Herkese merhaba, keyifle kullandığım ve çok isteyerek aldığım e92 aracımı geçen ay ınsta sayfasından yazan bir otomobilci kardeşimize hayırlı olsun deyip verdik..
e92'yi alırken zaten 7-8 ay ya da 1 sene kullanma gibi bir fikrim vardı çünkü oğlumuz aramıza ailemize katıldı.
Velhasıl kelam artık geniş ve 4 kapı araç lazım diyerek F30 ve F10 arayışına girdim, N13 motorlar hakkında bir insan evladının dahi olumlu yorumu olmamasına rağmen 40Th edition bir F30 alma arifesinde iken arkadaşımın acil telefonu ile N20 motorlu 5.20i aracımızla tanıştık, hayatımda bir ilki yaparak arabayı görmeden sadece arkadaşın incelemesi ile vekalet yoluyla aracı aldık..
Araç 207.xxx Km'de 3.5 Parça lokal boyalı değişensiz , Vakumlu kapılar, Hayalet gösterge, Nbt, Elektrikli ısıtmalı hafızalı koltuklar gibi başlıca özelliklere sahip, dıştan önceki sahipleri M Tech body kit uygulaması yapmış, 20" içe dönük tabiri ile anılan janttan takmışlardı..
Her arabama yaptığım gibi bu aracıma da bir liste yaptık alel acele Kayseri'ye uçtum..
4 Disk
4 Balata
4 Buji
4 Bobin
Külbürutor kapağı
4 19" daha orijinal görünümlü bir jant
4 245/40 - 275/35/19 ebatlarında lastik
Arka saft takozu
ZF Lifeguard8 Şanzuman yağı + ZF şanzuman yağ karteri
Şanzuman yağ soğutucusu ( hiçbir sorun yoktu ancak yazılım yapabileceğim için önlem almak istedim )
Şu radyatörü ( Sokunce ufak bir kaçak gördük )
Termostat ( N20 hararetli çalışan bir makine dendiği için riske etmek istemedim )
Zincir seti değişimi
Motor yağı ve filtreleri, yağ kapağı , alt üst radyatör hortumları
Photon Ultimate D1S ampuller
+ Orj tip yeni yedek anahtar
İntercooler ve tüm şu hattının temizliğini yaptıktan sonra araçla yola çıkıp İstanbul'a geldim,
İstanbul'a gelir gelmez aklıma kazınan M Sport direksiyon uygulamasını yaptım, kodlamaları ile birlikte F1 kulakçıkları vs çalışması çok hoşuma gitti..
Aracın orijinal ses sisteminin vasat olması sebebiyle ve tespitlerime göre "Center" hoparlörünün nanaylaması ile 1TK Harman/Kardon Tweeter ve kapağını sipariş geçtim, ürün elime ulaştıktan sonra muhtemelen Center hoparlör ve kapağını da sipariş geçeceğim..
Sonrasında ise yüksek yakıt tüketimi ile ulan bari yakıyor gitsin diye güzel bir firma aracılığı ile 250-270Hp bandında bir yazılım yapmayı düşünüyorum, şimdi fotoğraflar..
![]()