User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2012 Range Rover Sport 3.0 SDV6 Premium HSE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2012 Range Rover Sport 3.0 SDV6 Premium HSE

Yaklaşık bir sene önce aldığımız, 1 senedir tecrübe ettiğimiz ve herkesin almaya korktuğu 2012 model L320 kasa kodlu ve Premium HSE paketli aracımızın konusunu açıyorum.

Araç hanımın. Bundan önceki aracı CLA180 CDI AMG idi. Çok az yakan, çook sorunsuz ve denildiği kadar da konforsuz olmayan bir araçtı.
    Kendisi bu;

Bir gün Göcek dönüşü hızlı geldim Ankara'ya. 150-160 arası 9 litre yakıp bir de çok nazlı gidince arabayı satmaya karar verdim. Ne alsak ne yapsak diye düşünürken artık bir de çocuk beklediğimiz için biraz büyük bir araç almayı düşündük. Tesla baktık beğenmedi hanım. Mini Countryman sıfır km alabiliyorduk gittik baktık beğenmedi Sonra bir akşam sahibinden de takılırken RR Sport 3.0SDV6lara bi baktım bütçemizin %10 altında iyi arabalar alabiliyoruz. Fakat araba çok mimli. Çok riskli. Kimle konuşsam herkes sakın diyor, ama içten içe de herkes beğeniyor ve cesaret edemiyor. Ben de zehiri aldım, hanıma gösterim ve tabiki hangi bayan beğenmez direk süper dedi.

Başladık araba araştırmaya. Bu arada tabi görüştüklerim madem Range alacaksın Vogue al 3.6 TDV8 al diyor. Arabayı almadan önce Range ustamı ayarladım. ProShop Ankara Gıyasettin abi. Ankara Otonomi'de sırf aracı bi sefer görelim diye yıkık bi Vogue'a bakmaya gittik. Baktığımız Vogue yıkık, 400.000KM'de falan ama arabanın deriler orjinal ve çok iyi durumda. Motor şanzıman kısa bir sürüşün ardından saçma sapan bir durum yok, vites geçişleri düzgün, motorda anormal bir ses veya sallantı yok. Airmatic düzgün çalışıyor. Araba yıkık olmasına rağmen baya iyi. Zaten içi çok geniş, hatta içeride konuştuğumuz ses yankı yapıyor.

Range almaya iyice ısındık. Araştırmalar derinleşince 3.6 motorun 14 litre yaktığını gördük. 4.4 TDV8 motora yöneldik. Bu sefer de araçla ilgili bilgi aldığımız ustamız en kötü sahnede 4.4 motor bloğu yok 3.6 bak dedi. Biz de 3.6 şanzımanı 6 ileri olması ve iç mekanında orta konsol farklı olduğu için Vogue'dan vazgeçip Sport'a yöneldik.

Bu arada tatile Marmaris'e gittik. İlanlarda da bi tane fotoğraflardan çok iyi duran Sport var Marmariste. 2012 model, 190.000km'de, boyasız ve baya dolu paketli bi araba. Tatil dönüşü araba sahibini aradık biz bi görebilir miyiz dedik arabayı. Tamam dedi araç sahibi, arabayı gördük kullandık. Arabanın içi dışı tertemiz. Deriler sıfır gibi. Adam baya titiz birine benziyor. Tamam biz bi düşünelim diyip döndük Ankara'ya.
    Adamdan gelen fotolar;

Bu arada hikaye başlamak üzere, araç sahibi bize bir film yaptı onu anlatacağım şimdi.

3 gün sonra pazarlığı bitirdik, araçta bir TL masraf çıkarsa uçak biletini alıp seni geri göndereceğim dedi. Tamam dedim bastım uçakla Dalaman'a, oradan Marmaris'e geçtim adam beni aldı ve aracı Marmaris'teki tek ekspertize götürdük. TEK diye bilerek söylüyorum çünkü araç sahibinin yakın arkadaşı.

Eksper başlayınca eksperdeki herkes araç sahibini tanıyor samimi konuşuyor. Ben bi kıllandım. Hatta içime kuşku düştü ama araba kozmetiği çook düzgün. Eksperden araç dediği gibi çıktı bende zaten mevcut bütçemin %10 altında alıyorum araba da güzel diyip aldım arabayı.
    Eksper'den;

Çıktım yola.

Yakıtı fulledim yola çıktım ama bir gariplik var arabada. 70-80 km'den sonra araba inanılmaz geziyor. Yol tutuş sıfır. Takır tukur. Dedim ki hayırlı işler. Acaba lastik havaları mı yüksek dedim ama Temmuz ayında 100km yol yapmış ısınmış lastiklerle hava basıncı ölçmek doğru olmaz diyip yola devam ettim. Bu arada içime eksperde düşen korku netleşti ama sadece yürüyende bir problem var. Motor sesi çalışması çok iyi, şanzımanda sıkıntısız geçişler vs.

Dedim ki bize bi yürüyen girecek hadi hayırlısı.

Ankara'ya sorunsuz problemsiz geldik. Gittik ProShop'a. Reçete çıktıııı.

Dört Disk
    Dört Balata
    Balata Fişleri
    Fren Hidroliği
    Dört Amortisör
    Radyatör bidonu ve kapağı
    Yağ Pompası ve keçesi
    Ön Triger
    Şanzıman yağ ve karteli
    Hava, yağ ve polen filtreleri
    Antifriz
    Termostat Su Kanalı
    Direksiyon hidroliği
    Yağ soğutucu
    Şaft Tamiri ve Balansı
    Boğaz Kelebek Contası
    Silecekler
    Anahtar Kumanda Kabı

Bunların hepsi Logolu veya OEM ürünler ile değişti. Sadece amortisör piyasadaki en iyi yan sanayi Dunlop alındı. Bu arada bu ağır bakım bize 250.000'e mal oldu

Meğer biz kazık gibi bir araba sürüyormuşuz. Araba çok yumuşadı. Çekiş arttı, yakıt düştü.

Bir hafta sonra araba bir süre yatınca, 3-4 gün, ön amortisörler iniyordu. Bastım gittim ProShop'a. Baktılar ki EAS Valfi sanırım bozukmuş, sürekli bozulan parça olduğu için bizde tamir kiti var garantili tamir ediyoruz dediler ve yaptılar. O zamandan beri çok şükür hiç bir sorunumuz yok.

Tabi bu arada amortisörler değişince adaptasyon yapıldı araba olması gerekene geldi çok yumuşadı.

Otoparktaki yerini aldı aracımız;

Gelelim genel deneyimlere,

Araç çok atik. Özellikle 60-140 arası çok iyi. Araç 2.650 KG. Bu ağırlığına rağmen gidişi çok iyi. Yakıt 10.5 litre altına hiiç düşmedi şehir içinde. Uzun yola ilk defa gittim, full bagaj ile 110-120 arası 9 litre yaktı.

Yol sesi sıfır diyebilirim. Amortisör konforu 275/40/20 lastiklere rağmen çok iyi. İç mekan kalitesi, malzeme kalitesi, dokunduğun her yer çok üst düze ve premium. Bir de 2018 E180 aracımız var ondan üstün kesinlikle.

Donanımlar efsane, dokunmatik ekran, direksiyon ısıtma, dört koltuk ısıtma, şöför koltuğu yanal ve bel desteği, otomatik uzun far asistanı, 5 adet kamera, Easy Entrance, çok iyi çalışan bir buzdolabı, elektrikli bagaj, kendi kendini bırakan elektronik el freni, Bluetooth müzik dinleme ve telefon bağlantısı, cruise control, havalı süspansiyon, elektrikli katlanır hafızalı aynalar, elektrikli hafızalı direksiyon kolonu, inanılmaz iyi çalışan bir dört çekiş ve sürüş ayar sistemi vs vs diyerek devam ediyor.

Modeli yüksek arabalarda bulunan her şey var. Tek eksik Apple Car Play'di onu da modül takarak hallettik hemde dokunmatik ekranlı oldu.

Karda da bi dağa çıkıp sürüş yaptık, lastikleri sıfır Conti T830P idi. Kar performansına şok olduk, resmen her yerden patinajsız çıktı. Karda kar moduna alıp, diferansiyeli kilitleyip düşük çekiş modunda her yere çıktık. Çoğu yerde düşük çekiş moduna almaya gerek bile kalmadı.

Uzun yolda bebek için yoğurt mama vs buzdolabına koyduk 11 saat yolda buz gibi kaldı.

Şimdilik ufak bir problem var, 140-150 bandında 15-20 dk gidince araç gaz kesiyor. Bi iki dk geçince düzeliyor. Fakat sürekli yapmıyor ve arıza kodu düşmüyor. Dolayısıyla bi müdehale yapılmadı.

Daha detaylı güzel fotoları APP plakası takılınca çekip paylaşacağım. Soruları olanlara cevaplayabilirim.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arabanın bu kadar beğenilip bu kadar tercih edilmemesi problemlerinden ziyade binici kitlesi kanımca. Arabayıp alıp beline vura vura binen bir kitle, alan her kişi bineyim satayım kafasında. Şu arabadan bizim gibi birisine denk gelse ne olur diyodum. 250bin olmuş zaten Kazasız belasız maşallah çok güzel görünüyor.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam hem hayırlı olsun hemde geçmiş olsun tekerine taş değmesin
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aralar bende bakıyorum. İyi denk geldi. Babama bi araç alacağız. Yılda 3-5 k km anca yapıyor. Suv istiyor. X3 bakıyorum RR radarımda.

Araçları sıkıştırmadan kullandığı için ilk sizin gibi bi masraf edip sorunsuz biner diye düşünüyorum. Tabi motor sorun açmazsa Kaç km yaptınız aracı aldıktan sonra ?
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanAdalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arabanın bu kadar beğenilip bu kadar tercih edilmemesi problemlerinden ziyade binici kitlesi kanımca. Arabayıp alıp beline vura vura binen bir kitle, alan her kişi bineyim satayım kafasında. Şu arabadan bizim gibi birisine denk gelse ne olur diyodum. 250bin olmuş zaten Kazasız belasız maşallah çok güzel görünüyor.
    Araba 185.000'e kadar ilk sahibinde ve full borusan bakımlı bayandandı. O yüzden araba temiz kalmış. İkinci sahibi 5.000 KM kullanmış ilana koymuş. Binici kitlesi çok bozuk zaten. İş yerime ve müşterilerime daha hiç bu arabayla gitmedim

Alıntı bedirnismo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam hem hayırlı olsun hemde geçmiş olsun tekerine taş değmesin
    Teşekkürler

Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu aralar bende bakıyorum. İyi denk geldi. Babama bi araç alacağız. Yılda 3-5 k km anca yapıyor. Suv istiyor. X3 bakıyorum RR radarımda.

Araçları sıkıştırmadan kullandığı için ilk sizin gibi bi masraf edip sorunsuz biner diye düşünüyorum. Tabi motor sorun açmazsa Kaç km yaptınız aracı aldıktan sonra ?
    Geçmişi belli ve temiz bir araba bulup, eksperden önce iyi bi Range ustasına göstermek şartı ile alınır. Tabii kenarda en az 200K dursun. Ne olur ne olmaz Bu arabanın en büyük sıkıntısı krank kesmek. Krank yapısı gereği yağlaması çok zayıf. Araba çok ağır, ani kalkışlarda krank güce ve ağırlığa dayanamayıp kırılıyor. Bu yüzden 60'a kadar sakince kalkıp sonrasında hızlanmak lazım.

Aldıktan sonra 20.000 km yaptık. X3 2.0sdrive benimde listemdeydi. Buna en yakın rakip oydu. Alıp yazılım yaptırıp binecektik ama Range varken beğenmedik. Bir kez geliyoruz dünyaya diyip risk aldık, çok şükür şimdilik bir problem yok. İnşallah hiç pişman olmayız

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun bu tarz arabalarda o masraflar her an kapıda olabiliyor yinede çok güzel düzgün duruyor maşallah.. Sormak istediğim vogue da 3.6 tdv8'ler için genellikle sorunlu diyorlar hatta çoğunun fiyatları 3.0 lardan daha uygun bu konu ile ilgili bilginiz varsa paylaşma imkanınız var mıdır.
    Umbrella Corporation

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "sorunlu", "direkt kaç" şeklinde nitelendirilen bu araçlar için iyi cesaretmiş, ben DSG'li arabaya bulaşmaya cesaret edemiyorum daha

Bi arkadaş yeni kasayı almıştı, eskilere göre sorunsuz falan deniliyordu. Bir gün geldi, hep beraber Sapanca tarafında mı ne bi yerlere gitmiştik, yol bi yerden sonra toprağa döndü, oraya girdiğinde pata küte takır tukur olmuş araba, ne oldu dedik, benim körükler patlak ondan diyor. Nasıl patlattın, ben bir şey yapmadım dedi güldü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CüneytIşıkkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun bu tarz arabalarda o masraflar her an kapıda olabiliyor yinede çok güzel düzgün duruyor maşallah.. Sormak istediğim vogue da 3.6 tdv8'ler için genellikle sorunlu diyorlar hatta çoğunun fiyatları 3.0 lardan daha uygun bu konu ile ilgili bilginiz varsa paylaşma imkanınız var mıdır.
    Ben çok araştırdım. 3.0 BMW motorlu olan Vogue’lar 2005 fala ve makyajsız kasa. İçi çok eski. Dıştan makyajlasan da içi çok eski. Keyif vermez. Makyajlı kasada dizel iki motor var. Biri 3.6TDV8 biri 4.4TDV8. 4.4 motorlar hep ithal. Borusan hiç getirmedi dolayısıyla yedek parça durumu bi tık daha zor. 4.4 8 ileri ve içi makyajlı. 3.6 olanlar 6 ileri ve içi 4.4e göre eski kalıyor. Bu arabalara bence 6 ileri yetersiz. 6 ileri olanlar çok yakıyor. 4.4 hem güçlü hem az yakıyor hemde 8 ileri. Her ikiside range deki en sorunsuz motorlar. Ustalar hep 3.6 seviyor. Bence tamiratı daha az karmaşık olduğu için. Yoksa ben vogue alsam kesin 4.4 alırım. Gidişi o devasa arabaya göre çok iyi.

Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "sorunlu", "direkt kaç" şeklinde nitelendirilen bu araçlar için iyi cesaretmiş, ben DSG'li arabaya bulaşmaya cesaret edemiyorum daha

Bi arkadaş yeni kasayı almıştı, eskilere göre sorunsuz falan deniliyordu. Bir gün geldi, hep beraber Sapanca tarafında mı ne bi yerlere gitmiştik, yol bi yerden sonra toprağa döndü, oraya girdiğinde pata küte takır tukur olmuş araba, ne oldu dedik, benim körükler patlak ondan diyor. Nasıl patlattın, ben bir şey yapmadım dedi güldü
    Range lere binen kitlede sorunlu. Tamam araba sorunlu bunu biliyoruz ama binen kitlede sorunlu olunca kaymaklı ekmek kadayıfı oluyor.

Bu range de sorunsuz denen motor sadece son kasa Sport ve Vogue lar. Diğer hepsi sorunlu. Hemde kökenden sorunlu. Bir arabanın krank yağlama sistemi yetersiz olabilir mi? Kabul edilebilir bir sorun değil. Sadece ani kalkı yapılmazsa sorun çıkarmıyor. 2018 model bile olsa eğer V6 dizel ise bizim motordan farksız. Range’de sıralı 6 motorlar sorunsuz. Çünkü tamamen yeni motor.

Her şeye rağmen iyi ki almışız inşallah hep böyle memnun bineriz.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    185 bine kadar borusan bakımlı araba 190 bine kadar o kadar masrafı nasıl açmış abla da heralde borusan'da listeyi görünce satışa koymuş diye tahmin ediyorum Borusan bu listenin eksiğini yapmaz fazlasını bile yazar

kazasız belasız sorunsuz ağız tadıyla uzun süre binmek nasip olsun inşallah

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorunsuz ingiliz yoktur, az sorunlusu (çok bakımlısı) vardır diye düşünüyorum. Sizinki de çok bakımlılardan, kazasız belasız kullanın çok güzel konu olmuş.
    ///M Rulez...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    185 bine kadar borusan bakımlı araba 190 bine kadar o kadar masrafı nasıl açmış abla da heralde borusan'da listeyi görünce satışa koymuş diye tahmin ediyorum Borusan bu listenin eksiğini yapmaz fazlasını bile yazar

kazasız belasız sorunsuz ağız tadıyla uzun süre binmek nasip olsun inşallah
    Bize masraf olan kısmı aslında dört amortisör ve disk balatalardı. Gerisi biz almışken kafamız rahat olsun diye yaptık. Aslında ağır bakımı yaptık.

Bende sizin gibi düşünüyorum, arabanın acil yapılması gerekenleri Borusan'da yapılmış, artık bunlar yapılmazsa olmaz denilen noktada araç satılmış, alan kişi de biraz binmiş bakmış buna böyle binilmez ve bakımı da yapıcak para yok aracı bize sattı

Alıntı msk_bmw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorunsuz ingiliz yoktur, az sorunlusu (çok bakımlısı) vardır diye düşünüyorum. Sizinki de çok bakımlılardan, kazasız belasız kullanın çok güzel konu olmuş.
    Kesinlikle doğru, sorunsuz yok çok bakımlı var. Fakat şöyle de bi durum var, Defender 90 kamyonet geçen tek kapı ve arkada koltuk olmayan modelleri araştırıyorum. Şirket için vergi avantajı var. Motorlar tamamen yeni teknoloji sıralı 6. Herkes çok sağlam diyor. Muhtemelen onların motorları sağlam.

Ümit Erdim'in bi Range Sport'u vardı. Doğan Kabak ile onu tanıttıkları bi video var Youtube'da. Orada çok doğru bi laf söylüyor, "Herkesin hayatında çok sevdiği ve vazgeçemediği patavatsız bir arkadaşı vardır. Range, bu adam iyi hoş ama şimdi bir şey söyleyecek beni herkesin içinde rezil edecek dediğin kişi gibidir. Bi anda hiç belirti vermeden bi arıza verir yolda bırakır" diyor. Çok doğru tespit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada tavan döşememizin bagaj kısmından sarkmaya başladı. Kronik zaten.

Bende siyah tavan yaptırmayı düşündüm. Yapay zekaya bi yaptırdım ve çok beğendim. Sizce nasıl beyaz mı olmalı siyah mı?

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle beyaz tercih ederdim.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siyah çiçeks.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyah tercihim olurdu benimde. Daha öncesinde tavan sarkması sonrası e53 X5'in tavan döşemesini bu şekilde antrasite dönmüştüm M paketlerdeki gibi çok güzel olmuştu.
    Umbrella Corporation

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aynı renkten devam ederdim, aracın oem build specleri dışına çıkmak pek tarzım değil, yoksa antrasitte yakışır.
    ///M Rulez...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aynı renkten devam ederdim, aracın oem build specleri dışına çıkmak pek tarzım değil, yoksa antrasitte yakışır.
    Alıntı CüneytIşıkkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siyah tercihim olurdu benimde. Daha öncesinde tavan sarkması sonrası e53 X5'in tavan döşemesini bu şekilde antrasite dönmüştüm M paketlerdeki gibi çok güzel olmuştu.
    Kendi aracım orj M F30. O yüzden siyah tavan çok seviyorum. Siyah tavanlı araçlar bana hep Individual yani özel sipariş gibi geliyor.

Bu arabanın 2013 modelli çoğunlukla siyah tavanla geldi, orjinalde alınabilen bir opsiyon olduğu için yaptırmayı düşünüyorum. Yoksa fabrikasyon olarak alınamasa yapmazdım.

Tabi bir de bunu düzgün yapacak birini bulmak lazım Ankara'da

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni sattım, ben Rangeyi değil Range beni sürüyormuş. İlk kalkışlarda ve ara hızlanmalarda ani gaza oturmalardan kaçının, belirli aralıklarla otobanda 120 sabit 5. viteste bi 30 dk kullanın. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni sattım, ben Rangeyi değil Range beni sürüyormuş. İlk kalkışlarda ve ara hızlanmalarda ani gaza oturmalardan kaçının, belirli aralıklarla otobanda 120 sabit 5. viteste bi 30 dk kullanın. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
    Bu motorla ilgili çok araştırma yaptım SDV6 ve TDV6 olanlarda iki major problem var. Biri yağ pompası, yağ bakımı sürekli olarak gecikirse ve kalitesiz yağ kullanılırsa yağ pompası da kesebiliyor.

Diğeri ise krank yağlama kanallarındaki tasarımsal hata. Krank zaten motor gücüne ve araç ağırlığına göre zaten olması gerekenden %20 daha inceymiş. Bir de üzerine yağlama kanallarındaki tasarımsal hatadan dolayı krank yağsız kalıp kırılıyor.

Bu şekilde bir sorunla karşılaşmamak için 60 km hıza kadar ani hızlanmamak lazım. Bir de gaza gelip bir anda kickdown yapmamak lazım. Aslında arabayı amacına uygun kullanınca bir problem çıkmıyor ama bizdeki kullanıcı kitlesi tam tersini yapıyor. Bakım yok. Al iki şekil yap gazla sat. Artık kimin elinde patlarsa.

DPF için olabildiğince dediğiniz gibi yapıyorum, düz yolda sabit 3.000 devirde 10-15 dk yeterli oluyor. Genelde her depoda yapıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler