Elektrikli dünyaya geçişi bir önceki konuda Model Y Performance ile yapmıştık.
http://www.techturkey.com/forum/otom...rformance.html
53.000km ve tam 2 yıl bindikten keyfini doya doya aldıktan sonra Detail35 Kutas kardeşime aracımı sattım.
Bu sırada aklımda IX edrive50 vardı ancak almak istediğim araç satılınca o sırada da ÖTV zammı vs olunca ibreyi yine Teslaya çevirdim. Bu sefer tercihimi RWD LR'den yana kullandım. Gece 12'de envantere düşünce ve bildirim gelince yapıştırdım geçtim.
Teslim noktası Kocaeli olunca Kutas götürdü eski arabamla yenisini almaya gittik. Çil çil teslalar bizi bekliyordu. Belirtilen sıra ve numaradan arabamızı bulup ilk kontrolleri yaptık.
İlk görüş: Yeni plaka Fiat 500e'de olduğu gibi oğlumun ismi EGE'den EG 305.
Tüm kontrolleri yaptık çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Lastikler şansıma Conti SC7 geldi.
Ertesi gün toplantım olduğu için İstanbula geçtim, Curio Hilton'da ilk parkını yaptık.
İlk iş eski arabamda üzerinde vermediğim 20 jantların ve sıfır Michelin OEM TO lastiklerimi takmak oldu. Bu arabaya daha çok yakıştı bence siyah / siyah.
Sonrasında Berkay kardeşimin APP'leri de yerini aldı.
Bitti mi bitmediEski arabadan kazandığımız deneyimi bunda da kullandım. Juniper eski arabaya göre çok daha sessiz özellikle rüzgar sesi konusunda. Ayrıca arabada trim sesi sıfır. Bu sebeple yol sesini kesmek için arabayı sökmek istemedim. Davlumbazlara dışarıdan müdahale etmek daha mantıklı geldi.
Arkalar da aynı şekilde yapıldı. Tüm bu içerikler Instagramda reels olarak mevcut oradan inceleyebilirsiniz.
Bu sırada Detail35 Kutas aracı komple PPF kapladı ve ön cam dahil tüm camlara filmimiz yapıldı. Ayrıca arkaya da OEM tip Performance spoiler takıldı.
Tabii ki Juniper'ın yol tutuşunu biraz jöle gibi geldi bana P'den sonra evet gayet konforlu ancak deparlı kullanıyorsan biraz fazla yumuşak. O yüzden TR'ye giren ilk ST XA Coilleri önden sipariş ederek hanemize hayırlı ettik. Hemen montajına geçtik. 16 kademe yumuşaklık / sertlik yani rebound ayarı olması tercih sebebim oldu.
Ayar olarak ilk başta fazla indirmeden bir deneyimlemek istedim ve inanamadım. P'den bile daha iyi yol tutan ama konfor olarak P'den daha yumuşak bir araba oldu bir anda. İnanılmaz net direksiyon, rebound noktalarında saçmalamayan ve yüksek süratte tren gibi giden bir RWD Tesla. Mükemmel!
Sonra dayanamadım çekerim emaneti severim adaleti diyerek biraz indirdim keyfine varmak için.
Araba çok büyük olunca 20leri yuttu tabii. OZ jant sipariş etmek istedim ancak istediğim ölçü fabrika üretim çizelgesinde gözükmüyor o yüzden bekliyoruz. 21 takmak ta istemiyorum. bu sebeple Amerikadan 20mm spacer sipariş ettim şimdilik onları bekliyorum gelince duruşu tam olacak gibi.
Şimdilik bu kadar.
Herkese kazasız belasız sürüşler.