamadım arabaya ufak tefek şeyler yaptım hep uzun bir süre te37 jant aradım ve İstanbul’da bir arkadaşın arabasında buldum üstünde ve zorla aldım ondan 😂😂ilk başta bu renk gelmedi ama beyaz yapmak istiyordum arkadaşla kendimiz boyadık daha sonradan düzgünce kumlatıp elektro statik boyattım bu da boya sonrası hali
beyaz oldukları için balata tozlarından çok çekiyorum 😂 şuan aklıma geldikçe yazıyorum kronolojik sırası doğru değil yaptıklarımın 😂 ana amacım Drift di bu arabayı alırken benden önceki sahipleri Coilover aldığı için yapılacaklar listemden bir şey eksikti bende difo yu kilite çevirdim m44 motor varken üstünde yine çok canlıydı araba en azından binen herkes öyle diyordu. Sırada arka koltuk iptali ve arka gergi vardı kafamda ama önce aradan tüpü çıkartmam gerekiyordu bende tüpçü yoluna koyuldum ve tüp tankını bagajdan aldım
![]()
Bu arada nardi direksiyon ve Ali den Short shifter alıp taktırdım
Konu çok uzun olucak ama bu süreçte kapı döşemelerini söküp tüm ayaklarını sıfırladım kapı içlerini yalıtımladım cam krikolarının bakımlarını yaptım ve uzun bir süre açmamak adını kapattım . 2 yılın sonunda araba artık gitmiyor gibi geliyordu bana ve bütçe ayarlaması ve araştırmalara girdim m52b28 makina buldum ve direkt aldım
Yapmışken zf 097 de koyalım dedik. Konu Headers kısmına geldi yapmalara 8-10 lira arası para istiyorlarlardı bende araştırdım biraz daha ekleyerek üstüne schmiedmann Headers getirttim
Eski bir bmw ci abime sabah erkenden gittim sabahtan eski motoru dışarı alıp motor içini güzelce temizleyip akşamına yeni motorumuzu yerleştirdik
Ertesi gün emmeyi ve elektrik tesisatını takıp marş yaptık çok hızlı bi swap oldu benim için bu sırada şaftımız ve vites çubuğumuzu uzun geldi onlar da ayarlandı ve Egzozcu yolunu tuttuk
bu sırada motor kulakları Termostat şanzıman keçesi vs hepsini sıfırladım motorun zincir seti paleti gergisi sıfır oksijen sensörleri siglon valfi akış hepsini sıfır aldım ki ayar yaparken sıkıntı olmasın bize diye ve dyno ve ayar günü geldi 187hp güç verdi araba alevli kesici yaptık ilk gün 4 deneme yaptık 194hp de bıraktık haftaya tekrar gidicem Orjinal ms41 beyinde log alıp en iyi verimde en iyi gücü almayı hedefliyoruz arada atladığım veya unuttuğum bir çok şey olmuş olabilir sonuçta 3 yıl oldu 😂 motor yapma arifesinde iken hayalim olan bride koltuklar denk geldi görür görmez aldım ve montajını yaptım
ayakları kızaklı ama ben şöför tarafını sabite çeviricem şuan biraz yamuk duruyor koltuklar ayaklarından dolayı. Aracın son hali bu şekilde
geçen cuma roll den kalan bi foto da ekliyorum
daha yapılacak çok işi var ilerleyen zamanlarda yaptıkça konuyu güncellemeyi düşünüyorum hepinize buraya kadar okuduğu için teşekkür ediyorum çocukluk hayalimi gerçekleştirdim tüm çevresel baskı ve faktörlere karşı o yüzden şu sıralar mutluyum 😄😄