Merhaba arkadaşlar, en son polo tdi konumu açmıştım hem kendisi ile yeteri kadar vakit geçirdiğimizden hem artık evleneceğimden dolayı hanım kullanamaz diye kendisi ile vedalaşmıştık. Daha sonrasında 1.0 tsi highline polo aldım yaklaşık 6-7 ay birlikteliğimiz oldu. Sonrasında ise ev alma durumu oluşmasından dolayı kendisi ile vedalaşmak durumunda kaldık. Mart ayından beri 50cc motor ile idare ediyordum ve artık canıma tak etti ne oldu oldu zaten bi dünya borç içindeyiz bi hareket yapmam gerekli dedim ve başlığımızdaki arkadaş ile yollarımız kesişti.
Kendisini 2021 yılında İstanbul'dan yakın bir arkadaşıma almıştık, Edirne'ye getirdikten sonra güzel bir kondisyona getirdikten sonra arkadaşım sattı 3-4 el değiştirdi vs. en son nerede olduğunu bilmiyorduk. Aracıda 2 aydır Edirne'de görüyorum plakası değişmiş fakat diksiyonu ve duruşundan, jantların renginden, sol ön direğindeki güneş yanığından hemen tanıdım. Tanıdım ama ev'i aldık bir yandan kiradayım müteahhitin evi bitirmesini bekliyorum hem kredi hem ev kirası derken kıpırdamaya yer yok. Neyse dedim nasıl olsa satılık değil bi kaç aya toparlar denk geldiğimizde sahibine ulaşır bir şekilde çözeriz dedim, demeye kalmadan araç 2-3 hafta sonrasında ilana düştü.Sonrasında kendisi ile iletişime geçip aracın eski geçmişini bildiğimi neler yapıldığını konuştuk anlaştık ve satışı aldık. Araç manisaya gitmiş orada çok fazla kilometre yapmamış, 185 binde alınmış 2 sene içerisinde 10.000 km gibi komik bir km yapılmış.
Kendileri 2006 model boyasız ve değişensiz olarak hala aynı şekilde duruyor. İç kondisyonu hala çok düzgün herhangi bir şey gerektirmiyor. Sadece bizden sonra bakımsız kalmış, kronik olan kaput ve tavan güneş yanığı olmuş. Bu konu üzerinde ne yapsam diye düşünüyorum fikirlerinize açığım. Aracın üzerinden coilover ve spor yayları sökmüşler, ön cam filmi sökülmüş. Anlamadığım şekilde arkalara çıkma lastik lastik takılmış
2021 yılında arkadaşımdayken olan fotoğrafı.
Kurumsal firmada araç satın alma sorumlusuyum, her gün araç bakıyoruz ve fiyatlıyoruz. Elimizin altında hazır imkan var bizimkini de aradan çıkaralım dedik hemen lifte alıp gerekli kontrolleri yaptık, ustamdan geçer notu aldıktan sonra satışa geçtik. Satışı aldıktan sonraki pozumuz
[/url]
Plakamız 45'ten 22'ye döndü.
Aracı 1-2 gün kullandım üst devirler isteksiz geldi ve aynaya baktığımda çözemediğim her viteste siyah duman mevcuttu. Alt devirler dolu bir şekilde geliyor araç 3000 devirden sonra gitmiyor yığılıyor, 4 ve 5 vites çok isteksiz. Araçta yazılım olduğunu biliyordum fakat böyle isteksiz gidişi yoktu.
Hemen @levent abim ile iletişime geçtim, kendisinin de o hafta Edirne'ye gelme planı vardı. Daha ayak basar basmaz dosyayı okuduk hatalı yerler olduğunu gördük. Kendisi müdahale etti ve ortadan duman sorunumuz kalktıBuradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum Multijet profesörü
Ufak tefek küçük eksikleri tamamlıyoruz, kapağı eksikti ve süpürgesi ömrünü yitirmişti. Arka silecek kolu komple sıfır aldım. Before/after.
![]()
Bakımını kendimiz bilelim diyerek yapalım dedim, bakım kağıdına baktığımda 10w40 yağ koyduklarını gördüm. Hemen shell'in engine flush, yağ ve filtre setlerini sipariş geçtim.
Yağ bakımı yapıldı, yakıtı dolduruldu şuanlık günlük binmeye devam ediyorum. 4 lastik sıfır alınması gerekiyor, 195 50 15 var üstünde aynı ebattan devam etmeyi düşünüyorum, belki bir coilover ve spor yay yapabilirim. 50 yanak olduğunda çamurluk arası çok boşluk kalıyor. 185 tabana dönsem bu sefer lastik gözüme çok ince geliyor
Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın..

[/url]
Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum Multijet profesörü 

Alıntı