İyi dilekleriniz için Allah razı olsun.
Blok patlatmayla ilgili olarakta zaten Ford Ecoboost'lar çok "sağlam" motorlar değiller.
Birkaç temel kusuru var,
-Turboşarjlı direkt enjeksiyon benzinli motor -- çok hızlı kurum bağlayıp piston çevresinde sıcak noktalar oluşmasına ve detonasyona neden olabiliyor,
-Krank havalandırma & Külbütör havalandırma valfleri çok verimli çalışmıyor, gerekenden fazla yağ/yağ buharının turbo emişine/yanma odasına gitmesine neden oluyor,
-2.3 olanların open deck olması (Focus RS, Mustang Ecoboost), (Aynı silindir çapında de-stroke olan 2.0 Focus ST olan Closed deck),
Opendeck olanların soğutma konusunda bi tık daha iyi olmasıyla birlikte, conta yakması vb sorunlarının olmasına neden oluyor, genelde 3. yada 4. pistonu çatlatıyor vs.
Ford 3 motor blogunu aynı kasada defa güncelledi. V2 ile V3 hallerinin fotoğraflarını alta ekledim.
V1'de silindirler arası çentik/slot yada açılı delikler bulunmuyor. genelde 2-3 yada 3-4 arasından (ısı kaynaklı) conta yakıyor. 2015-2016-2017
V2'de slot'un olduğu yerde conta yüzeyi çok ince kalıyor, opendeck ve zayıf oem saplamalarla birlikte contayı 2-3 yada 3-4 arasından sıyırıp aynı soruna neden oluyor 2018-2019-2020(1. 2.ay)
V3 silindirler arası soğutma için açılı delikler yapıldı, 2.3 blokların en sağlamı 2020+ olanlarda çıkıyor.
Benim durumda tahminim ana neden kötü yakıt + gereksiz zorlamaydı. Patlayan motoru komple kendim dağıttım, 4.piston kol kırmış, kırılan kol hem bloğu patlatmış, hemde hemen altında kalan yağ pompasını parçalamış. motoru hemen kapattığım için yataklarda vs çizik yoktu çok şükür :=) krank kapak turbo vs yedek parça olarak sakladım.
üstte söylediklerim harici kapak contası vs herşey sağlamdı. Kırılmadan önce en ufak yağ kaçağı, misfire vs sorunu olmayan bi motordu.
2.3 Mustang alan herkesin bilmesi ve bu riski alarak ilerlemesi gereken bir konu açıkçası. Alırken de bilgim vardı bu ihtimalden, o yüzden çok büyük süpriz olmadı. gördüğüm kadarıyla 125-150k km'de bu riske hazır olmak lazım

Bende ve 2 arkadaşımda toplam 3 mustang ecoboost var, 2 ay içinde 2sinin motoru gitti