User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mk2 Golf | 1.8T Swap | 30-76 Gen2 Turbo | Methanol + 1000cc Setup

Rs6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mk2 Golf | 1.8T Swap | 30-76 Gen2 Turbo | Methanol + 1000cc Setup

Abim için aldığımız daha önce projelendirilmiş. Ancak reverse engineering ile ne yapılıp, nasıl projelendirildiğini anlamaya çalıştığım bir araç ile karşı karşıyayız.
    Bu sürecin absürtlüğü yaşadıklarımızı o kadar aktarmak istiyorum ki bu konuyu açma istediği değil, GEREĞİ duydum.

Aldığımızda bahsi geçen setup listesini;

Motor

• 82 mm forged piston
    • Forged kol
    • Supertech sübap, yay, şapka seti
    • Racing kayış
    • ARP saplama seti
    • Silindir kapak port/polish işlemi
    • NGK Iridium BKR7E buji
    • RP beyin

Turbo & Yakıt Sistemi

• 30-76 GEN2 turbo
    • 1000cc Bosch enjektör
    • Snow Performance Stage 2 Methanol Kit
    • EL göğüs tipi soğutucu
    • Stage 4+ yazılım
    • 5 + 8 bar benzin pompası
    • 38mm Tial wastegate (4.7 bar yay içeride)
    • Şanzıman & Debriyaj
    • 6 ileri şanzıman
    • Bronz baskı + hafifletilmiş volant
    • ADR elektronik
    • Soğutma & Fren Sistemi
    • Evans soğutma sıvısı
    • Sharan tipi radyatör + fan sistemi
    • Önler 310 mm, arkalar 288 mm disk fren sistemi
    • Çift limitör (biri orijinal, biri harici)

Şasi & Alt Takım

• Alt takım ve dingil burçları komple poliüretan
    • Tüm silikon su hortumları yenilenmiş

Bu projeye en başta "hafta sonları gezmelik, biraz da pistte eğlenmelik" bir setup kurmak amacıyla girmiştik. Aracımız bir Mk2 Golf, ve altına 1.8T swap geçerek keyifli ama dengeli bir build yapmak niyetindeydik. Fakat klasik proje aracı hikayesi işte – başlarsınız, sonra o “sadece bu da olsun”lar bitmez ��

Projeyi nihayet toparlamaya başladık derken, çekiciden indirip park ederken daha test bile yapamadan, frenin en sonuna kadar inip sadece en sona bastığımızda tutmaya başlaması gibi bir problemle karşılaştık. Hemen hava alma işlemi yaptık, sonuç yok.

Limitörleri iptal ettik, yine aynı. Derken fren merkezine yöneldik… Açtığımızda, kelimenin tam anlamıyla şok geçirdik: ucu kaynatılmış, körüğü yerinde olmayan, contası dahi eksik bir fren merkezi ve işlem görmüş bir Westinghouse.

Bunları OEM parçalarla değiştirdikten sonra, fren pedalında en azından hidrolik hissini tekrar alabildik. Birkaç hava alma işlemi daha yaptıktan sonra ise “eh işte” diyebileceğimiz bir frenleme seviyesine ulaştık. Şimdi ise Megane 3 RS'in frenleri ve merkezi ile uyumlu olabildiğini duyduğumuzdan efektif bir fren kombini arayışındayız.

Fren sorununu nihayet çözüme kavuşturduktan sonra aracı lifte aldık ve burada başka bir "ufak sürprizle" karşılaştık:
    Dönmesi gereken tekerlek sağa sola da oynuyordu. ��
    Bu noktada henüz yola çıkmamışken süspansiyon sistemine de bir göz atmak şart oldu.

Furkan Sancak sağ olsun, henüz siparişini verdiğimiz ve 3 haftaya gelmesi beklenen H&R V2 coilover + sway bar seti gelene kadar bize geçici bir süspansiyon çözümü sundu. Ayrıca alt takıma böylesine emek harcamışken de PER Garaj'dan Sarp'tan da komple bushing kitimizi de sipariş geçtik. Ama eski sistemi sökerken tablo şöyleydi:

• Burçlar resmen çürümüş,
    • Önlerde ne olduğu belirsiz rotiller vardı,
    • Arkada ise mühendislikten çok tamirhane zekâsı diyebileceğimiz şekilde eklemeli, kaynaklı, uzatılmış parçalarla karşılaştık.

Tahmin edeceğiniz üzere hepsi çöpe gitti.
    Geçici de olsa düzgün bir süspansiyon sistemine geçtikten sonra araç nihayet zemine doğru oturdu ve biraz içimiz rahatladı.

Jant ve lastik tarafında ise orijinalinde bulunan OZ jantları semi-slick lastiklerle kombinlemeyi planlıyoruz fakat şu an için geçici bir çözüm olarak Global Lastiğin desteği ile:

• Beetle jantları taktık,
    • Üzerine de Continental UltraContact lastikler yerleştirdik.

En azından düzgün dönen, yön değiştirmeyen ve zıplamayan bir arabaya doğru ilerliyoruz diyelim

Fren ve süspansiyon sorunlarını çözdükten sonra nihayet "sözüm ona" güvenli bir şekilde ilk yol testine çıktık. İlk kalkışlar, ilerleyiş derken fark ettik ki:
    Her vites atışında devir düştüğünde turbo gelene kadar zaman geçmek bilmiyor. 100/200= 12sec. bandında ilerliyor.
    Bu gecikmenin ardında kompresyon kaybı olabileceğini düşünerek hemen bir test yaptık. Motorumuzda 82mm Wiseco pistonlar ve 8.2:1 sıkıştırma oranı olmasına rağmen ancak 90 psi basınç görebildik.

Yetmedi, bujileri söktüğümüzde hepsi kapkara idi.

Moraller düşmüşken bir de turbo battaniyesini kaldırdık ve karşımıza çıkan manzara:
    Headers’a turbo küçültmesi için yapılan kaynak işlemi, adeta bir sanat(!) eseri gibi çatlamış, kaynaklardan patlamış durumda.

Bu noktada ustamız devreye girdi.
    Yapılan kompresyon ölçümünün doğru olmadığını, bujilerin durumunun ise karışımın zenginliğinden kaynaklandığını söyledi.
    Ama artık kafalar karışıktı.
    “Acaba bıraksak mı? Bu kadar mı?” gibi düşüncelere sürüklenmişken kendi kendimize şunu dedik:

Zaten başladık… Sonuna kadar gideceğiz!

Ve rotayı tamamen değiştirdik. Bu sefer daha net ve kararlı:

• ECUMaster Classic beyin sipariş edildi
    • BorgWarner K04-064 turbo seti için plate'ler ve
    • Short shift kitiyle beraber siparişler verildi

Bu süreçte hızlı tedariği konusunda beyin için DR Customs Aydın abi, turbo için Veysel abiye ve shifter için de Roll Parts Fırat abiye teşekkürlerimi iletirim.

Tüm mekanik mücadele devam ederken, içeriye her bindiğimizde canımızı sıkan bir detay vardı: İç kozmetik.
    Polo koltukları ve döşemeler, bu kadar zahmete girilmiş bir setup’ın ruhunu yansıtmıyordu.

Bu yüzden Yıldız Oto Döşeme ile işe koyulduk:

• Koltuklar söküldü ama tamamen atılmadı. Yeniden değerlendirildi:
    • Orta desenler alcantara,
    • Dış bölgeler desenli deri,
    • Direksiyonun üst kısmı karbon, yanlar ve altı ise deri kaplama olarak yeniden yapılmaya başladı.

Aracın karakterine yakışır, gereksiz plakalığı çöpe atılıp hak ettiği plaklıklar takıldı. BerCars'tan gelecek plakalarımızı da bekliyoruz.

Ön paneli tutan tüm gereksiz yaylar söküldü, far takımı için beklemeye girdik.

Bir yandan sıfır NGK Iridium bujilerimiz elimize ulaştı.
    Ama esas olay şuydu:
    Bugün itibariyle turbo ve tesisat sökümüne başlandı.
    Yani artık eskiye dair ne kaldıysa sökülüyor.

Paralel şekilde iç döşeme işlemleri ilerliyor. Ardından da sırada:
    Yeni turbo kit montajı ve yeni egzoz sistemi

Ben bu arabanın ustası değilim. Ancak aile mesleğim ve yıllardır sanayide geçirdiğim zaman, otomobillere olan tutkumla birleşince, hem bu işe yıllarını vermiş ustalarla hem de gerçek anlamda "bu işin mutfağında" olan insanlarla bir araya gelme şansım oldu.

Elimdeki bilgi birikimi, gözlem ve hevesle bu projeyi yürütmeye çalışıyorum. Belki bazen doğru bir şeyi farkında olmadan bozuyor olabilirim. Bu nedenle bu paylaşımı sadece yaptıklarımı göstermek için değil, aynı zamanda siz değerli forum üyeleriyle birlikte düşünmek, kritik etmek ve en doğrusuna ulaşmak için yapıyorum.
    Konu Rs6 tarafından (18-05-2025 Saat 14:55 ) değiştirilmiştir.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir konu olmuş.
    Yapılan düzeltme işlemleri çok yerinde ve güzel olmuş.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar iş yapıldığı söylenip sonrasında bu denli manasız icatları görünce araç sahibi olarak insanın canı sıkılması çok normal.

Düzelir ama muhtemelen 1 araç bedeli kadar maliyet oluşur. Yukarıdaki liste hatırı sayılır yekünler tutmuştur.

Zamanla daha iyi olur, gönül verildiyse bu arabaya yapılan harcama da gözden gelinir binilir. Güzel detayları bekliyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel bir konu olmuş.
    Yapılan düzeltme işlemleri çok yerinde ve güzel olmuş.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Çok teşekkür ederim. Tesisat noktasındayız şu anda bu süreçte de bakalım neler yaşayacağız. Onlarla birlikte devam edeceğim

Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar iş yapıldığı söylenip sonrasında bu denli manasız icatları görünce araç sahibi olarak insanın canı sıkılması çok normal.

Düzelir ama muhtemelen 1 araç bedeli kadar maliyet oluşur. Yukarıdaki liste hatırı sayılır yekünler tutmuştur.

Zamanla daha iyi olur, gönül verildiyse bu arabaya yapılan harcama da gözden gelinir binilir. Güzel detayları bekliyoruz.
    Yani yapılmış artık, bunları dile getirince hata olmadığının kabul edilmesi ve bozacağımızın söylenmesi aslında can sıkıcı

Şu an bile araç bedeline ulaştık aslında ama bir kere başladık artık yavaş yavaş devam edeceğiz.

berkaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolay gelsin, bitince keyifli olur ama bitene kadar ne hikayeler yaşanır onları izleriz artık

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rs6 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim. Tesisat noktasındayız şu anda bu süreçte de bakalım neler yaşayacağız. Onlarla birlikte devam edeceğim

Yani yapılmış artık, bunları dile getirince hata olmadığının kabul edilmesi ve bozacağımızın söylenmesi aslında can sıkıcı

Şu an bile araç bedeline ulaştık aslında ama bir kere başladık artık yavaş yavaş devam edeceğiz.
    Yakın zamanda ben de sonradan turbo uygulaması yapılmış bir araç aldım, riskli bir alım işlemiydi, şimdilik bir sorun yaşamadım.

İşlemler de hakkı ile yapılmış, anladığımız kadarıyla biz de baktık ettik. Demek değil ki arıza çıkmayacak.

Ama göz göre göre kötü yapılan bir şeyin de kabul edilmiyor olması net can sıkar. Sanayi de rakamlar inanılmaz boyutlara ulaştı ve giderek artıyor gördüğüm kadarıyla.

Nereye varcak bu süreç meraktayım. Aracı güzel günlerde sağlıkla kullanın.

Araçla ilgibi yapılan bu kadar kötü işlem varken motor içi bende soru işareti olurdu. Umarım görünmeyen kısımlarad böyle enteresan icatlar yoktur. Oraya girilirse maliyet iyice katlanır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkaym Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin, bitince keyifli olur ama bitene kadar ne hikayeler yaşanır onları izleriz artık
    Abi o çok net ya, hani detaylı bakmadan bile bir ton şey bulabiliyoruz ahahaha

Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın zamanda ben de sonradan turbo uygulaması yapılmış bir araç aldım, riskli bir alım işlemiydi, şimdilik bir sorun yaşamadım.

İşlemler de hakkı ile yapılmış, anladığımız kadarıyla biz de baktık ettik. Demek değil ki arıza çıkmayacak.

Ama göz göre göre kötü yapılan bir şeyin de kabul edilmiyor olması net can sıkar. Sanayi de rakamlar inanılmaz boyutlara ulaştı ve giderek artıyor gördüğüm kadarıyla.

Nereye varcak bu süreç meraktayım. Aracı güzel günlerde sağlıkla kullanın.

Araçla ilgibi yapılan bu kadar kötü işlem varken motor içi bende soru işareti olurdu. Umarım görünmeyen kısımlarad böyle enteresan icatlar yoktur. Oraya girilirse maliyet iyice katlanır.
    Motor içinde kesinlikle vardır bir mühendislik harikaları...
    Zaten yağ soğutucu konumu da kesinlikle yanlış; onun yeniden konumlandırma noktasından sonra bir ihtimal motor içi sürecine girelim mi girmeyelim mi kritiğine başlıcaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor içini kesin kontrol edin bence, her yerde uydurma işler ve kötü işçilik varken orayı zaten boş geçmezsiniz diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Ama anladığım kadarı ile sorunların büyük çoğunluğu arabayı alırken bir lifte kaldırıp altına bakarak ve test sürüşü yaparak anlaşılacak hususlar gibi duruyor.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor içini kesin kontrol edin bence, her yerde uydurma işler ve kötü işçilik varken orayı zaten boş geçmezsiniz diye düşünüyorum
    Açıkçası ben 90 PSI aldıktan sonra motoru çöpe atıp atmosferik bir VR6'ya çevirelim istedim de anlaşamadık abimle

Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Ama anladığım kadarı ile sorunların büyük çoğunluğu arabayı alırken bir lifte kaldırıp altına bakarak ve test sürüşü yaparak anlaşılacak hususlar gibi duruyor.
    Araba bana bir sabah abimin telefonu ile "aşağıda çekicide araba var" cümlesi ile bana geldi. Kendisi de çok bu işlerin içinde değil. F/K/P olarak mantıklı olduğunu hani ya kasaya ya motora sadece para verdim kafasıyla düşünerek almış... O noktada kesinlikle hata tamamen bizde
    Zaten plakayı vs sonrasında sordurduğumda daha kaputu açmadan ne belalar aldığımızı ona ilettim

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hayırlı olsun, aracı nereden hatırlıyorum derken videosunu daha önce izlediğimi fark ettim. Usta videoda öve öve bitiremedi ancak göründüğü gibi değilmiş demek ki

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [vide&t=613s[/video]

Hayırlı olsun, aracı nereden hatırlıyorum derken videosunu daha önce izlediğimi fark ettim. Usta videoda öve öve bitiremedi ancak göründüğü gibi değilmiş demek ki
    Çok iyi ustasın madem bobini niye cırtla tutturuyorsun bobin tutucu alamadın mı diyince engellemişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çok güzel bir video daha gelecek ardından buna ek olarak

Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok iyi ustasın madem bobini niye cırtla tutturuyorsun bobin tutucu alamadın mı diyince engellemişti
    Ya açıkçası ben tırnakları kırık bekliyordum. Bobinlerin üstlerinde ilginç bir şekilde bir sorun yoktu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesisat, turbo, shortshift ve yağ soğutucu montajı için Obex Performance yolculuğu öncesi, içerideki işleri hızlandırmak istedik.
    Plana göre:

Sadece ön sürücü koltuğu kalsın,

Diğer döşemeler tamamlanırken iç temizlik de bitsin.

Ama gelin görün ki koltuğu sökerken, kapı eşiğinden koltuk altına kadar saçma sapan bir şekilde sarılmış bir elektrik hattıyla karşılaştık.
    Büyük ihtimalle camları elektrikliye çevirmek için çekilmişti diye düşündük.

Daha derli toplu bir çözüm üretmek için kabloyu kestik.
    İlginçtir: Camlar hâlâ çalışıyordu.
    Demek ki düşündüğümüz hat o değilmiş…

Fakat Obex'e vardığımızda fark ettiğimiz şey şu oldu:

Araba artık kilitlenmiyordu.

____

Turbo kargodan ulaştı.
    Ama ufak bir detay varmış ki biz bunu kargo geldiğinde öğrendik:
    Yapılan görüşmeler sırasında yaşanan bir yanlış anlaşılma yüzünden, manifoldumuz external yerine internal wastegate çıkmış.

Bu yüzden, kuruluma geçmeden önce manifoldun external wastegate sistemine çevrilmesini beklememiz gerekti.

Beklerken bir yandan boş durmadık:
    ECUMaster Classic için yeni beyin hattının oluşumu devam etti.

Çıkan beyin, montaj konumu açısından doğru bir yere yerleştirilmemişti ve satarım hevesi ile baktığım beyin,
    Detaya girmeye gerek yok, ama özetle:

“Çöp oldu” desek abartı sayılmaz.

Bir yandan eksik turbo düzeltilene kadar eksik sensörlerimizi de tamamladık.

Düzenlenip elimize ulaşan turboyu monte etmek için hazırlıklara başladık.
    Ancak bu noktada, manifoldun döküm yapıda olması ve görünüşe göre Golf 3 GTI yapısına göre şekillendirilmiş olması, yerleşim sırasında küçük müdahaleleri gerekli kıldı.

Montaj denemesinde manifold, külbüratör kapağına çok yakın şekilde temas etti.
    Bu nedenle, hafif bir kesim ve açılandırma işlemi uygulayarak yerleşimi optimize ettik.

Aynı zamanda:

• Turbo gövdesinde bazı noktasal traşlamalar yapıldı,
    • Yağlama ve soğutma hatları için ek geçişler hazırlandı.

Projede sürüş keyfi kadar bilgi takibi de önemli olduğu için özel bir dijital kadran tasarladık.
    Retro VW çizgisine sadık kalınarak geliştirilen bu ekran, hem görsel olarak klasik havasını koruyor hem de performans için ihtiyaç duyulan tüm anlık verileri sunuyor:

• Turbo basıncı
    • AFR (hava-yakıt oranı)
    • Motor su sıcaklığı
    • Yağ basıncı & akü voltajı
    • TPS ve yük yüzdesi gibi sensör verileri

Kadran sade ama işlevsel; tıpkı projenin ruhu gibi.
    Aracın klasik gövdesine dijital bir ruh kazandıran bu ekran, kokpitteki sürüş deneyimini tamamen farklı bir seviyeye taşıyor.

Bir yandan da iç döşeme tarafındaki çalışmalar devam ediyor. Kalıplar çıktı ve aracın tamamı Polo iç döşemeleri üzerinden şekillendiği için özellikle kapı döşemelerinde vakum sistemine göre bazı zorluklar ortaya çıkıyor.
    Bu bölgelerde kullanılacak alcantara, vakumla kaplanırken potluk yapma riski taşıdığı için, şu anda hem uygulamacı ekiple hem tasarımcıyla birlikte detaylı bir istişare sürecindeyiz.

Bazı bölümlerde malzeme geçişleri, dikiş yönleri ve baskı yüzeyinde tasarım revizyonlarına gidilmesi gündemde.
    Hedefimiz, sadece estetik değil; sağlam, uzun ömürlü ve kokpite yakışan bir işçilik elde etmek.

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Videoyu izlerken ne güzel araba yapmışlar vs demiştim ama her şey detaylarda saklı tabii. Kötü bi deneyim olmuş ama en azından aracın bir çok parçasından artık eminsiniz. Kazasız belasız keyifle gazlarsınız umarım
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo montajı başarıyla tamamlandı. Ancak bu aşamada sistemde bazı zayıf noktalar ortaya çıktığı için güvenlik ve performans adına detaylı bir güncelleme turuna girdik:

Yağ Soğutma:
    Mevcut yağ soğutucunun konumu hem akış hem de verimlilik açısından zayıftı. Bu nedenle sistemi iptal edip:
    • Mishimoto Universal 10 Satır Yağ Soğutucu
    • Uyumlu braided yağ hatları

ile öne alacağımız şekilde yapmak üzere siparişini verdik.

Hava Girişi:
    Turbo beslemesini optimize etmek için ve pislenmiş dandik filtremizi:
    • Spectre Performance SPE-9131 konik hava filtresi

Daha akıcı ve dirençsiz hava geçişi sağlaması için onun da gelmesini bekliyorum.

Soğutma Sistemi:

Daha önce kullanılan, Aliexpress menşeli su bidonu ise çatlak imiş Kaynak işlemiyle onarımı sağlanıyor, ancak uzun vadede kaliteli bir alternatifle değişim planlanıyor.

• Bu bidonun hortumları da HG Motorsport marka silikon hortumların siparişini aynı şekilde verdik.

Şasi Takviyesi:

• Turbonun konumuna uydurma amaçlı birçok nokta kaynakla oluşturulmuş eski kule gergisi çıkarıldı, yerine
    • TA Technix marka kule gergisini de montajını bekliyoruz.

Motor Sağlığı & Sarf Malzeme Güncellemesi:

Şiparişlerimizi beklerken aracın bakımlarını da aradan çıkardık

OEM motor kulağı ile değişim yapıldı.
    Liqui Moly 10W-60 motor yağı ,
    Orijinal yağ filtresi,
    Antifriz + Süper Soğutucu katkısı ile sıvılar da tamamlandı.

Projenin sadece motorla değil, iç mekânda da tamamlayıcı bir deneyim sunmasını istediğimiz için yeni bir ses sistemi kurulumuna başladık.
    Hedef: Sade ama güçlü, retroya yakışan ama modern performans sunan bir sistem.
    Bunun için kapı döşeme içlerine uygulama amaçlı 3D baskıdan yaptımız kapaklarımızla birlikte ekipmanlarımız da elimize ulaştı.

Hoparlör: SR Sierra SR-M61C

Neodimyum mıknatıslı, midrange odaklı net ses

MK2 kapı içlerine sade ve uyumlu yerleşim

Minimal tasarım, maksimum verim

Ana Ünite: Pioneer MVH-S420BT

FLAC destekli dijital medya oynatıcı

Bluetooth, Smart Sync desteği

Sade tasarım, orijinal görünüme saygılı çizgi

Amfi: For-X XAE-804 Class AB

4 kanal, yüksek verimli

Kompakt gövde yapısı sayesinde gizli montaja uygun

Hoparlörlere tam güç ve temiz sürüş

Bir yandan döşemelerimizde ortaya çıkmaya başladı.
    Sadece bir uyumlu direksiyon bulup, carbon kaplaması için onu da bu yapım sürecinde çıkarmak istedim. Ancak başarılı olamadım.

Konu Rs6 tarafından (02-06-2025 Saat 18:09 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo, ateş duvarına çok yakın duruyor. Yalıtım düşünüyor musunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbo, ateş duvarına çok yakın duruyor. Yalıtım düşünüyor musunuz?
    Evet evet, diğer malzemeler de gelmediği için tam anlamıyla montajları bitirmedik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo montajı sonrası sistemdeki son düzenlemeler için kablo tesisatları ve boruların net yerleşimleri üzerine yoğunlaştık.
    Motor bölmesinde hâlâ oldukça karışık duran noktalar olduğu için, hem işlevsel hem görsel anlamda iyileştirme adına bazı parçalarda değişime karar verdik.

Kurbütör kapağı ve emme manifoldu, mevcut renkleriyle hem göze hitap etmiyor hem de temizlik hissi vermiyordu.
    Bu yüzden boyaya gönderildi. Yeni renk seçimiyle birlikte motor bölmesinin bütünlüğü de tamamlanmış olacak.

Ancak bu süreçte bir başka problem de kendini gösterdi: short shift mekanizması.
    Araçta iki farklı şanzımanın parçaları birleştirilmiş durumda ve haliyle orijinalde “tahmini uyumlu” alınan shifter parçası uyum sağlamadı.
    shifter linkage uyumsuzluğu vakası yaşıyoruz. Sorunun temeli şu:
    • Her iki parça da aynı kama diş yapısına sahip gibi gözüküyor,
    • Ama kama hizaları (spline başlangıç noktası) farklı.
    • Ayrıca parçaların biri "pull" tipi, diğeri "push" tipi mekanizma yönüne göre tasarlanmış gibi duruyor.

Yani fiziksel olarak geçseler bile kızak hareket yönü ters kalıyor veya nötr pozisyonu bozuluyor.
    Şu an çözüm için iki opsiyon üzerine çalışıyoruz:
    1. Shifter’da kaynak/modifikasyon ile mevcut parçayı uyarlamak
    2. Alternatif bir modelden doğrudan uyumlu parça tedariki

Projenin karakterini tamamlayacak olan en önemli görsel dokunuşlardan biri de nihayet yerini aldı:
    Jant Max’ten yeni jantlarımız, orijinal OZ Racing seti elimize ulaştı.
    • 17” çap,
    • Gri-gümüş arası metalik ton,
    • Geniş yanal kollar ve derinlik algısı sayesinde hem retro yarış havası hem de modern agresiflik taşıyor.
    • Orta göbekte karbon desenli kapak ve ikonik OZ Racing yazısıyla klasik ruhu net yansıtıyor.

Bu jantlarla birlikte Beetle jantlarında kurtulup günlük lastiklerle olan planımız da uygulamaya geçecek.

Konu Rs6 tarafından (06-06-2025 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler