evet olum ne o egsoz soba bacası kadar :D zaten soylenene bakmıycan sen :D
Printable View
evet olum ne o egsoz soba bacası kadar :D zaten soylenene bakmıycan sen :D
bırak hocammm se egsozunun birini düşür sona gel burda konuş yok abiii öle şey :)
ayrıcaa benim egsozum biraz sesli ama kesinlikle kocaman deil :p
Olum para yook ıkı tane almaya anca bırıne yetısebıldım oburu ıcın para bırıktırıyorum :D
bitane varmı tek tarafı varmış onuda alalım çift olur rss :D
valla burda bi akilli sessiz olsun die stock egzos kullandi turbosunda. adam 8psi da 297whp yapti :) ben 9psi da 350whp yaptim tune sirasinda
kazasız belasız kullan abi çok güzel yapmışsın
herkeze ayri ayri tesekkur ederim yorumlar icin
merak ettiğim bşey var,bütün bu ekipmanın usa maliyeti nedir?
benim arabam zaten eskiden Supercharger li oldugu icin cok harcamadim cunku bende zaten debriyaj, enjektor, headgasket, EMS falan hazirda vardi. Ama total ne kadar diye soruyosan heralde $10.000 falan iscilik dahil
Maşallah çok gzlmiş kazasız belasız cuf cuf lamalar
kazasız belasız supermiş
amerikadada araba yapmak cok para soyleki malzeme buraya gore %30 ucuz su anda. ama iscilik en az iki katı maliyetli inanılmaz iscilik fiyatları var.
yani orada araba ucuz alırken ikinci elde onun haricinde orada toplam 15.000 e yapılan arabanın aynısı buradada 15.000 e yapılıyor asagı yukarı.
haksızmıyım turbo s2k?
iscilik burda gercekten cok pahali. ben elimden geldigince kendim takiyorum parcalarimi ama elimde her turlu alet edevat olmadigi icin ve lift im olmadigi icin tabikide taktirmak zorunda da kaliyorum.
burda tuning uzerine calisan shop lar isciligi saat uzerinden hesapliyo. saati $70-$75 arasi. e bide ellerini yavas tutuyolar bu yuzden inanilmaz fazla tutuyo iscilik.
hic unutmuyorum arabaya Cometic Headgasket taktirmistim, $90 a aldigim parcayi $400 e taktirdim bana $490 a geldi isin sonunda.
benim bir kac arkadastan dinledigim anılar var
mesala evc5 taktıran bir arkadas o zaman 500$ a mı ne almıs taktırmaya 300 kusur vermis.
baska birtanesi headersı 500 civarına almıs yine taktırmaya 450 mi ne vermis.
cogu arkadasımın garajında lift, takım sudur budur var, kaynak bile olan var garajında adamlar bıkmıs iscilikten. herkez eli yaglı geziyor abi orada.
yani sonuc dunyanın heryerinde bu is para tutuyor abi.
ya zaten herseyi baskasina taktirirsan isin icinden cikamazsin. isin kotu yani mesela ben turbo nun tahminen yarisindan fazlasini evde takabilirdim ama gidipde mekanige abi yarisini ben takip getirdim gerisini tamamla diyemezsin mecbur hepsini yaptirtmak zorunda kalio insan.
ya bende 5 sene once falan boxster vardi. K&N filtre almistim. mid-engine oldugu icin ben takmayi beceremedim yoksa nedir filtre takmak 2 dk falan surer. terbiyesiz porsche benden $100 aldi vallaha icim acimisti.
tabi o zamanin parasi ile ben ayni paraya istanbul da komple egzsos yaptirmistim.
toplican ustaları burdan fiyat kırmaya gidicen oraya turkish style :D