valla tam gaz gidiyor maşallah kolay gelsin![]()
valla keşke biz de 3 4 ay uğraşabilsekgünlük kullanım arabamız olduğu için en kısa sürede bitirmemiz lazım. olabildiğince hızlandırıyoruz
teşekkür ederim
valla bi çok mk1 golf bakımsızlıktan çürüyor. keşke hepsi alınıp restore edilebilse
teşekkür ederim
gözümüzü karartıp giriştik valla. para nasıl çıkışacak ben de merak ediyorum
çok teşekkür ederim![]()
Clio 2001 1.4 RXT SoldVolvo C70 2.3 T5 Sold
Baştan sona okudum...Harika gidiyor...
Büyük emek devam ediyor...
Yalnız Germany Style olmazsa Techturkey de büyük bir hayal kırıklığı yaşanıcak![]()
Güzel proje içine bide vr6 kaçtımı daha güzel olur :d
Olum cörmın diyo millet nolacak
Ya olmazsa D:
gelişmelerle karşınızdayız
motorumuzu büyük oranda topladık bi sentesi kaldı kısmetse en kısa zamanda tamamen bitecek. daha yapacağımız işler olduğundan biran evvel motoru bitirip kaporta işlemleri bitene kadar restorasyonda bayağı yol almak istiyoruz ki montaj sıkıntısız ve titiz olsun.
krank kasnağı triğer kayışımızı bağladıktan sonra üst kapağı boyayıp hazırladık üst kapak contasını bloğa yerleştirince bi süprizle karşılaştık........
yağ geri dönüşüm yerinde conta arasında küçük bi boşluk..çok şaşırdık zira hem yeni( orjinal diye aldığımız contada) hemde eski contada aynı hata var. artık bilmiyorum fabrikasyon hatası mı yoksa başka bişey mi...bu şekilde sıkılırsa yağ eksiltmesi içten bile deil. biz sorunumuzu çözdük motor toplayacak arkadaşlar dikkat etsin......
kısmetse motorumuz böyle görünecek
![]()
maşallah tam gaz devam.BBS RS GOLD yakışır buna![]()
maşallah büyük emek var allah bol sabır ve para versin... kaporta motor toplama ve boyama işlemleri çok iyi... çürükeride baya varmış... komple kaportası bitsin çok güzel olacak ve yanacaktır illaki ;9 bu arada o conta boşluk kısmına yağ deliğinin etrafında o ring geçiriliyor hondada var o conta sıkıntısı ama o oring contanın üsütnde geliyor sizde ayrı geliyor olabilir...Bu arada kaportadan sonra hangi renge boyatmayı düşünüyorsunuz aracı ?
maşallahh proje olayı bitiryor benigünlük kullanım demişsiniz german style olmazsa yazık olur bunca emeğe bana göre.. merakla takip ediyorum konuyu
hediye et de yakıştıralım kanka
valla contada o-ring çıkmadı. biz de deliği silikonla kapattık. marş vurulunca anlıcaz doğru mu yaptık yanlış mı yaptıkrenk konusunu daha düşünecek zamanımız olmadı. kırmızı olabilir
günlük kullanım evet...
yerin dibine sokarcasına basamıyacaz belki ama tatlı bi basıklığa ofsetli jantlarımız olucak yine inşallah. yerli yerinde bi araç yapmayı hedefliyoz.
inşallah hacıııı![]()
Evet Arkadaşlar *ramazan dolayısıyla gelişmeleri yazamıyordum. ha gayret diyip bugün bişeyler yazayım dedim
motorun toplanması şanzıman aks kafaları ve enjektörlerin takılmasıyla sona erdi. kaput açılınca motorumuz bu şekilde görünecek
gelelim kaporta işlerimize.
önceki resmi olmayıp da tamamen çürümüş olan ancak macunla gizlenen sol arka kapı eşiğinin tamir edilmiş hali.
Sol ön çamurluğun içinde el ayası kadar bi çürük vardı. zaten önceki resimlerde de belliydi. ancak ustamız işini sağlama aldı ve çamurluk içinin yarısını kapladı![]()
Marşpiyelerimizin bitmiş hali
marşiyeler bittikten sonra sıra tabana geldi. ustamız *önce ortadaki demiri söke kararı aldı.
söküldükten sonra
sonra eline tebeşir aldı ve nereden itibaren kesilip yeni parça kaynatılacağını işaretledi.
![]()
Bu arada çıkan parça hiç de iç açıcı bir durumda deilolsun dert değil. yenisini yapıcaz
kesilirken
kesililip yenilenen sağ tabanın yenilenmiş hali
sol tarafta ki çürüklerde alındı
sacın paslanmasının nedeni yakıt deposu tarafı kaynak edince bi kaza olmasın diye kaynağın su ile soğutulması yüzünden yoksa sacımız eski deil zaten alt görünümünden pırıl pırıl parlıyo
yeni alt destek şaselerimiz
sağ taraftan kesilen çürümüş tabaka
maşpiyer le yeni eklenen taban sacının birbirine kaynatma işlemi
kısmetse arka dingili yakıt deposunu söküp restorasyona alacaz. bu arada ustamızda arka taraftaki çürükleri halledecek ve dingilin yerini hazırlayacak. dingil civataları eskiyince önceki sahipleri uğraşmamış tutup dingili şaseye *kaynatmışlardı. kaportacı eee haliyle kaynak işlemini baştan savma yapınca dingil eğri kalmıştı sağ arka teker daha önde sol arkada....inş. mehmet usta çürükleri bertataf edip tekrar orjinal civatalı haline getirecek ve tabi dingil ayarlanıp teker açıları durumları düzeltilecek..
Hey masallah cok guzel bi restorasyon sonucunu cok merak ediorm. Allah yardim etsin vallacok istedigim ama cok emek cok sabir isteyen bi is
![]()
Mapped by DR.ECU
bu arada renk ne olacak boyanırken?? maşallah,gelişmeler baya güzel.. erken bitecek bu proje böyle giderse
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)