User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: F10 5.20ä° n20b16

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

F10 5.20ä° n20b16

Herkese merhaba, keyifle kullandığım ve çok isteyerek aldığım e92 aracımı geçen ay ınsta sayfasından yazan bir otomobilci kardeşimize hayırlı olsun deyip verdik..

e92'yi alırken zaten 7-8 ay ya da 1 sene kullanma gibi bir fikrim vardı çünkü oğlumuz aramıza ailemize katıldı.

Velhasıl kelam artık geniş ve 4 kapı araç lazım diyerek F30 ve F10 arayışına girdim, N13 motorlar hakkında bir insan evladının dahi olumlu yorumu olmamasına rağmen 40Th edition bir F30 alma arifesinde iken arkadaşımın acil telefonu ile N20 motorlu 5.20i aracımızla tanıştık, hayatımda bir ilki yaparak arabayı görmeden sadece arkadaşın incelemesi ile vekalet yoluyla aracı aldık..

Araç 207.xxx Km'de 3.5 Parça lokal boyalı değişensiz , Vakumlu kapılar, Hayalet gösterge, Nbt, Elektrikli ısıtmalı hafızalı koltuklar gibi başlıca özelliklere sahip, dıştan önceki sahipleri M Tech body kit uygulaması yapmış, 20" içe dönük tabiri ile anılan janttan takmışlardı..

Her arabama yaptığım gibi bu aracıma da bir liste yaptık alel acele Kayseri'ye uçtum..

4 Disk
    4 Balata
    4 Buji
    4 Bobin
    Külbürutor kapağı
    4 19" daha orijinal görünümlü bir jant
    4 245/40 - 275/35/19 ebatlarında lastik
    Arka saft takozu
    ZF Lifeguard8 Şanzuman yağı + ZF şanzuman yağ karteri
    Şanzuman yağ soğutucusu ( hiçbir sorun yoktu ancak yazılım yapabileceğim için önlem almak istedim )
    Şu radyatörü ( Sokunce ufak bir kaçak gördük )
    Termostat ( N20 hararetli çalışan bir makine dendiği için riske etmek istemedim )
    Zincir seti değişimi
    Motor yağı ve filtreleri, yağ kapağı , alt üst radyatör hortumları
    Photon Ultimate D1S ampuller
    + Orj tip yeni yedek anahtar
    İntercooler ve tüm şu hattının temizliğini yaptıktan sonra araçla yola çıkıp İstanbul'a geldim,

İstanbul'a gelir gelmez aklıma kazınan M Sport direksiyon uygulamasını yaptım, kodlamaları ile birlikte F1 kulakçıkları vs çalışması çok hoşuma gitti..
    Aracın orijinal ses sisteminin vasat olması sebebiyle ve tespitlerime göre "Center" hoparlörünün nanaylaması ile 1TK Harman/Kardon Tweeter ve kapağını sipariş geçtim, ürün elime ulaştıktan sonra muhtemelen Center hoparlör ve kapağını da sipariş geçeceğim..

Sonrasında ise yüksek yakıt tüketimi ile ulan bari yakıyor gitsin diye güzel bir firma aracılığı ile 250-270Hp bandında bir yazılım yapmayı düşünüyorum, şimdi fotoğraflar..

e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X
    E46 2003 3.30Cİ Stellgrau :X , e92 Coupe 3.20d 2012

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah çok güzel araba bende şu sıralar niyetliyim ama temiz düzgün bulmak zor bulunca da uçuk rakamlar isteniyor.

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasız, aracın ilk defa mı şanzıman yağı değişti, harici olarak zincir değişmişken keşke yağ pompasınıda değiştirseydin.
    MSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef rakamlar çok yüksek, hele dizel olunca +200
    e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah güzel günlerde kullanın inşallah

Direksiyon ve kodlama için nereyi tercih ettiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kazasız belasız, aracın ilk defa mı şanzıman yağı değişti, harici olarak zincir değişmişken keşke yağ pompasınıda değiştirseydin.
    Aracın muhtemelen şanzıman yağı ya ilk kez ya da 2. olarak benim tarafımdan değişti çünkü yeşil olan yağ biraz kahverengimsi çıktı belki de yanlış yağ koydular daha önce bilemiyorum..
    Yağ pompasını ben de söyledim ama ustama gerek olmadığını söyledi aracın yağ değişimleri hep kısa aralıklarla yapılmış o yüzden ısrar etmedim zaten 150K gibi bir para ödedik bütçemde kalmamıştı pompa vs değişmeye..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah güzel günlerde kullanın inşallah

Direksiyon ve kodlama için nereyi tercih ettiniz?
    Teşekkür ederim, instagram da plus garage diye bir yeri görüyordum sürekli olarak arkadaş hemşerim çıktı bana da yakın olunca kendisini tercih ettim , işini biliyor tahmini 20 dakika içerisinde aracı teslim etti..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın muhtemelen şanzıman yağı ya ilk kez ya da 2. olarak benim tarafımdan değişti çünkü yeşil olan yağ biraz kahverengimsi çıktı belki de yanlış yağ koydular daha önce bilemiyorum..
    Yağ pompasını ben de söyledim ama ustama gerek olmadığını söyledi aracın yağ değişimleri hep kısa aralıklarla yapılmış o yüzden ısrar etmedim zaten 150K gibi bir para ödedik bütçemde kalmamıştı pompa vs değişmeye..
    Bendede dizeli var, https://www.techturkey.com/forum/oto...vzu_derin.html

Şanzıman yağını bende muhtemel sizin ki ilk ve ya 2.defa değiştirecektim fakat ZF önermedi şuanlık devam ediyorum bu şekilde uzun soluklu bineceksiniz keşke yağ pompası konusunda israrcı olsaydınız ilerde bir sorun teşkil ederse yüksek maliyetlere çıkıyor, belasız sürüşler dilerim.
    MSPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendede dizeli var, https://www.techturkey.com/forum/oto...vzu_derin.html

Şanzıman yağını bende muhtemel sizin ki ilk ve ya 2.defa değiştirecektim fakat ZF önermedi şuanlık devam ediyorum bu şekilde uzun soluklu bineceksiniz keşke yağ pompası konusunda israrcı olsaydınız ilerde bir sorun teşkil ederse yüksek maliyetlere çıkıyor, belasız sürüşler dilerim.
    Maşallah güle güle kullanın, dizel kadar benzinlinin yağ pompası sorunlu değil diye biliyorum, ama ikinci zincir değişimine kesinlikle pompa değişimi istiyor dizel de olsa benzinli de olsa, ZF bu işte aşırı titiz davranıyor o yüzden değişmiyor olabilir, bende vuruntu diye adlandırırsak sadece 2 den 1 e düşerken vardı çok az oda yağ değişimi olunca gitti sadece kilometreye bağlı çok aşırı yavaş vites atarken 1 de 2 ye hissettiriyor yoksa D modunda hissettirmeden vites geçişleri var ancak sizde demi öyle bilmiyorum sport modda manuel kulakçıklar ile vites atarsam o zaman sert geçişler var.

Yağ pompası dediğim gibi bütçem 150K da bitti artık, sırf pompa 30K + açıldımı yatak değişimi karter değişimi derken 50 60 daha eklemem gerekecekti o yüzden bende ısrar etmedim çünkü binsem binsem 1 sene maks..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah güle güle kullanın, dizel kadar benzinlinin yağ pompası sorunlu değil diye biliyorum, ama ikinci zincir değişimine kesinlikle pompa değişimi istiyor dizel de olsa benzinli de olsa, ZF bu işte aşırı titiz davranıyor o yüzden değişmiyor olabilir, bende vuruntu diye adlandırırsak sadece 2 den 1 e düşerken vardı çok az oda yağ değişimi olunca gitti sadece kilometreye bağlı çok aşırı yavaş vites atarken 1 de 2 ye hissettiriyor yoksa D modunda hissettirmeden vites geçişleri var ancak sizde demi öyle bilmiyorum sport modda manuel kulakçıklar ile vites atarsam o zaman sert geçişler var.

Yağ pompası dediğim gibi bütçem 150K da bitti artık, sırf pompa 30K + açıldımı yatak değişimi karter değişimi derken 50 60 daha eklemem gerekecekti o yüzden bende ısrar etmedim çünkü binsem binsem 1 sene maks..
    bende bi sarsıntı yada vuruntu yok, önlem amaçlı gidip kontrol etmek istedim harici olarak tork konvektörü ile alakalı arıza olabileceğini düşündük ustamla, fakat kontroler sonrası şanzıman genelde elazığ-istanbul git gel yapılarak kullanıldığı için bir sorun gözükmüyor değişimide şimdilik gereksiz denmişti ona istinaden israrcı olmadım bakıp göreceğiz hayırlısı
    MSPORT

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınız hayırlı olsun. Bendede aynı motor var. Mutlaka yazılım yaptırın. Gazlamasınız bile aracın hantallığı gidiyor. Ben RSA da yaptırdım.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınız hayırlı olsun. Bendede aynı motor var. Mutlaka yazılım yaptırın. Gazlamasınız bile aracın hantallığı gidiyor. Ben RSA da yaptırdım.
    Teşekkür ederim, hantallığı aşırı takıldı kafama, bir arkadaşım RSA ile görüştüğünde kilometreden kaynaklı 245HP'den kısık yazabiliriz demiş oda kafama takıldı o kadar bakım vs yapmama rağmen.. sizinki şuan kaç hp ? ve istanbulda tüketiminiz ne durumda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim, hantallığı aşırı takıldı kafama, bir arkadaşım RSA ile görüştüğünde kilometreden kaynaklı 245HP'den kısık yazabiliriz demiş oda kafama takıldı o kadar bakım vs yapmama rağmen.. sizinki şuan kaç hp ? ve istanbulda tüketiminiz ne durumda
    RSA yazılım yakın arkadaşımın 5.20i sindede var bence yazılım firmasının bu denli yaklaşımı gözünüzün kapalı şekilde yaptırmanız anlamına geliyor, harici olarak kendini kanıtlamış bir firma ne kadar ağır bakım yapsanızda blok yorgunluğu ve yorulmuş bir çok parça mevcut.
    MSPORT

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler