User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Apache’ler Ne Yapar ? Leon’dan F30’a geçer. 2018 Sunset Orange 3.18i Edition M Sport

Shirb13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Apache’ler Ne Yapar ? Leon’dan F30’a geçer. 2018 Sunset Orange 3.18i Edition M Sport

Leon konusuyla çok ilgilenemiştim, belki burası gider bir şekilde. İçinde bulunduğumuz yılın ilk aylarında garajıma, motoruna rötuş işlemleri yaptırmak isteyen bir arkadaşın araca göz koyması sonucu Leon’la ilansız vedalaştık. Leon bir yanda dururken garaja ek olarak al-sat yapmayı denemiş ve o süreçte iki kez düşük km li 3.16 M Sport F30 alıp satmıştım. Oradan tadı damağımda kalmıştı.

Bu ikisi ağzıma bal çalan arkadaşlar idi,

Beyaz 94 binde 2014 modeldi. Çenem düşük, ben anlatmayı yazmayı seviyorum da. Umarım sizde okumayı seviyorsunuzdur.

Neyse …

Bu da 54 binde 2013 model ikisi de orj m sport idi. Bluetoothlu standart multimedyaları dışında hiç bir özellikleri yoktu. Katlanır ayna bile

Tabi Leon gittikten sonra tadı dimağımda kalan F30’a bu sefer uzun soluklu olacak şekilde dönüş vakti gelmişti. Kendime ait binici olarak aldığım tüm araçlara en az 5 yıl bindim. Kısmetse bu da en az o kadar sürer. i20 - Leon - 3.18 bir de mondeo var da o ayrı hikaye belki bir gün onu da anlatırım. O da duruyor, 3. Yılını doldurmak üzere

Artık günbatımı rengi f30’a gel, ne boş yaptın ! Diyorsunuz, demeyin.

Leon’u vereceğim kesinleştikten sonra tabii ki arayışlar başladı, hatasız boyasız sadece 3.16 lara param yetiyor ancak artık gönlüm donanımlı en azından katlanır aynası olan, bir f30 istiyor. E arıyorum bulamıyorum tabi. Daha önceki tanışıklıklarım vasıtası ile Edirne’de bi 3.16 m sport f30’un 3. Sahibinden ful çorlu borusan bakımlı sağ arka çamurlukta göçük düzeltme katlanır ayna vs var haberini aldım, aradım pazarlığı yaptık arabayı gidip görücez, ki daha önce gördüm ben arabayı bi önceki sahibinde yılan gibiydi, ama siyah içime sinmiyor bir türlü. Neyse Edirne’den bir arkadaşı yönlendirdim, tamponları boyatmış şu an ki sahibi (kadın) boyatmasına boyatsında tırnakşar tam oturtulmamış. Bende bu tarz şeylere kılım, yapılabilecek şeyler evet ama nasip olmayacak ha gönlüm geçti arabadan. Ben bakınmaya devam, 318 lere hiç bakmıyorum sıkıntılı dendiği için. Şeytan dürttü bi bakayım dedim.

Devamını anlatacağım günlük, şimdilik iyi geceler çok uyku bastı.
    Konu Shirb13 tarafından (17-11-2025 Saat 06:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: Edit
    Sel Gider Kumu Kalır.
    Instagram: SrtGaraj282
    2016 Hyundai i20 Style Pan 1.4 Crdi
    2017 Seat Leon Fr Desire Red 1.4 TSI 150 HP ACT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edirne’de ki F30 da kalmıştık, ön arka tampon tırnaklar oturmamış, bagajı açınca arka tamponla bagaj fitili arasında boşluk var, sigara yanığı ufak tefek derken iyice arabadan gönlüm geçti. Hanımın baba tarafından kuzeni var İstanbul’da çekirdekten yetişme 3 harflilerde çalışmış, çalıştığı yere ortak olmuş şimdi oranın ustası. Onu aradım, kendimde baya google youtube ne var yok izledim okudum vs. Genel olaral bu arabanın turbosu, su flanşından kaçak yada manifoltta çatlak gibi tespiti kolay masrafı ağır bir iki arızası var (yanlışım olabilir, düzeltin) ve standart gibi birşey illa oluyormuş. N13’ün sıkıntıları ise genel olarak daha karmaşık, basit gibi görünnen ama ucu açık sorunlarmış. Bilenler yeşillendirebilir, yazmışlardırda çokça yerde zaten. Dönelim 3.18’e turbosu yapılmışını bulursak ne ala yaklaşık 100 k km kafa rahat gibi birşey. Benim züürt tesellimde şu bir yandan dekor maksatlı bakıyorım bu arabayı çokta binmem şehir içinde, elimin altında motor falan derken 3 farklı taşıt var bundan hariç. Buna sıra gelmiyor çokta km yapmıyorum. Bana dert açmaz diyorum, yani kendimi ikna etmeye çalışıyorum

Düştük bi yola, düşük kmliler deli para tabi, nerdeyse g20 g30 alınacak paralar. Kendime göre nispeten eli ayağı düzgün bütçeme uygun bir kaç model bulduktan sonra 3 üne gidip bunda karar kıldım, kaporasını attım ve eksperden bir gün önce kuzene arabayı görürüp göstermesini istedim. Araç sahibi kırmadı sağolsun. Bu şekilde aracı bi ön elemeden geçirdik ve alırsak ilk değişmesi gereken yads müdahale edilmesi gereken parçaları belirledik.

Bu arada nasıl bir talihsizlik ise arabanın tavanında göçük var ilanda pek belli olmuyor, yanına gidince fark ediyorum ancak arabaya da kanım fazlasıyla ısındı. Bunu çözmenin yolunu arıyorum. Youtube da ki dolandırılma videolarında olduğu gibi arabayı almamam için fazlasıyla işaret var aslında. Ama aldım, noterden sonra da ilk iş tekrar kuzenin yanına gittim tespiti üzere ön üst salıncakları değiştirdik markasını söylemişti oem üretici L ile başlayan birşeydi ama unuttum. Bununla birlikte klasik yağ ve filtre bakımı yapıldı.

Orada beklerken Bmw Car Club Turkey başkanı Sinan abi ile tanıştım, bir e36 m3 ile ilgileniyordu maaşallahı var. Aga bee diyor insan böyle örnekleri görünce. Sinan abiyi yakalamışken tabi bilgilerindende istifade ettik kendisi gayet paylaşımcı biri sağolsun.

Bizim işlemler bittikten sonra da yola çıkmaya hazırız istikamet Revelation Performance termostat yazılımı (Sport Cooling) yapacağız. Revelation Görkem sağolsun kibar ve beyefendi kişiliği ile yardımcı oldu. Kendisini bu süreçte de baya darladım sağolsun her zaman düşüncelerini paylaştı, bu saatten sonra da yavaştan i8 kol piston aramaya başla, illa birgün lazım olacak dedi bende sen buna o zaman çıtırdan birşey yap bari leondan geri kalmasın en azından 150 hp olsun dedim. Onu da yaptık.

İşin İstanbul’da ki mekanik boyutu şimdilik bitti, yapılacaklar listemiz hazırlandı ve yola çıkacağız. İstikamet Trakya.

Yapılacaklar listesi,

Nbt id6 olmazsa olmaz (lci’lerde özellikle 2017 lerde piksel kaybı var standart multimedya da) bunun ekranı diğerlerine göre pahalı doğal olarak o paratı verince nbt ye geçmek daha mantıklı oluyor.

Jantların kenarları düzeltilecek ve boya istiyor

Kapı kolları *****

Trimler de tırnak izleri.

Tavanda göçük, sanatkar göçükçü bir arkadaşm olduğu için pekte dert etmedim allah var, zaten almadan önce ona da video foto çekip attım, danıştım.

Direksiyon derisi değişecek

Çamurluklarda m logolar yok o alınacak

Fitillerde eskime ve yırtıklar var

Ön cam yan plastik çıtalarda tazzikli su jeti yaralamaları ve silecek altı plastiğin kauçukları çatlamış o değişecek

Cam filmi yok cam filmi yapılacak

Ön tampon boya istiyor.

Yalıtım

Detaylı temizliği polisajı zaten benim işim

İki tampon atığı ve sigara yanığından gönlü geçen ben, baya bir enkazın içinde buldum kendimi.

Vira bismillah.
    Konu Shirb13 tarafından (17-11-2025 Saat 07:06 ) değiştirilmiştir.
    Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant, direksiyon derisi, ve trimlerin durumu

Sel Gider Kumu Kalır.

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun, maşallah güle güle binin. Rengi güzelmiş Lacivert F30'dan sonra gördüğüm en güzel ve farklı renk. Bu aralar çok F30 görmeye okumaya başladık, okuyarak çok güzel tecrübe kazanıyoruz sayenizde elinize sağlık.
    Arabanın yerde fotoğrafı var mı, yüksekliği nasıl orjinal mi?
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Renk çok iyimiş kazasız belasız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anilatasy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun, maşallah güle güle binin. Rengi güzelmiş Lacivert F30'dan sonra gördüğüm en güzel ve farklı renk. Bu aralar çok F30 görmeye okumaya başladık, okuyarak çok güzel tecrübe kazanıyoruz sayenizde elinize sağlık.
    Arabanın yerde fotoğrafı var mı, yüksekliği nasıl orjinal mi?
    Teşekkür ederim allah size daha iyilerini nasip etsin. Bende kullana kullana öğreneceğim. Bakalım. Yerde fotosu var orjinal. Oda yapılacaklar listesinde AP Coil, ST XA Coil arasındayım bütçeyi zorluyor biraz.

Bu foto biraz teaser gibi yapılanlar ve yapılacaklarla ilgili adım adım anlatmaya devam edeceğim.

Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deepblue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Renk çok iyimiş kazasız belasız.
    Sağolun Allah razı olsun, ilk kazası yapıldı nazar atıldı, konunun devamında anlatacağım allah daha büyüklerinden korusun hepimizi tabii.
    Sel Gider Kumu Kalır.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Renk çok iyi, tr ye makyajdan sonra geldi bu renk, genellikle 318i lerde var.

Amaç sadece düşürmekse vogtlandı tak geç yada eibach falan.ama viraj kabiliyeti ve fren altındaki hareketleri iyileşsin istiyosan kesinlikle coilover, o da ap yeterli bence
    2016 F30 320i& 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Renk çok iyi, tr ye makyajdan sonra geldi bu renk, genellikle 318i lerde var.

Amaç sadece düşürmekse vogtlandı tak geç yada eibach falan.ama viraj kabiliyeti ve fren altındaki hareketleri iyileşsin istiyosan kesinlikle coilover, o da ap yeterli bence
    Teşekkür ederim bütçe ve beklentiler doğrultusunda bir larar vereceğim. Özelden verdiğin destek içinde ayrıca teşekkürler.
    Sel Gider Kumu Kalır.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    122 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Rengi çok güzelmiş.
    Kazasız, belasız, çiziksiz kullanmak nasib olsun.
    Coil kesinlikle bambaşka bir dünya. Yaydan sonra dağlar kadar fark olduğunu anlıyorsun. Başka şeylerden fedakarlık edilip alınması doğru tercih alır.
    Yayın bozuk yollardaki manasız zıplama / yaylanmaları gerçekten çok can sıkıcı.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rengi çok güzelmiş.
    Coil kesinlikle bambaşka bir dünya. Yaydan sonra dağlar kadar fark olduğunu anlıyorsun. Başka şeylerden fedakarlık edilip alınması doğru tercih alır.
    Valla ben vogtland kullanıyorum f30da, hiç öyle saçma sapan bi zıplama yok, belki amortisörün sağlığı veya kalitesi ile de alakalı olabilir.Belki aynı marka yayı başka marka bir arabada kullansam o zıplayabilir dediğiniz gibi f30da olmadı.

Ama yine de ben de coilovera geçicem viraj performansından dolayı
    2016 F30 320i& 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rengi çok güzelmiş.
    Teşekkür ederim hocam, bende yayı elemiştim. İyi bir yayla ortalama bir coil arasında atla deve fiyat farkı kalmıyor bana göre. İşte duruma göre hareket edeceğim ama kesinlikle şaşıran yada aynştayn olmayacak
    Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet günlük kaldığımız yerden devam, sabah namazndan sonra evde insanlar uyurken sakin ve sessizce buraya yazmak daha güzel oluyor.

İstanbul'da işlerimizi bitirdikten sonra yola koyuldum, bahsettiğiim standart ekranda ki piksel kaybı;

Mekanmza girişi yaptık,

Gün içinde öncelikli işleri çözdükten sonra soluğu direk döşemecide aldım, başladık direksiyon derisini sökmeye ve sökerken usta dedi ki ben bunu değiştiremem rezistansların kopar, Üstüne kaplama yapmak lazım dedi. Ne rezistansı vs derken ufak bir araştrma ile şerit takip ve çarpışma önleyici olan araçlarda direksiyonun standart olarak ısıtmalı geldiğini ancak opsiyonu satın almanız gerektiğini öğrendim. Rezistans, ısıtma hiç kullanılmadığı için deriye kaynamamış. Ustayı da biraz gazlayarak titiz bir çalışma ile direksiyondan eski deriyi ayırdk. Sonrasnda etli direksiyon sevdiğimden ve yeni gelişen bu durum ile ısıtmayı da aktif etme planı ile rezistansın deriye kaynamasını bir nebze de olsa engellemek adına araya eva sünger tarzı bir malzeme ile yeni nappa derimizi direksiyona uyguladk.

ve direksiyonumuz hazır.

direksiyon ısıtma düğmesinin geleceği yer, ancak düğme tek satılmıyor direksiyon altı bagaliti ile birlikte almanız gerekiyor çıkma olarak.

Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günlüğe devam, döşemecideyken tavandaki göçük için döşemeyi de söktük alttan müdahale gerekirse rahat olsun diye ancak boşuna söktürmüşüm zira sunroofun kuşaklarından dolayı bi işe yaramadı. Bende boşa sökmüş olmayalım diye tavana alttan basit bi yalıtım yaptım. Yalıtımın fotosunu çekmedim ama göçüğün fotoğraflarını atacağım öncesi ve sonrası şeklinde.

Tavan döşemesi hazır söküklen gider hprtumlarına baktım ama birşey belli olmıyordu

Göçüğün öncesi (bariyer düşmüş)

Sonrası

Bu da benim müdahalem sonrası, 1500 - 2000 zımpara ve Angelwax Resurrection Ufs’nin standart keçesi ile polisaj

Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili günlük,

Göçükçüden çıktık cam filmi için arkadaşımızın dükkanına geçiyoruz, kendimde yapıyorum ancak bir nevi kuyruk düzeltmesi yarım elma gönül alma gibisinden ona yaptırmak istedim,

En ön cam ve sunroof lacuna air cool 80 diğer camlara nano ceramic yapıldı.

Sel Gider Kumu Kalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazar is coming diyordu zaten, devamı gelecek.
    Konu Shirb13 tarafından (Dün Saat 21:15 ) değiştirilmiştir.
    Sel Gider Kumu Kalır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler