maşallah tebrikler kendinizin yapmış olmasıda ayrı bi zevktir
Printable View
maşallah tebrikler kendinizin yapmış olmasıda ayrı bi zevktir
kardeşim eline emeğine sağlık güzel olmuş
maşallah maşallah çok keyiflidir ef kasada b16 :)
kazasız belasız
Cok tesekkur ederim arkadaslar.Daha yolun basinda sayilirim.Bir cok ince ayrinti soz konusu.Koltuklar 106 gti koltugu evet elimde vardi bi takim degerlendirdim simdilik.Araci Ankara'dan aldim toplamaya musait durumdaydi.Ef kasanin agirlik olarak bu ise uygun olmasi dikkatimi cekti.Bursa'da kaza yapmis perte cikmis EK kasa bir Vtec vardi.Sag kapidan vuruktu.Onu satin aldik.Ben motorunu satin aldim ve gerekli olan ekipmanlarin tamamini yine kendim soktum.Arac toplamak bir hayli zahmetli bir is oldu ulkemizde sebebi de parasini vermemize ragmen is yaptiramamamiz.Arac sagdan hasarliydi aldigimda.Komple kaportaya sokmak icin tamamen soktum icinde disinda hic birsey birakmadim.Ama kaportacilar gunluk isleri sevdiklerinden bende Istanbul'da oldugumdan olsa 3 ay gecik surede zor toplandi.Bende kizip butun malzemeleri eve tasidim.Boyada da ayni durumla karsilastim zor gunlerdi ben okulda araba Bursa'da neyse ki somestirda boyadan cikartabildim.Araci garajima getirdim ve ic dis aksamlarini elektirik tesisatini hallettim.Geriye kalan is aslinda gozumde buyuttugum birseydi motor swap.Bursa'da kendisi ile abi kardes gibi oldugumu zannettigim fakat amaci sadece maddiyat olan bir usta vardi sozde o takicakti motoru.Her aradigimda bahaneler onu yaptim sunu yaptim gibi bos sozler hep.Bende kizdim ve arabami yine evin garajina cektim.Motorumuda kendim takmaya karar verdim.Kaptirdigim paralardan dolayi orj hassport kulak gibi vs ekipmanlari alacak parada kalmamisti ki ben birkac ticaretten kazandigim parayla bu ise giristim.orjinal kulaklar uzerinde bir kac oynamayla motor kulak isini hallettik.Bu asamada saseci Mehmet olarak bilinen eski bir usta kaynak islerinde yardimci oldu.on travers islem gordu.Motor yerini bulduktan sonra sirayla akslar,fren sistemi,on takim,vites kollarinin ayari gibi isler geldi.Kafamda ki en buyuk soru isareti ef kasanin tesisatini vtec motora uygun hale getirmekti.Internetten buldugum semalardan faydalanarak bu iside hallettim.Ef kasa karburatorlu oldugundan harici bir benzin pompasi kullandim.motorun ilk sesini duymus oldum.Yaz tatiline girdigimde de debriyaja bir mekanizma yaparak telli sisteme cevirdim.Radyator montajini yaptim.Ve artik yola cikmaya hazir hale geldi.2 ay icinde de elimden geldigince ufak tefek seyler yaptim.Onden arkaya kadar 51lik borular ve Otto Carbon son susturucu takildi.Son yaptigimda Apexi POWER FC beyin takmak oldu.Su an hala eksikler var tabiki.Daha ugrasmam gereken cok nokta var.Ama hakverirsiniz ki hem bu kadar yara acilmasi hemde sonucta kendi yaginda kavrulan biri icin maddiyat buyuk bir sorun.Guncel hallerini sizinle paylasmaya devam ederim.Istanbulda olan benzer proje yapan arkadaslara da okul acildigindan sonra elimden gelen yardimi da yaparim.
maaşallah arkadaşım... çok takdir ettim... inşallah yasal olarak aşın ağrıdaman keyifle kazasız belasız binersin...
Maşallah cok guzl olmuş
zamanında bursadakı araçın motoru ıcın pazarlık yapmıstık ama istanbuldan bi motor aldık
sana nasıp olmuş gule gule kullan
Kazsız belasız maşallah ,iyi emek harçamışsınız videolarınıda görmek isteriz :)
Şu yazını okuyunca kendimi gördüm resmen... bu tarz arabaları toplarken heleki eski honda veya diğer eski japonları toplarken aracı başkasına emanet edilmiyor heleki sözde usta olan piyasada binlerce ustacık varken... ne işin görülür ne birşey bir parça sök dersin sökerken 50 parça kırarlar yada söktükleirni kayıp ederler.... onun için en iyisi bu tarz arabaları internet yolu ve manueller yoluyla kendi ustası olmaktır... azmin sonu zaferdir zaten... senin aracındada bunu görmek mümkün allah kazadan beladan korusun apex fc in bile bir asaleti var :) ayrıca karburatörlü makineyi OBD tesisatı çekmekte ayrı bir başarıdır ne kadar sniri bozucu ve dellendirci bir uğraş olsada... sabrına ve azmine sağlık...
eline sağlık cok güzel bir iş cıkarmışsın,inş.keyfini sürersin.bi tavsiye kampanalarını crx in arka diskleriyle değiştirirsen frenleri biraz daha güclendirmiş olursun.
Fren hakkindaki fikirler cok yardimci oldu benimde kafamdaki buyuk bi problem fren.Gidiyor da durmasi biraz sIkIntILI =)
masallahhh masallah cok guzel proje yapmısınn merak ettım motoru nasıl ıslettın ruhsata ?
satarsan haberim olsun,masallah
maşallah harika olmuş güle güle bin aracına...
kardesım elıne emegıne saglık,swap ısının ne kadar sıkıntılı ve ugrasmazı zor bır ıs oldugunu cok ıyı bılıyorum,ama mutlu sona erıstın sonunda ALLAH kaza bela vermesın kardesım,zamanla gerıye kalan ıslerı halledıp cok guzel bısey ortaya cıkaracagına ınanıyorum,senı ılk tanıdıgım gun sımdı ugrasması zor gelır sıkılır bunalırsın demıstım ve dıreksıyonuna oturdugun gun o keyıfle hepsını unutursun demıstım,bugun bıraz gazladık ef ıle ve gercekten cok ıyı gıdıyor..MASALLAH..
Bravo!alkışlıyorum...
valla tebirikler hayırlı olsun yeni aracın, eski araba böyledir usta yapar adamı :)