Araba bizim yani kardeşimin olduğu için ben yazayım :) Araç tek nokta enjeksiyonlu 72 bg. Yurt dışında aynı b3 motorun çok nokta enjeksiyonlusu var. Bizde komple manifold, enjektörler, gaz kelebeği, rail felan yani tam takım Almanyada bir 323 den söktürdüm. Şimdi yolda geliyor. 4 nokta ile beraber megasquirt kurulup ateşleme edise çevirilecek. Böylece ateşlemeyi de güçlendircez. Daha sonra bu uygulama sağlıklı çalışırken küçük japon araçların superchargerları uygulanacak. hedef 0.4-0.5 bar civarı. Superchargeri sipariş vermedim kararsız kaldım hesaplar kitaplardan sonra en az çevrim başına 1 litre basacak bir charger lazım. Toyota sc12 ya da sc14 alıcaz gibi. Diskler mx-5 ile aynı. Sadece mx-5 hava soğutmalı 5mm daha kalın. Onlar değişecek. Balatalar greenstuff ebc olucak. Projenin gidişatı planlaması böyle. Parçaları toplamaya başladık. İşallah temmuzun 20sinde startı vericez. Hedef 120 bg civarı fakat bu basınçla ulaşabilecekmiyiz kestiremiyorum. Daha önce yapılmış örneği yok. Fakat krankın boyutu malzemesi yataklar mx-5 b6 doch makine ile aynı. O motorda sc ile 200bg stok alıyorlar. Motor dayanıyor. Bizim sıkıştırma 9.4 .Fakat doch felan filan. Biraz daha sc üzerinde hesap kitap gerekiyor. İyi akşamlar.